Eve Online > NoobGarten
Moduły
Desert Rat:
no dobra misie puszyste w takim razie do czego służy archeologia i jej modułek??
Czy moze ktoś podać jakiś fajny ECM bo jest ich od .... i czytając ich opisy się pogubiłem.
Rhovana:
Jest w sumie pięć rodzajów ECM'ów. Cztery na poszczególe sensory i jeden na wszystkie rodzaje sensorów. Statki każdej rasy używają innych sensorów. Poniżej opisane są rodzaje sensorów, rasa która ich używa i najlepszy t1 model ECM'a. Wszystkie one mają siłę 3.6 na poszczególny rodzaj sensorów oraz dużo słabszą na pozostałe rodzaje.
Gravimetric - Caldari - BZ-5 Neutralizing Spatial Destabilizer ECM
Ladar - Minmatar - Enfeebling Phase Inversion ECM I
Radar - Amarr - 'Umbra' I White Noise ECM
Magnetometric - Gallente - 'Hypnos' Ion Field ECM I
'Hypnos' Multispectral ECM I ma siłę 2,4 na każdy rodzaj sensorów czyli równie efektywnie da sie nim jammować wszystkie rasy. Siła ECMów się nie sumuje! Każdy następny uruchomiony moduł zwieksza szansę na wejście jammu więc jeśli próbujesz jammować kogoś dwoma multispectralami "Hypnos" to nie bedziesz mieć siły 4,8 tylko dwa podejścia z użyciem siły 2,4.
Poza tym istnieją nowe moduły na low slot zwiększające wydajność ecmów:
'Hypnos' Signal Distortion Amplifier I - Najlepszy t1 zwiększa siłę twoich jammów o 20% jednak nie ma sensu zbytnio używać więcej niż trzech modółów ze względu na karę
"Penalty: Using more than one type of this module or similar modules that affect the same attribute on the ship will be penalized."
Mam nadzieję że trochę rozjaśniłem temat ;)
Ellaine:
Natomiast archeologia i hacking to dwie umiejetnosci przydatne w misjach cosmos i eksploracji. Sprowadza sie to do tego, ze w znalezionych eksploracja lub nadanych misja cosmos miejscach znajdziesz puszki ktore da sie otworzyc hacking lub archeologia.
Desert Rat:
eeeee to archeologia mi sie na razie nie przyda. Dzięki za odpowiedzi.
A co do ECMów fakt ze jestem amarem wymaga ecmka Radar, czy po prostu radar jest najlepszy na zbijanie locka założonego przez amarski ship i np na statki caldari powinienem założyć Gravimetric??
btw. Rhovana widzę że trochę siedzisz w tym temacie. Poćwiczę z hypnosami jak zrobie skile na jakaś afke.
Myślę że jak dodam do tego tracking disruptor i ws to bedzie możliwe przezycie gate kampów ;D
roofi:
--- Cytat: XanthiaPL w Marca 13, 2007, 12:05:36 ---eeeee to archeologia mi sie na razie nie przyda. Dzięki za odpowiedzi.
A co do ECMów fakt ze jestem amarem wymaga ecmka Radar, czy po prostu radar jest najlepszy na zbijanie locka założonego przez amarski ship i np na statki caldari powinienem założyć Gravimetric??
--- Koniec cytatu ---
dokładnie
jeśli chcesz zjamować amarra to zakładasz ecm radar, jeśli sam nie chcesz być zjamowany będąc amarrem to powinieneś zamontować eccm radar
dla formalności masz taką szanse że ten eccm ci pomoże jak ta że ecm cie zjamuje czy też jak ta że tobie uda się cokolwiek zjamować - niewiadomą :buck2:
powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej