Eve Online > Wsparcie techniczne
Klient ignoruje Nvidię na lapku
Doom:
--- Cytat: Lt Rook w Lipiec 22, 2014, 12:54:25 ---robisz to co Mona pisał, ale na zakładce Program Settings (NIE Global), dodajesz program exefile.exe i ustawiasz adapter który chcesz użyć, tak to działa.
--- Koniec cytatu ---
Hmm teraz zwróciłem na to uwagę że tam jest global i program muszę sprawdzić w której to ustawiłem
Chrzestny:
Ja tak miałem przy paru grach, że nie włączało mi karty nvidia.
Lapek Lenovo Y510p z GT755 i i7. Nie czepiajcie się ale koszt nowego wyniósł mnie 1800zł więc myśle że to dobry wybór za taką cene.
W tych ustawieniach co Mona napisał (Manage 3d Settings/Program Settings) zawsze wybierałem plik exe i ustawiałem ręcznie żeby uruchamiał z nvidią. Nie zapomnij kliknąć Apply ;) Po takim zabiegu nie było problemu z wydajnością i prawidłowym włączaniu karty nvidia.
A co do wydajności samego lapka to ja jestem mega zadowolony bo gry chodzą bez problemu. Evka na max przy dwóch klientach. Aion też na dwa konta chodzi bez problemu. Z innych gier to w Skyrima na Ultra grałem i też gra działała płynnie.
Pozdro
sztosz:
Ja na swoim lapku z i3 pierwszej generacji i jakąś mobilną nvidią z serii 300 miałem podobny problem. Pomógł restart biosu, nie sprawdzałem tego później, ale strzelam, że chodzi o ustawienia odpowiedzialne za ten intelowski overclocking procka i włączenie tego na maksa, wtedy w ogóle karta nvidii jest zupełnie wyłączana. Przy defaultowych ustawieniach jest normalnie widoczna i działa. Nie sprawdzałem czy to na pewno ta opcja w biosie, bo to jest lapek na wyjazdy, kiedy i tak korzystam z niego sporadycznie żeby net ew. przejrzeć lub włączyć coś tylko trochę bardziej skomplikowanego od pasjansa. A to że karta nie była widoczna w ogóle przez lapka wiem, bo dokładnie to samo pod linuxem i windą, brak karty wśród fizycznie zainstalowanych urządzeń.
Prawdopodobnie to nie to jest problemem, tylko to o czym Mona i Lt Rook pisali, ale może się komuś przyda moja skromna opowieść o magicznych opcjach biosu ;)
Doom:
Przepisanie przez sterownik nie działa, bios jest ok, nadałem ticket do nosupportu (mam nadzieje że gm nova u technicznych sobie nie dorabia)
Jakub Trokowski:
Dasz znać co odpisali? Bo może jednak da się to poprawić podobnie i u mnie (na win 8).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej