Eve Online > Patche i dodatki

nowe modele

<< < (12/17) > >>

MightyBaz:
w 10 wymiarowej przestrzeni da sie unifikowac wszystkie oddzialywania...mam na mysli jednolita teorie pola - pewnien hindus , analfabeta napisal czesc matematyki do tego...wogle smieszna historia , bo tenze hindus sam sobie wymyslil rachunek rozniczkowo-calkowy, nie majac dostepu do zadnych podrecznikow...teraz siedzi w stanach i zarabia ciezkie pieniadze

btw wlasnie koncze 11 piwo...hm...nie widze czy to "harnas"?*$#^*&

Ellaine:
10-cio?
Poza tym to teza.

A modelować n-wymiarowe obiekty możemy. Bede mial kiedys czas to dokoncze swoje n-D studio ;)

manticore:
A dyskusja zaczęła się od tematu, a temat brzmi "nowe modele"  :2funny:

Fizyk:
Co do shuttla to fakt przeczytałem czterowymiarowej przestrzeni i zrozumiałem czasoprzestrzeni i z tąd moje co i ale, no cóż jak widać tez mam często problemy ze zrozumieniem tego co czytam. Tenże hindus nie był analfabetą i cóż z tego że wymyślił sobie rachunek różniczkowy przed nim kilka wieków wczesnie zrobił to ktoś inny i tu zagadka dla ciebie kto to był ( banał ) i nie natym polegał geniusz tego Hindusa. Co do unifikacji oddziaływań to wymaga ona MiNIMUM 10 wymiarowej przestrzeni a wszystko sprowadza się do możliwości znajdowania rozwiązań pewnych równań wielu zmiennych. A co to ma wspólnego z owym Hindusem?

Co do pręta to sprawa jest prosta, problem o którym piszesz jest jednym z pierwszych problemów rozwiązywanym na każdym wydziale fizyki w Polsce i jest dokładnie tak jak mówię więc nie powtarzaj mnie, nie  produkuj słówek i udziwnień tylko czekam na nagrodę

Xavier bardzo dobry tekst nie jestem po jedenastym piwie ale po którymś tam więc nie wiem jeszcze do końca o co biega ale na pierwszy żut oka mi się podoba

pozdrawiam

iniside:

--- Cytuj ---co do 4 wymiarowej przestrzeni, 

btw  nie zmieni sie, tylko bedzie widoczny z kazdej strony jednoczesnie
--- Koniec cytatu ---
Nie no, jak potrafisz sobie wyobrazic 4-o wymiarowa figure w pelni wymiarów, to napewno jesteś z innej planety  ;D

--- Cytuj ---A modelować n-wymiarowe obiekty możemy. Bede mial kiedys czas to dokoncze swoje n-D studio
--- Koniec cytatu ---
Jak ci sie uda dostaniesz Nobla  :D

--- Cytuj ---10-cio?
Poza tym to teza.

--- Koniec cytatu ---
No wiesz jakby nie tezy i teorie to bysmy teraz walili sie maczugami po lbie :D
Ale imho nie ma sie co klocic ile jest wymiarów. Teoria strun to jak narazie najbardziej rosadna i logiczna z posrod wszystkich prob unifikacji.

--- Cytuj ---Xavier bardzo dobry tekst nie jestem po jedenastym piwie ale po którymś tam więc nie wiem jeszcze do końca o co biega ale na pierwszy żut oka mi się podoba

--- Koniec cytatu ---
O dobry zart ;D ;D Nieno dzieki (;

--- Cytuj ---A dyskusja zaczęła się od tematu, a temat brzmi "nowe modele" 
--- Koniec cytatu ---
Rozamiwamy o nowych modelach. Tzn, o ich kwestiach technicznych :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej