Eve Online > NoobGarten

Combat recon a Force recon ?

<< < (4/13) > >>

marcoos:

--- Cytat: "Ronin" ---2. Falcon - nie latalem ale jak dla mnie jest duzo slabszy, sila jamow o 20-25% mniejsza , przez cloack slabszy czas lockowania, brak dpsu no prawie brak... Ratuje go cloack ktory moze sie przydac ale mimo tego nic nie zlapiesz przez - do scan resolution. 3 low sloty daja jakis mizerny tank na armor bo na dmg mody sie nie przydadza... Jednym slowem jak dla mnie najslabszy z reconow.
--- Koniec cytatu ---

Hm... a od kiedy "covert ops cloaking device II" ma kary do scan resolution? a i czas lockowania jest praktycznie niezauwa?alny (przy zrobionych covertowych skillach)

Falcon nadaje si? idealnie do wspierania innych reconów czekaj?cych w ukryciu (taka lepsza wersja scorpiona) - staje sobie na 80-90km i wspiera (a jak potrzeba ucieka) :)

Ronin:
Jak mowilem nie latalem falconem co za tym idzie nie przygladalem sie cloackom wszystkim wiec przepraszam za moja ignorancje ;). Co do rooka tez jest przydatny w malym gangu szczegolnie jak wpada jakis bs albo hac co moze namocic.

Recony nie sa standartem tak wiec curse radzi sobie w 90% przypadkow z jammingiem moze nie az tak dobrze ale zawsze a nosy sa naprawde potezna bronia. Co do smartbomb... to nie sa przydatne na reconie no chyba ze na solo gdy Ty nie masz dron ani twoi sojusznicy ani nie ma sojusznikow ktorzy moga ucierpiec... no i smartbomby zawsze zrzeraja tony capa.

--- Cytuj --- (taka lepsza wersja scorpiona)
--- Koniec cytatu ---

Owszem tylko ze duzo bardziej delikatna... tak jak rook da rade potankowac chwile tak na falconie tego nie widze.

GumisPLL:
Heh niewiem jak to jest w praktyce ale wedlug mnie recon powinien byc statkiem do szybkiego unieszkodliwiania przeciwnia jak najmiejszym kosztem i ucieczki przyczym byc nie wykrytym.Taki ala komandos.

Rook przynajmiej w teori jak dla mnie ma najlepsze atrybuty do takich zadan ze wzgledu na na bonusy do jammingu . Nos sa ok ale wedlug mnie jaming ma wieksze znaczenie przy takich zadaniach.Przeciwnik z jamowany i scramblowany jest odkryty jak na patelni ;) i wtedy mozna go wykonczyc missailami lub torpami bez problemu.Pozatym najwiekszy zasieg radaru 150 km przy dobrych skilach jamowania i long targeting + torpedy ,curse.
moze to byc maszynka do zabijania bez podlatywania i naraznia sie.

Zreszta jak mowilem na co sie przyda nos skoro taki raven moze walic rakietami bez capa ?

Drony dronami ale pamietajcie trzeba zlokowac pierw przeciwnika zeby go nieuszkodliwic !!!  to jesy chyba najwazniejsze.

Mehriel:

--- Cytuj ---Zreszta jak mowilem na co sie przyda nos skoro taki raven moze walic rakietami bez capa ?
--- Koniec cytatu ---

Na to ze nie bedzie sie naprawia?. I to sie nazywa odkrycie jak na patelni

:lol:

marcoos:

--- Cytat: "GumisPLL" ---Heh niewiem jak to jest w praktyce ale wedlug mnie recon powinien byc statkiem do szybkiego unieszkodliwiania przeciwnia jak najmiejszym kosztem i ucieczki przyczym byc nie wykrytym.Taki ala komandos.
--- Koniec cytatu ---

Recon (jak sama nazwa mówi) ma w zamierzeniu s?u?y? do rekonesansu - czyli rozpoznanie si? i ewentualne sprawdzenie walk?. Po to ma cloaka covertowego. Mo?e te? s?u?y? do wlecenia w g??b zaj?tych terenów i odpalenia cynofileda (bonus do paliwa cyno)

--- Cytat: "GumisPLL" ---Zreszta jak mowilem na co sie przyda nos skoro taki raven moze walic rakietami bez capa ?

Drony dronami ale pamietajcie trzeba zlokowac pierw przeciwnika zeby go nieuszkodliwic !!!  to jesy chyba najwazniejsze.
--- Koniec cytatu ---

Wystarczy tylko chwila namierzenia i jeden strza? - wtedy drony atakuj? cel i potem ship, który drony wys?a? mo?e by? ju? jammowany :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej