Eve Online > NoobGarten
Jak najlepiej poznac EvE na traialu?
Val:
Witam wszystkich!
nazywam się Valeria Diesirae i jestem nowym trial’owym graczem w świecie Eve. Chce wykorzystać trial aby zorientować się czy ten klimat i sama gra mi odpowiada. Kiedyś dawno temu gry jak Fronteer czy Privateer bardzo mi odpowiadały :-)
Lubię też sagi w stylu Honor Harrington.
Moje wcześniejsze doświadczenia to Anarchy Online (nie podobało mi się), Ragnarok Online (już lepiej ale słodycz zabijała po pewnym czasie), a od ponad 2 lat World of Warcraft. Jednakże po ostatnim dodatku TBC zastanawiam się nad zmianami. Czytam sobie Wasze forum i widzę, że WoW nie cieszy się tu sympatią. Cóż to zupełnie inny pomysł na gre, inny klimat i chyba nie ma sensu robić porównań. Mnie spodobała się dokonale dopracowana mechanika gry, sam świat jako taki i klimat fantasy. Ale to co naprawdę mnie utrzymało w tym świecie przez 2 lata to ludzie z którymi gram. Tak to już jest jak trafi się fajna paczka to chce się grać. WoW jest podzielony na serwery po 12,000 graczy dodatkowo róznych typów (bradziej rolepalyowe, bardziej pvp, czy „normalne”) i są serwery beznadziejne „socjalnie”. Mój akurat jest OK.
O Eve wiem bardzo mało. Trochę z Waszych poradników, trochę z innych forum’ów, a tutorial zapoznał mnie interfacem. Chce Was zapytać jak najlepiej wykorzystać te 14dni? Postać obecna została stworzona pod PvP (PvE) jak mi się wydaje :-) ponieważ nie spędzę 14 dni na kopaniu. Zamiast rozwijać skille przyspieszające naukę (co zajmuje z miesiac, zeby wszystktko rozwinac) następnych skili jak radzi Wasz poradnik chyba lepiej na trial’u skupić się na bardziej „bitewnych” skilach? Chcę po prostu najlepiej sprawdzić się czy to gra dla mnie.
Czy w ogóle uda mi się dość do w miarę sensownego fitu w te 14dni, żeby zobaczyć jak wygląda normalna walka?
Pozdrawiam,
Val
Maver:
Samemu bedzie ciezko i nudno.
Najlepiej poczytaj sobie opisy korpow ktore mozesz znalesc na tym forum i zakrec sie w okolicach ktoregos.
Napewno znajdziesz cos co cie interesuje.
Jak dobrze poszukasz (np moja sygnaturka) to znajdziesz tez korp ktory zajmuje sie wlasnie szkoleniem nowych graczy. Zorientujesz sie co i jak i czy gra ci sie spodoba. (no a korpa zawsze mozna zmienic... sic!)
future:
Widzisz, ta gra ma jeden wielki plus - można w niej robić naprawdę wiele różnych rzeczy. Nie ma nawet szans abyś na trialu poznał choć 10% świata, lub możliwości przezeń oferowanych. Musisz uwierzyć na słowo tym wszystkim którzy siedzą w tej grze długie godziny, zapominając o całej reszcie... ;)
A jeśli chcesz spróbować najlepszej części gry czyli wspólnej zabawy w gronie fajnych ludzi, to zapraszam do nas >:D
MKoll:
To nie jest tak, że EvE jest "anty-WoW". Po prostu znajdziesz tu mnóstwo osób (myself included), którym WoW się znudził i odkrywają bogactwo świata EvE i jego przewagę nad wieloma innymi MMO.
Ellaine:
WoW jest poprostu najpopularniejszym MMORPGiem kultury zachodniej, wszystko sie do niego porownuje.
Do tego WoW jest skierowany raczej do nastoletniej publiki a Eve raczej ma graczy kolo 30tki srednio, wiec nastepuje pewna rozbieznosc gustow.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej