Eve Online > NoobGarten

Rozdzielczosc?

<< < (4/7) > >>

Kamoris:
Wczesniej gralem na malej rozdzialce i bylo dobrze fakt ze okienka zajmowaly duza czesc ekranu ale taki urok gry :). Po przesiadce na monitorek widescreenowy jakos przyjemniej zaczelo sie grac. Okna elegnacko mozan upchnac po bokach wsio sie miesci co potzrebuje do tego jeszcze zostaje duzo miejsca na srodku zeby mozna bylo ogladac wybuchy wrazych sprzetow  :)

Remx:
ja to tylko w pracy kopie :)
zapuszczam kopanie i tylko kontrolowanie :) tego wszystkiego :) hehe

pticu:
wlasnie zamowilem sobie lcd 19' panoramke :) ciekawe jak sie bedzie gralo w 1600x1200 :P

Raan Kern:

--- Cytat: "pticu" ---wlasnie zamowilem sobie lcd 19' panoramke :) ciekawe jak sie bedzie gralo w 1600x1200 :P
--- Koniec cytatu ---

1600x1200 to normalna rozdzia?ka 4:3 i powiem, ?e gra si? bardzo przyjemnie... chocia? i tak mi si? wallet z marketem i cargo w optymalnej wielko?ci nie mieszcz? razem hehehe...

regis:

--- Cytat: "Tigivo Eckhart" ---
No nie do konca bo jak mam 40 przeciwnikow a latam BSem to nie leje tego co akurat sie uda tylko to co wskazuje leader.

--- Koniec cytatu ---

Jak latasz bsem to filtrujesz sobie over tylko na BSy, juz masz 20-40 przeciwnikow tylko na over.

Wiec kolumna tag sie bardzo przydaje jak ktos sie zna na dowodzeniu. koluma odleglosci i predkosc mosi byc zeby wiedziec ktorye ceptory dronom wskazac.

--- Koniec cytatu ---

Jak ktos sie zna na dowodzeniu to ci kaze te wszystkie kolumny wylaczyc.
generalnie tabelki z velocity/transversal itp itd  generuja strasznego laga.
Jezeli ludzie sluchaja co sie dzieje i atakuja wyznaczony cel to majac z 10-20 bsow jeden bs przeciwnika pada od strzalu. tylko trzeba sluchac i walic w to co kaze lider. a ceptorami to sie maja zajmowac wasze ceptory a nie bsy.

probowalem sie w malym overwiev miescic ale jak sie czlowiek przyzwyczaiji do pelniejszego obrazu sytuacji to ciezko sobie odciac dostep do jakichs danych... To tak jakby sie skazac na czesciowa slepote/gluchote. strasznie nieprzyjemne imho :)

--- Koniec cytatu ---

przyzwyczajenie, przyzwyczajeniem. moj monitor poprostu poki co wiecej niz 1024x768 nie wyciagnie. dorobie sie lepszego to jasne ze wskocze na jakas wyzsza rozdzielczosc.

3-4 osoby to jeszcze nie duzo ... alezgadza sie jak za duzy tlok to nie NPCuje... ale jak sie ma dwa okna jedno do pogadania wiec troche wieksze musi byc i nad tym dodatkowo jeszcze local, no i jak kampie brame to local tez musze miec a wtedy nie ma wymowek ze duzo ludzi w sys. local trzeba obserwowac.
niestety im wiecej informacji naraz potrzeba tym wieksze sie okna robia i mniej miejsca na eve zostaje :)
--- Koniec cytatu ---

mi tam miejsa starcza i na local i na gang i na miliard kanalow na ktorych normalnie siedze i na overview i na tsdipa... zeby bylo wiadomo kto gada.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej