Eve Online > NoobGarten

Worlds Collide - Guristas Pirates & Serpentis and Megas

<< < (3/8) > >>

WolfSimon:
Wed?ug informacji z http://eveinfo.com/ atakuje tylko najbli?szy spawn. Z do?wiadczenia zdobytego z Serpentis extravaganza ( WC nie robi?em bo za d?ugo to trwa ) wiem, ?e zaraz po wskoku nalezy obra? urs maksymalnie oddalaj?cy statek od reszty ratów. Na ostatnim levelu jest tam dok?adnie taka sama sytuacja i pewnego razu wybijaj?c pierwszy spawn chcia?em podlecie? sobie do puchy oddalonej ode mnie oko?o 5 km ale w stron? reszty czerwo?ców. Efekt by? taki ?e zwiewa?em na ko?cówkach armoura bo prawdopodobnie wpad?em w zasi?g reszty i wszyscy si? na mnie rzucili... Mo?e w WC jest tak samo?

Sir Falo:
No tak jest, trzeba uwa?a? gdzie lecisz i na pewno nie w kierunku reszty bandy. Gdy u?ywa si? tylko ammo (kulki i missle) tak si? rzeczywi?cie wszystko zachowuje. Ale tylko w takiej sytuacji. Sprawa wynika z tego, ?e po wypuszczeniu dronek, nawet jedenej, jest ona atakowana przez WSZYSTKO co jest w zasi?gu wzroku. Je?li ta drona zniknie (wybuchnie lub schowasz do dronebay), to co atakowa?o t? dron?, czyli wszystko, przenosi swój atak na Ciebie. To raczej nie jest normalne zachowanie, bo niby dlaczego twoje "pociski" s? traktowane przez NPC inaczej ni? ty?

Ellaine:
Sciaganie na siebie wszystkiego to nie bug, to sytuacja prawidlowa.
Postaw sie w miejscu tych ratow. Jestes zwyklym smiertelnikiem bez poda i klonow. Latasz sobie calymi dniami naokolo obiektu X zeby go chronic. Wpada jakis morderczy pilot kapsulowy(*) i zaczyna mordowac twoich kolegow dronami 80 km od Ciebie. Wiesz z opowiesci nielicznych ktorzy przezyli, ze jak z nimi skonczy, przyjdzie kolej na Ciebie. I co? Siedzisz tam i czekasz na rzez?
Czesto tak robia, mysla sobie naiwnie "moze nie zwroci na mnie uwagi?". Ale ci ktorzy probuja sie bronic dzieki skomasowanemu kontratakowi to wlasnie ci ktorzy maja szanse przetwac :)

*)pilot w kapsule?!?! O boze boze! Ty zeby nauczyc sie tych paru sztuczek musiales 30 lat ryzykowac zyciem i zdobywac doswiadczenie zanim zyskales status weterana i nauczyles sie skutecznie poslugiwac tym krazownikiem floty i paroma modulami EW! 8 z 10 twoich kolegow sposrod kadetow archangels nie dozylo tego etapu. A te p* sk*?!?! Nie dosc ze sa niesmiertelni, to jeszcze sztuczna inteligencja wprasowuje im w mozgi 10 razy wieksze umiejetnosci niz Twoje w czasie kiedy oni romansuja sobie przez komlink!

Sir Falo:
Czy?by piloci Serpentis a? tak dziwnie my?leli?
Czemu to nie atakuj? tego, który im najbardziej zagra?a a tylko te ma?e, bezbronne prawie malutkie dronki? Wida? w akademii mieli dziwnych nauczycieli, którzy mówili "Walcz tylko ze s?abszym - wolniej,ale wi?cej sie nauczysz, bo d?u?ej po?yjesz". Tak... Mnie uczono, ?e mam sie pcha? nawet tam, gdzie nie mam du?ych szans na wygran?, ale wtedy trzeba z góry si? przygotowa? do ucieczki. Uczono my?lenia i przewidywania mo?liwych sytuacji i w ten sposób przygotowywania kr??ownika do walki.
Có?... odmienno?ci kulturalne s? chyba zbyt wielkie by poj?? co ta druga strona my?li...

RPG MODE OFF
Normalnie nie powinno mie? miejsce, ?e mój ship nie jest atakowany, a dronki tak. To psuje po prostu sens rozdzia?u levelu na spawny. Tym sposobem mo?na w ogóle zaproponowa?, by po??czy? wszystkie spawny z wszystkich leveli ca?ej misji w jedn? du??, czerwon? kupe, która ju? czeka na Ciebei dok?adnie 5km, gdzie brama do DeadSpace Ci? wyrzuci.

Ellaine:
rpg off
rzeczywiscie atakowanie dron a nie statku jest glupie.
Powinno byc tak, ze wiekszosc grup probuje prowadzic skoordynowany atak, tylko nieliczne zostaja bronic jakichs punktow. W tym systemie itak osobne grupy maja sens, szczegolnie jesli robi misje kilku graczy, bo sa opcje taktyczne - zasuwac full speed do jednej grupy i rozwalic ja szybko oddalajac sie od pozostalych a potem nastepne, albo rozdzielic sie i kazdy bierze po grupie starajac sie nie dopuscic do tego by gruopy sie polaczyly i skonczentrowaly ogien na jednym graczu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej