Eve Online > NoobGarten

Rozdzielczosc?

<< < (3/7) > >>

Ichneumon:
nie wszyscy maja nie wiadomo jakie monitory ;]

regis:

--- Cytat: "Tigivo Eckhart" ---JA odradzam 1024x768 na tym sie nie da grac imho... bo jak mam po rozwinieciu overwiev tak by sie miescilo wiecej rzeczy zwiekszeniu okna chata wyciagnieciu local zeby clay czas widziec kto sie pojawia/znika to i tak zamalo miejsca zostaje. ja gram przy 1200x1024 a i tak to troche za malo jest imho :)
--- Koniec cytatu ---

dla mojego staruszka 1024x768 to max.
a teraz odparowywanie argumentow...
a) overview -> na pvp we fleet opach to albo sortujesz po imieniu, distance, icc czy czymtamkolwiek i lejesz to co jest na gorzej
b) local -> NIE npcujesz jak jest was za duzo na localu (wtedy i rozwiniety local moze zrecznie ukryc ludzia)
b1) local -> siedzac sam starczy ci male okienko i wszystko widac.

Tigivo Eckhart:

--- Cytat: "regis" ---
a teraz odparowywanie argumentow...
a) overview -> na pvp we fleet opach to albo sortujesz po imieniu, distance, icc czy czymtamkolwiek i lejesz to co jest na gorzej

--- Koniec cytatu ---

No nie do konca bo jak mam 40 przeciwnikow a latam BSem to nie leje tego co akurat sie uda tylko to co wskazuje leader. Wiec kolumna tag sie bardzo przydaje jak ktos sie zna na dowodzeniu. koluma odleglosci i predkosc mosi byc zeby wiedziec ktorye ceptory dronom wskazac. probowalem sie w malym overwiev miescic ale jak sie czlowiek przyzwyczaiji do pelniejszego obrazu sytuacji to ciezko sobie odciac dostep do jakichs danych... To tak jakby sie skazac na czesciowa slepote/gluchote. strasznie nieprzyjemne imho :)

--- Cytat: "regis" ---
b) local -> NIE npcujesz jak jest was za duzo na localu (wtedy i rozwiniety local moze zrecznie ukryc ludzia)
b1) local -> siedzac sam starczy ci male okienko i wszystko widac.

--- Koniec cytatu ---

3-4 osoby to jeszcze nie duzo ... alezgadza sie jak za duzy tlok to nie NPCuje... ale jak sie ma dwa okna jedno do pogadania wiec troche wieksze musi byc i nad tym dodatkowo jeszcze local, no i jak kampie brame to local tez musze miec a wtedy nie ma wymowek ze duzo ludzi w sys. local trzeba obserwowac.

niestety im wiecej informacji naraz potrzeba tym wieksze sie okna robia i mniej miejsca na eve zostaje :)

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: "Remx" ---yhm
zdaje sie ze poprobuje z 800x600 mam rozdzialke 1024x768 pulpitu ichcialem aby eve zajmowalo tylko czesc okna by mozna cos jeszcze widziec co na ekranie sie dzieje i w razie czego kliknac nadokument :) :P (szef) hehe

Dzieki i pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Polecam kombinacje klawiszy: ALT+TAB

Ja gram w okienku 1152x864 i mam otwarte:
- Overview (kolumny: ikona,nazwa, rodzaj, ticker, predkosc, predkosc transw.),
- Local/People&Places,
- Chat,
- Cargo Hold (naklada sie czesciowo na Local),
i jeszcze zostaje mi ok. 30% ekranu wolnego :D

Wczesniej, gralem na 1024x768 i mialem te same okna pootwierane... i jedyne co stanowilo problem to, ze mialem tylko 10% wolnego ekranu :P

Xarthias:
A ja popieram Acana...
Gram w 1200x960 (w oknie) i w zupe?no?ci wystarcza...
Lokal - obserwujesz liczb? w oknie... a jak jest powy?ej 5-6 osób to si? nie enpecuje :)
A co do overview... Mo?esz zapisa? sobie full ró?nych ustawie? i przeskakiwa? mi?dzy nimi jednym klikni?ciem... Np Capitale, BSy, Hace etc... naprawde mo?na pokombinowa? i over na 2/3 wysoko?ci ekranu w zupe?no?ci wystarcza... Nawet walcz?c z blobem goonsów :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej