Eve Online > Dyskusje ogólne
Czas na dramę. Czy EVE umiera?
xantinos:
--- Cytat: xantinos w Lutego 04, 2016, 16:52:18 ---Nie chce mi się wypisywać tutaj esejów powiem tak STAR CONFLICT to nowa odsłona EVE tego jej brakuje co jest tam :)
--- Koniec cytatu ---
I pomyśleć ze cały cyrk i flejm zaczął się od tego oto zdania powyżej :)
No widzisz przynajmniej poprawiłem ci humor bo pogoda nie teges :)
xantinos:
--- Cytat: Soulscream w Lutego 09, 2016, 12:28:30 ---Ja po roku grania byłem tutaj wielki, a teraz moja zajebistość jest tak zajebista, że o ja pierdole.
--- Koniec cytatu ---
To widać trochę pewnie kultury Ci brakuje, ale w EVE to niepotrzebne pamiętam dyskusję na starym polishu na poziomie gminnej podstawówki coś pięknego.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 12:28:53 ---I pomyśleć ze cały cyrk i flejm zaczął się od tego oto zdania powyżej :)
--- Koniec cytatu ---
Nie ma dziwne, w jednym zdaniu zmieściłeś aż kilka głupot.
Gdybyś napisał, że to nowa odsłona WOT, WOWS, czy innych podobnych arenówek, nikt by pewnie nawet nie skomentował.
Swoją drogą nie taka nowa, żeby nie skłamać, pierwszy raz w nią zagrałem chyba 2 lata temu, oby nie wcześniej.
Zgudi:
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Pograłes na 1 tierze i zjadłeś już wszystkie rozumki :) super dyskusja, pewnie nawet nie ruszyłeś tyłka żeby obejrzeć poradniki które zamieściłem.Dobrze leniuszku napiszę ci o tej grze kilka słów :
--- Koniec cytatu ---
Poradniki przeczytałem kilka dni temu, mam ok. 14 statków i tier 6 (Templar).
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Statki maja 5 rodzajów slotów : silnik , reaktor , sensory, tarcze, kadłub, computer maksymalna ilość tych slotów to 3 a maksymalna ilość wszystkich slotów to 9. Każdy statek z drzewka ma pewna ilość tych dodatkowych slotów, ale DOPIERO na poziomie poza trialem :)
--- Koniec cytatu ---
Jak sam zauważyłeś, każdy slot ma określoną grupę modułów które tam wsadzisz i sprowadza się to do wyboru z pośród kilku pozycji. W EVE do jednego slotu możesz wstawić dziesiątki rodzajów różnych części.
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Moduły które widzisz na pocztku gry sa standardowe każdy statek ma główna i poboczną broń oraz wzmacniacz broni głównej, skill specjalistyczny zależny od statku ECM , Tackler , Guardian,Logistyk itd oraz od 2 (na 1 poziomie) do 4 slotów (na wyższych) na moduły uniwersalne.
--- Koniec cytatu ---
I w tym jest problem, że każdy statek ma określone sloty na określone moduły i z góry wyznaczoną swoją rolę na polu walki. Nie zrobisz ze statku nic ponad to co twórcy przewidzieli bo mechanika cię blokuje.
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Masz inaczej nazwane med, hi, low, i rigi znaczenie dają te same, broni grupować nie musisz od razu masz zgrupowaną, a rozdzielasz ją kiedy cel krąży wokół Ciebie wtedy strzela tylko to działo, które go dosięgnie.
--- Koniec cytatu ---
Naciągasz fakty żeby uzasadnić pomysł, że Star Conflict to następca EVE. A propo da się wstawić więcej niż jedną pukawkę? Są 2 rodzaje broni, główna na LPM i rakiety na PRM. W EVE też masz tylko 2 rodzaje broni, jedna pod LPM i rakiety na PPM?
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---System gridu jest super nie ma tak że kozak, który gra 3 lata zpaziuje cię jak lamę bo nie masz szans.
Może mieć drobna przewagę wynikającą z jakości modułów, ale na tierach skalowanych do pvp (np3-8) jest to mądrze pomyślane, a dodatkowo implanty (Tak jakie to znajome ) skalują się do tierów np. Jeżeli masz poziom 15, a grasz na 3 to liczy ci tylko implanty do tieru 3.
--- Koniec cytatu ---
Tiery są pomyślane podobnie jak w WOT. Piątki mają się mierzyć z piątkami a dychy z dychami. Jak zagrasz piątką przeciwko dziesiątce to masz niewielkie szanse bez względu na upór. Więc grinduj tygodniami i zbieraj EXP. Masz w EVE EXP który dostajesz po każdej bitewce i za który rozwijasz drzewko badań (czytaj: odkrywanie nowych) statków?
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Szybkość rozgrywki ? Po cholerę mam farmić kasę na statek przez tydzień żeby ją wytracić w dwa dni albo jeden jak flota wdupi ?
Tutaj mam szybka rozgrywkę opartą na umiejętnościach flitowania i strategi w szybkim tempie wielokrotna samą przyjemność konkurowania z innymi bez zbędnej farmy kasy podchodów itd.
--- Koniec cytatu ---
Kilkasz "Do boju!", strzelasz, giniesz, respawn, strzelasz, giniesz, respawn, strzelasz... A w hangarze klikasz "Naprawa" i gotowe. To masz w EVE?
--- Cytat: xantinos w Lutego 09, 2016, 11:37:15 ---Ktoś chce popiracić ? Walki blobów ? Proszę do open space codziennie ktoś zajmuje tereny kogoś innego, ja na razie mam za niski poziom żeby w tym brać udział.
--- Koniec cytatu ---
I wmawiasz innym że za mało grają by się wypowiadać, a sam znasz pewne sprawy tylko z YT
GlassCutter:
Po cholerę dyskutujecie z gościem który jedyne co w 0.0 robił to nakurwiał raty na paskach :-\ Jedyne bardziej zaawansowane strategie w EvE jakie zna to fleet minig :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej