Eve Online > NoobGarten
Jak najlepiej poznac EvE na traialu?
Rashgar:
Ja dziś zdałem sobie sprawę, że EVE nie ma czegoś takiego jak 'Parental Control', który w WoWie jest zrobiony profesjonalnie i dokładnie, nie mówiąc o filtrach przekleństw na chatach itp. Ale to tak na marginesie.
Ja odszedłem z WoWa do EVE w okolicach wydania dodatku. Próbowałem pociągnąć za sobą kilka osób, ale żadna z nich nie zabawiła w świecie EVE na dłużej.
Argumenty jakie słyszałem to:
'- Nuda.'
'- Za mało dynamizmu.'
'- Omg! Rozwalili mi mój statek, był warty 200k! Co za $@#%@ gra!'
'- Omg! Jak się [...] robi? To jest dla mnie zbyt skomplikowane!'
Wychodzi więc na to, że to nie jest zabawa dla wszystkich, a duży skok jakościowy może skończyć się szokiem.
Maver:
Pozatym inny swiat gry. Jednli lubia "biegac z mieczem" inni latac w "nudnej przestrzeni kosmicznej".
Mysle ze tez cala akcja z mozliwoscia chodzenia po stacji, jest po to zeby wreszcie nie urorzsamiac siebie ze statkiem jakim sie lata, tylko faktcznie z postacia ktora sie kieruje.
A jak komus wieje nuda to niech leci do 0.0 i sie rozerwie.... napewno pare osob mu w tym pomoze ;)
korpusz:
Proponuje Ci zawitać, na kanał Unseen Academy i popytać o to i owo osób które też dopiero co zaczęły grać. Sądzę, że oni najlepiej będą potrafili przybliżyć Ci o co w EvE chodzi i dlaczego warto na początku trochę się ponudzić, pomęczyć.
Z mojej strony mogę powiedzieć, że trudne początki są wynagradzane jeszcze większymi trudnościami później ale za to satysfakcja jaka płynie z grania w Eve jest nie do opisania. Jeżeli zawsze czułeś, że w twoim obecnym życiu jest coś nie tak, że urodziłeś się w złych czasach i powinieneś właśnie gdzieś w kosmosie, latać, handlować, strzelać, produkować, poszukiwać, bronić, napadać, organizować, zarządzać, przegrywać, wygrywać. I to wszystko nie samemu tylko w zgranej paczce tobie podobnych osób to ta gra jest dla Ciebie. Ostrzegam Eve potrafi wielu "dużych chłopców" doprowadzić do skraju rozpaczy ale powiedzmy szczerze nikt nie jest idealny.
Gwenneth:
No wlasnie, ja rowniez przezywam okres znudzenia WoWem, po ponad 2,5 roku gry. Niestety przyjaciele z WoWa ciagle sa zaslepieni ta gra i jakos nikt nie mial ochoty przeniesc sie gdzies indziej razem ze mna.
Czas dac szanse EVE. Jestem w polowie triala i jak narazie gra powolutku zaczyna mi sie podobac wraz z powiekszaniem sie mojej wiedzy o mechanice (pierwsze pare dni to byla rozpaczliwa walka o poznanie jakiegos sposobu na godziwe zarobki, ale mam wielka nadzieje, ze w koncu udalo mi sie znalezc cos, co przypadnie mi do gustu <salvaging>).
Jeszcze ponad tydzien triala przede mna, mam nadzieje, ze w koncu uda mi sie znalezc jakis nowy dom dla siebie (nowy MMORPG).
EVE ma spore szanse.
Xarthias:
Zapraszam w takim razie do nas. Kanał in-game CENTRALA NOOBS, lub convo do Oam MKoll.
http://eve-centrala.pl/index.php?option=com_smf&Itemid=2&topic=3857.0
Paru ex-WoWowców u nas jest, wracać nie zamierzają :)
A nudno nie jest, w najbliższym czasie może być jeszcze ciekawiej, bo nam ruskie wojną grożą >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej