Eve Online > Patche i dodatki

nowe modele

<< < (5/17) > >>

korpusz:
jak zrobia symetrycznego ravena to chyba sobie evke odpuszcze ;)

marcoos:

--- Cytat: korpusz w Maj 25, 2007, 09:44:42 ---jak zrobia symetrycznego ravena to chyba sobie evke odpuszcze ;)

--- Koniec cytatu ---

A mnie właśnie denerwował brak symetrii - a już niektóre shipy były imho udziwniane na siłę. Ostatnie liftingi shipów mnie osobiście odpowiadają... Tylko co zrobić z takim apokiem albo armagiem? :) (te zawsze były "symetryczne inaczej") :)

Assari:
Ja nie mogę jeszcze nijak zrozumieć tendencji do posiadania przez znakominą większość shipów x-nastu silników i silniczków  ???
Fregaty, deski, cruzy powinny miec, jeden góra dwa silniki, większe shipy trzy, cztery, no jakieś odosobnione przypadki z inna ilością. Te modele shipów posiadające mnóstwo silniczków wyglądaja po prostu głupio. Nie mówiąc o tym, że dodatkowo obciążają system sprawami związaymi z wizualizacją tych wszystkich ognistych smug z nich buchających. Podczas gry wystarczyłoby takjak to jest w realu np. z samolotami mysliwskimi zmienić kolorystykę tych "ogni" buchających z silników i/lub nieco ich krztałt żeby zobrazować fakt lecenia na normalnym napędzie, AB czy MWD.

Ellaine:
Kolorystyka zalezy od typu napedu a ten zalezy od rasy. Lecenie na AB/MWD obajwia sie wiekszym swieceniem i dluzsza kreska.

Duzo silnikow da sie latwo wytlumaczyc - moze w tej fizyce taniej jest zbudowac duzo malych silnikow niz jeden duzy? :) Asymetrii statkow juz nie bardzo idzie wytlumaczyc.

Wszystko to tak naprawde kwestia widzimisie artysty. Statki zgodne z filzyka i ekonomia mialyby raczej nieciekawe ksztalty bliskie kulce.

Gwenneth:

--- Cytat: Albi (była Ellaine) w Maj 25, 2007, 12:52:48 ---Wszystko to tak naprawde kwestia widzimisie artysty. Statki zgodne z filzyka i ekonomia mialyby raczej nieciekawe ksztalty bliskie kulce.

--- Koniec cytatu ---
Nic bardziej mylnego. Asymetryczne statki w EVE sa jaknajbardziej zgodne z fizyka. W prozni nie istniejeja sily oporu. Niewazne jaki ksztalt ma statek, jego wlasnosci, ze tak to nazwe "aerodynamiczne" beda niezmienne (ksztalt liczy sie dopiero wtedy gdy obiekt wejdzie w atmosfere planety (lub gdy istnieje prawdopodobienstwo zderzenia z jakimis obiektami).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej