Eve Online > NoobGarten
nub zaczyna gre
GRiN:
bez scrama to tylko smuge od warpa widze.. ehh no i troszke wiekszy zasieg niz 7.5 km by sie zdal :S
"wiedzy kogo, gdzie i jak możesz zaatakować w statku w którym jesteś a kogo nie"
liste se na podstawie listy okretow musze ogarnac..
"zakładasz punkt i lecisz przeciwnikowi do "pysia" "
co to znaczy zakladasz punkt? safe spot czy co innego?
"zawsze możesz dołączyć też do jakiegoś korpa PVP, polatać najpierw w gangach"
etap system shotgun/tackle 2x involved (ze scrambla) 0 dmg 0 bounty/loot :S
"Jeżeli masz cierpliwość dojdziesz do wszystkiego sam, ale przygotuj się na mnóstwo faili"
sciagawki i opisu podstaw mi brakuje... jak na razie wale lbem w sciane
cierpliwosci coraz mniej
jak na razie jedynym sensownym pomyslem zdaje mi sie poczekanie az sie skile wyexpia i logowanie sie tylko po to by kolejke zaktualizowac
Qlko1:
--- Cytat: GRiN w Maja 13, 2018, 21:25:40 ---"wiedzy kogo, gdzie i jak możesz zaatakować w statku w którym jesteś a kogo nie"
liste se na podstawie listy okretow musze ogarnac..
--- Koniec cytatu ---
Ciężko będzie z uwagi na fakt, że większość statków można fitować na kilka skrajnie różnych sposobów. Sugerować możesz się klasami, fregatę zje niszczyciel, niszczyciela cruiser, cruisera BC... ale tu też jest masa odstępstw, więc nie jestem pewien, czy jest sens jakąkolwiek hierarchię tworzyć. Ta wiedza przyjdzie do Ciebie z czasem.
--- Cytat: GRiN w Maja 13, 2018, 21:25:40 ---co to znaczy zakladasz punkt? safe spot czy co innego?
--- Koniec cytatu ---
warp scrambler - krótki punkt / warp disruptor - długi punkt
--- Cytat: GRiN w Maja 13, 2018, 21:25:40 ---"zawsze możesz dołączyć też do jakiegoś korpa PVP, polatać najpierw w gangach"
etap system shotgun/tackle 2x involved (ze scrambla) 0 dmg 0 bounty/loot :S
--- Koniec cytatu ---
Jeśli dobrze rozumiem Twoje obawy, myślisz że jak odgrywasz mniejszą rolę w walce to nie dostaniesz uczciwego kawałka? Korporacja dba o swoich ludzi, zwłaszcza na początku ich drogi. Jeśli nie, zmień korporację.
--- Cytat: GRiN w Maja 13, 2018, 21:25:40 ---jak na razie jedynym sensownym pomyslem zdaje mi sie poczekanie az sie skile wyexpia i logowanie sie tylko po to by kolejke zaktualizowac
--- Koniec cytatu ---
Oglądaj tutoriale, staraj się stosować poznane taktyki w walce, poznawaj statki, ucz się skanować directionalem, naucz się manualnego latania na kite (szybkimi statkami).
Na przykład ten Pan:
https://www.youtube.com/watch?v=Je5UPKssuiE
GRiN:
"Jeśli dobrze rozumiem Twoje obawy, myślisz że jak odgrywasz mniejszą rolę w walce to nie dostaniesz uczciwego kawałka?
widze po killmailu.
juz wieksza radoche dalo zlupienie kogos z civilian afterburner
Korporacja dba o swoich ludzi, zwłaszcza na początku ich drogi."
dbac dbaja(okrety fity buildy skille info + odpowiedzi na pytania)
tyle ze malo okazji do pew dla nuba (2x sie zalapalem bo potrzebny byl tackler i cale 2 x pomacalem kogos skramblem :S
"Zagadaj do Janka, skoro zaoferował pomoc korzystaj." najpierw trza zlapac i zagadac, a to ze gram o dziwnych randomowych godzinach nie pomaga
inna sprawa ze zanim bede mogl uzyc czegos sensowniejszego niz tackler to jeszcze jakies 10 dni czekania na skille
@podlinkowany tutorial - wymaga jakies 10x wiecej skillpointow nz to co mam :S
czytaj - do ruszenia za miesiac(przy dobrych wiatrach) od teraz
Oglądaj tutoriale - jednak duzo lepiej wchodzi mi slowo pisane, a jak na zlosc nie umiem znalezc
(tzn nic latwego do ogarniecia dla nuba jak opis herona -
ogarnij overwiev
ogarnij te skille (tu podano liste)
zafituj to i to (jako alfa nie uzyjesz tego i tego) + kilka opcji fitow - bieda nub, advanced nub i omega + opis mozliwosci i usprawnien
wyskanuj dziure
wskocz
uzywaj zakladkow
zrob se safe spota
namierz sajta
spamuj dscanem
jak tylko sie cos pojawi - spieprzaj na zrobionego przed chwila safe spota
jak nic niema otworz puszki zgarnij wszystko co sie da i sprzedaj na jita market
enjoy ISK
a jak stracisz lajbe to z jednego sajta se 20/5/1.5(zaleznie od wersji) mozesz zakupic..
powtarzaj do wbicia odpowiedniej ilosci ISK
propos ISK - podziekowal ;)
w jakims null sec uwalilem (kolejna) cynomiotke - przynajmniej tym razem nie stockowa
30 kolegow cynomiotki grzecznie mi podziekowalo...
-beamy jakos bardziej mi podchodza niz blastery (troche wiekszy zasieg i troche czesciej trafiaja)
co jest bezpieczniejsze i prostsze w uzyciu - tank na armor czy na shielda?
(zjechany do 0 kondensator to niemila rzecz, jak sie przed tym obronic?
lepiej uzywac MWD czy afterburnera?
gdzie mozna znalezc jakies fity (+ rozpiska skillset) dla nubkowatych niewymaksowanych alfa klonow? wiekszosc tego co mam okazje ogladac to mniej wiecej pod kilkutygodniowe, kilkumiesieczne postacie.. szukam czegos plug and play do potestowania od reki, wykorzystujac skille z rasy i tego injectora z buddy linka
(ta, wiem mialem nie robic altow...)
[WILD5] Gagat:
W gangu dzielenie łupów jest po równo, albo wszystko bierze FC i robi z tym co uważa za słuszne. Np kupuje sobie za to plexa hehe. Zależy jak się umówicie. Przy zarobkowym łapaniu raciarek, kiedyś w therze dostawał loot ten co staklował pierwszy capsa. Takler/Skaut to najbardziej odpowiedzialna i najtrudniejsza funkcja w gangu. Jak ktoś kazał Ci lecieć jako skaut, kiedy nie znasz nawet nazw statków to jest debilem. Założyć punkt znaczy użyć na kimś warp disruptora. Naprawdę, najlepszą radą jaką ktoś dał, jest znalezienie przyjaznego nubkom korpa, gdzie polatasz w gangu i dowiesz się co jest czym i dla czego. Może ktoś by Ci wytłumaczył, że w eve baunty z ludzi nie ma znaczenia i nie da się na tym zarobić ;]. Zarabia się jedynie zbierając śmieci które wypadają z wraku. Z tym, że też nie zawsze da się to zrobić. To też trzeba wziąć pod uwagę.
Filip Bonn:
Wygoogluj eve university tam masz fitty dla statków dla ludzi ktorzy zaczynają grać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej