Eve Online > NoobGarten
nub zaczyna gre
Isengrim:
Trochę się upierasz przy "forumowym pytaniu", podczas gdy zupełnie serio jeśli chcesz się czegoś nauczyć OD KOGOŚ, to naprawdę najlepiej z tym kimś polatać. Widać, że próbujesz uczyć się też samemu, i to jest spoko, ale rady naprawdę łatwiej przekazywać w trakcie grania, bo na forum Ci nie bardzo jestem w stanie opisać dokładnie jak ustawić np. overview, bo nie znam jego układu na pamięć bez dostępu do niego. :D
Rodzaj tanku / uzbrojenia najlepiej dostosować (przynajmniej na początku) do bonusów i układu danego kadłuba. Czyli jeśli latasz Punisherem to chyba oczywiste powinno być, że mając bonus do Resistance na Armorze oraz całe dwa sloty Medium, możesz spokojnie olać Shield i tankować go wyłącznie na armor (to, czy active czy passive to już inna rzecz, ale nie wszystko na raz :) ).
Na stronie EVE-UNI masz naprawdę dobre poradniki, rozpisane staty poszczególnych statków itp. https://wiki.eveuniversity.org/Punisher
GRiN:
"Naprawdę, najlepszą radą jaką ktoś dał, jest znalezienie przyjaznego nubkom korpa"
no mam, teraz czekam az mi sie skille wg planu poexpia
Jak ktoś kazał Ci lecieć jako skaut, kiedy nie znasz nawet nazw statków to jest debilem.
kamandir zebral nubki ktore maja chec zapolowac i poszlismy szukac banda wrazych raciarek
znaczy rozproszyc sie randomowo po sajtach w ukladzie sprobowac stacklowac cokolwiek co sie nawinie a jak ktos cos zlapie daje znac i wpada cala flota ;)
fajna sprawa tylko trza trafic na kamandira online :S
eve uni mam w zakladkach, maja sporo interesujacych rzeczy (ogolnie o fitach i uzywaniu sprzetu) ale sporo pod swoje doktryny i pve :S
z ciekawostek znalazlem cos takiego
"Seriously, nothing will make our enemies rage more than being jammed and disrupted by a week old newbee.
-
tutaj wstaw plan na kwartal
-
a do listy okretow i reszty rozpiski dostepu nie mam bo jestem niezalogowany :P
najbardziej zainteresowalo mnie to:
This is a plan for the core skills you need for every Ship.
Expand to show Core Ship skills queue
Power Grid Management V
Capacitor Systems Operation IV
Capacitor Systems Operation V
Capacitor Management IV
Capacitor Management V
Energy Grid Upgrades II
Energy Grid Upgrades III
Energy Grid Upgrades IV
Energy Grid Upgrades V
CPU Management V
Electronics Upgrades IV
Electronics Upgrades V
o, i jeszcze troche przeterminowany poradnik dla nowych nabytkow:
http://go-dl.eve-files.com/media/1005/newbieguide-final[1].pdf
mniej wiecej tego typu materialow szukam tyle ze o samotnym ganianiu w tanich frytkach ;) no i w miare aktualnych..
Jakub Trokowski:
Na razie olej wbijanie skilli na V - szkoda czasu: więcej Ci da kilka skill na III / IV niż jeden na V. Potem nabijesz te co chcesz już pod konkretny statek i/lub fit.
I nie przesadzaj z teorią - pvp w EVE to głównie praktyka. I mówię to będąc zdecydowanie typem teoretyka (w sensie, że wolę znać teorię przed spróbowaniem czegokolwiek, bo mi to pomaga). Kup kilka statków (jakichś tańszych - freja / deska, jak Cię stać to kruz) zafituj, podstaw gdzieś pod (albo i w) low i wtop je wszystkie - inaczej się nie nauczysz. Ważne, żeby wyciągać wnioski po każdej wtopie. :)
GRiN:
wtapiam ;D
bardziej testuje cos czym udalo sie cos uwalic ;)
tak do nauki staram sie trzymac zasiegu 3-10 M ISk coby wtopy za bardzo nie bolaly
teorii ze tak powiem ucze sie na biezaco...
@ Potem nabijesz te co chcesz już pod konkretny statek i/lub fit.
no wlasnie to czekanie na nabijanie mnie boli, latwiej ogarnac alta z 275 k skillpointow na start i od razu testowac nowa zabawke
(a w miedzyczasie reszta sie expi..
deska/kruz dla nuba to dobry pomysl?
wybacza toto wiecej bledow niz fregata?
a jakby co .. to co dobre na start ;)
Zgudi:
--- Cytat: GRiN w Maja 14, 2018, 19:13:08 ---wtapiam ;D
--- Koniec cytatu ---
To dobrze. Na szczęście nikt w tej grze nie patrzy na staty typu WN7 czy WN8 mierzące całokształt jak na przykład w takim World of Tanks w który chwilo sobie pogrywam. Tu się liczy to jak ktoś aktualnie sobie radzi w PVP. Więc za rok nikt nie będzie patrzył, że rok temu było ze 20 czy 50 wtop pod rząd. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej