Forum Gry > World of Tanks

Parę porad dla spóźnionego czołgisty?

<< < (18/29) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: Zgudi w Styczeń 13, 2015, 23:00:34 ---Francuzy są dobre bo raz: mają magazynek, dwa: pancerz jest świetnie skątowany.

--- Koniec cytatu ---

Chyba zupełnie nie rozumiesz o co chodzi we francuskich tankach. Pancerz?! Serio?

[BU FU] Karas:
w wiekszosci przypadkow to jest raczej karoseria

Doom:
Niemniej jest kilka konstrukcji które bardziej boją się lolków niż amx. Jak pisałem żaby potrafią coś odbić a np niemiecki MBT - Leopard PTA boi się absolutnie wszystkiego co może trafić z nim do bitwy, z nieważne jak stockowym działem to coś jest i tak go dziurawi. Dingi od tego czegoś liczy się na palcach ręki kiepskiego drwala w jednostce trzycyfrowej liczby bitew, gąski wyłapią odrobinę częsciej. No i amunicja... mam wrażenie że na tym wozie jest ona rozmieszczona na zewnątrz jako pancerz reaktywny. Co prawda nigdy blowupa nie załapałem, ale walki gdzie dostaję do trzech uszkodzeń ammoracka to reguła nie wyjątek (naprawiarka, złota naprawiarka a potem trud i cierpienie >:()

[.BSI.] Dheedee:
Odnośnie Leoparda to smutna prawda. Ammorack jest na nim tak rozłożony że  sytuacja kiedy dostajesz trzy hity - trzy krytyki - trzy ammoracki to nie jest wyjątek tylko raczej reguła, ten czołg nie może dostawać piguł, trzeba przyjąć zasadę że jeżeli obrywasz to znaczy że robisz coś źle i jesteś tam gdzie nie powinieneś być. Co do francuzów to i owszem pancerz mają skątowany rewelacyjnie, jednak jego grubość w większości przypadków jest taka że często zachodzi zasada uberpeny (jeżeli kaliber działa jest większy niż trzykrotność grubości pancerza zawsze następuje przebicie niezależnie od kąta pod jakim uderza pocisk http://wiki.wargaming.net/en/Battle_Mechanics#Overmatch). Nie dotyczy to pocisków HE i HEAT co powadzi do śmiesznych sytuacji że "złoty" pocisk ślizga się po powierzchni górnej płyty Batchata...

A tak BTW to jeżeli chodzi o IS3 vs KT to nie można tego tygrysem przegrać. Tygrys czasem coś odbije, po zabraniu mu weakspota w postaci gniazda km w przedniej płycie naprawdę zyskał (choć i bez tego powinien kroić ISa) IS3 nie ma prawa odbić jeżeli tylko wiesz gdzie strzelać, nawet jak podjedzie na facehuga, to zawsze zostaje blacha nad działem. Generalnie w dalszym ciągu pozostaję przy opinii że wprowadzenie premium ammo za srebro psuje tą grę na maksa. To w połączeniu z ogrami w stylu WTE100 czy innych Fochów albo Obj. czy snajperskich art ?(w tym auto art jak Batchat 155/58) powoduje że pancerz przestaje stanowić atut na rzecz mobilności, niskiego profilu, kamo i celności/szybkości celowania. Przez zwiększenie masy i sylwetki powoduje że w chwili obecnej czołgi w stylu E100 czy w szczególności  Maus stanowią tak naprawdę łąkome kąski ze względu na ilość dmg jakie można na nich nabić.

Pzdr...

GlassCutter:

--- Cytat: [.BSI.] Dheedee w Styczeń 14, 2015, 16:03:39 ---A tak BTW to jeżeli chodzi o IS3 vs KT to nie można tego tygrysem przegrać.

--- Koniec cytatu ---

IS3 ma niebagatelny atut w postaci mobilności i umieszczenia wieży z przodu czołgu, trzeba to umieć wykorzystać i kotki zagonione do close range potyczki pękały praktycznie nie robiąc dmg.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej