Eve Online > NoobGarten

Combat recon a Force recon ?

<< < (3/13) > >>

HIMK:

--- Cytat: "marcoos" ---Tu tylko ma?y hint - osobi?cie bardzo bym uwa?a? na podlatywanie solo reconem do ravena - ju? pomijam, ?e mo?e mie? FOFy (co akurat nie jest zbyt cz?stym przypadkiem), ale drony i fakt, ?e mo?e strzela? missilami z zerowym capem, czyni taki atak wielce ryzykownym (co nie znaczy beznadziejnym ;) )
--- Koniec cytatu ---

Tu sie niezgodze. Jedynie Raven sfitowany na PvP i to dobrze sfitowany moze sobie z reconem ammarskim poradzic oczywiscie FoF'y beda niezbedne albo ECCM. Co do Ravenow sfitowanych do PvE ktorych jest najwiecej na paskach w 0.0 to padaja jak muchy. A tu dowod:
URL http://www.eve-files.com/media/0605/Pilgrim_finished.wmv

Nastepny filmik pakazuje oba recony ammarskie w akcji:
URL http://eve-files.com/media/corp/Archwarder/Curse+Pilgrim.wmv

GumisPLL nie idz na latwizne. Sam sprawdz statek a nie oczekuje ze ktos ci powie jaki statek wziac i jak go sfitowac. Przypominam ze w EVE nie ma uber stakow. Na kazdy fit jest anty fit. Duzo zalezy od pilota i jego umiejetnosci czy bedzie umial wykozystac zalety swojego statku i pokonac przeciwnika. Albo w pore zauwazyc ze nie ma szans i odwarpowac (tylko prosze nie fitowac WCS'ow bo one i tak nie pomoga w ucieczce).

--- Cytat: "GumisPLL" ---Tak wogole to podoba mi sie taktyka ukrycia-naglego zjamowania i wyssania capa a potem dobicia ,tylko recon przy jednej salwie bsa lezy jesli tamten go namierzy a jak juz bedzie paru przeciwnikow to juz po reconie ,wiec juz niewiem :/
--- Koniec cytatu ---

Recon przetrzyma jedna salwe BS'a a nawet kilka salw. Na ktoryms z filmikow Farjung'a widac jak sie meczyl z Cursem, ktory zjadl mu wszystkie cap boosterki. Curse padl ale jego koledzy dokonczyli Blasthrona Farjungowego. Przypominam ze Blasthron ma zabujczy dps.

--- Cytat: "GumisPLL" ---A co myslicie o caldaryjskich odpowiednikach maja bonusy to jammingu ?  
--- Koniec cytatu ---

Jeszcze nimi nie latalem wiec za duzo nie powiem. Nie widzialem aby uzywano ich do walk solo. Natomiast w malym gangu potrafia sie sprawdzic lepiej niz Scorpion (szybsze namiezanie celow)

Ronin:
Recon wytrzyma dluzej niz kilka salw z bsa... a curse/pilgrim sa najlepszymi tankerami... na 2 naprawiaczkach i wlaczonym wszystkim innym (jammy/nosy/sramble/nosy tez oczywiscie :P ) mozesz miec sustain capa. A jak przeciwnikowi sie cap konczy to zaczynasz ssac go jednym nosem a reszte przerzucasz na drone jego albo swoja.. easy :)

Co do caldari reconow to:
1. Rook - uber support czestokroc duzo lepszy od swoich odpowiednikow amarskich/matarskich i gallente. Ma na srednich skillach sustaina capa na 4-5 jammerach a sile prawie 2x wieksza niz bazowa multi t2. Niestety placi za to miernym dpsem ale jest w stanie wytrzymac dosc dlugi ogien t2 dron przeciwnika ktory jest zjammowany, no i tylko 2 low sloty bola :/

2. Falcon - nie latalem ale jak dla mnie jest duzo slabszy, sila jamow o 20-25% mniejsza , przez cloack slabszy czas lockowania, brak dpsu no prawie brak... Ratuje go cloack ktory moze sie przydac ale mimo tego nic nie zlapiesz przez - do scan resolution. 3 low sloty daja jakis mizerny tank na armor bo na dmg mody sie nie przydadza... Jednym slowem jak dla mnie najslabszy z reconow.

Ellaine:
Uciec? Z POSa? :)

315 m3
5 low slotow, czyli z piecioma porzadnymi (ale nie najlepszymi) expanderami i kontenerami w srodku wychodzi ponad 1000 ladowni.
czyli 100k megacyte naprzyklad, albo 200 T2 hardenerow, albo 50 large dimmishingow.

Lata w cover cloaku a jak sie zdecloakuje, to moze sie troche bronic przy odrobinie szczescia.

Oczywiscie nie jest to carrier, ale za to mozna nim latac solo :) Stoi i umnie w kolejce zaraz po thanatosie do wyskillowania :)
Oczywiscie pewnie nadaje sie tez do pvp, ale do tego musze jeszcze troche sie podszkolic, a idzie mi coraz lepiej, ostatnio udalo mi sie na ponad sekunde zalockowac wroga :)

GumisPLL:
Himl ja mysle ze jest  po to forum zeby dyskutowac i uniknac bledow.Niestety niemoge sobie experymentowac bo nie mam miliarda isk wiec jak chce wydac na cos iski to wmiare sensowanego zeby niebyc spodowanym.

Codo reconow to bardziej comabty mi podchodza niz te drugie ze wzgledu na wieksze mozliwosci bojowe.Ale na caldarianskie statki recony juz niesa tak dobre jesli niezagluszy sie przeciwnika.Codo dron przeciez mozna wyskilowac na maxa smart bomby i niebeda wcale tak przeszkadzac.

Rook wydaje sie byc  lepszy niz curse wlasnie na ten jamming bo co ci dadza nosy jak niemozesz namierzyc celu !?

A jak jest w praktyce to niewiem.

Ellaine:
Rook jest chyba poprostu bardziej pomocny flocie a Curse malemu gangowi :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej