Eve Online > Wsparcie techniczne

Klient ignoruje Nvidię na lapku

<< < (3/6) > >>

Goomich:

--- Cytat: Doom w Lipiec 22, 2014, 11:40:54 ---Firmowy &%(^*()$^(* mcdaffe twierdzi że nie lubi Twojego linka, sprawdze z domu

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---How can i fix this? It's pretty annoying if I want to show anyone a game or something quick but then i can't because I switches integrated card have my charger with me and then i'm very laggy :/

I have a MSI GT70 0ne dragon edition with a Nvida GTX 680M I have tried to switch in the Nvida Control Panel all my settings to the "Nvidia Processor with high performance

any ideas?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---I got a similar Laptop so solution will hopefully be the same

2 thing need to be changed
1st

--- Cytuj ---Control Panel, clicking System and Security, and then clicking Power Options.
--- Koniec cytatu ---

Here change when not plugged in to performance

2nd

--- Cytuj ---    Open NVIDIA control panel (Make sure your drivers are up to date), click Manage 3D settings, Power management mode, Prefer maximum performance
--- Koniec cytatu ---

This pretty much disabled my integrated card.

If this fails jump in device manager and disabled the integrated card(Results less then guaranteed - Perform at own risk)

--- Koniec cytatu ---

Doom:
Jak pisałem w pierwszym poście już to zrobiłem i nie zadziałało

Jakub Trokowski:

--- Cytat: Doom w Lipiec 22, 2014, 10:09:34 ---Klient eve domyślnie definiuje całą grafikę na chyba najwyższy poziom, ale jako kartę pokazuje intela, bez opcji zmiany na nvidię
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się że EVE tylko tak pokazuje. Zgaduję po własnym doświadczeniu: na starym lapku i nowym lapku mam karty graficzne nvidi. Na starym EVEka twierdziała że na naiej właśnie działa a na nowym jak u Ciebie. ALE o ile na starym z ustawieniami grafy na prawie minimum FPS był... słaby, to na nowym jest ~60 przy ustawieniach "na full". A jakoś nie wierzę, żeby to była zasługa tej intelowskiej.

Lt Rook:
robisz to co Mona pisał, ale na zakładce Program Settings (NIE Global), dodajesz program exefile.exe i ustawiasz adapter który chcesz użyć, tak to działa.

ManganMan:

--- Cytat: Doom w Lipiec 22, 2014, 10:30:51 ---nvidiatego jeszcze nie próbowałem tyle że na tym siedzi normalnie pulpit (uroki dual grafik) wiec efekty moga być rozrywkowe, bedziesz na zlocie abym w razie czego mógł Ci stosownie podziękować, za ciekawy wieczór? >:D

--- Koniec cytatu ---
Well... Niestety nie będę, bo w sierpniu jadę do Zgierza na inny zlot o którym ci powiedziałem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej