Eve Online > Wsparcie techniczne
Klient ignoruje Nvidię na lapku
Exenin:
Tez mialem ten problem. - Po pierwsze Evka zawsze bedzie pokazywala karte intela - jedyna roznica bedzie fps - na intelowskiej bedzie on ssal bardziej niz jagodzianki przy drogach krajowych. :P >:D 1sze co robisz to wgrywasz najnowsze sterowniki intela do grafy tego procka(bety niezle dzialaja) . Nastepnie aktualizujesz stery grafy. A potem tak jak juz tlumaczyli koledzy ustawiasz recznie wysoka wydajnosc dla Evki w programie Nvidi(Optimus chyba). System musi dzialac w wysokiej wydajnoisci caly czas dodatkowo. Z 15 fps na intelu zrobilo sie 70 na karcie AMD. Ot taka drobna roznica. :D
Pienias:
--- Cytat: Doom w Lipiec 23, 2014, 00:16:43 ---Przepisanie przez sterownik nie działa, bios jest ok, nadałem ticket do nosupportu (mam nadzieje że gm nova u technicznych sobie nie dorabia)
--- Koniec cytatu ---
"Our logs show nothing."
Doom:
jak tak odpisze to znowu przeczyta co myślę o jego przodkach płci żeńskiej i o ich prowadzeniu się
Doom:
--- Cytuj ---Hi there. This is GM Scotsman.
To make sure you have the better card running when playing Eve:
1. Open your Nvidia Control Panel.
2. Select Manage 3D settings.
3. Choose the Program Settings tab.
4. Under 'Select a program to customise': Find Eve Online(eve.exe) in the drop down menu and select it.
5. Under 'Select the preferred graphics processor for this program': Select High-performance NVIDIA processor
6. Click 'Apply' at the bottom right corner of the window.
Then try running the game again. The Eve Client will however still say that Eve is using the Intel card even though it is realy using the geforce card. This is a display issue that the developers are working on correcting. See if this resolves your issue.
If you have any further issues, or questions regarding EVE Online, please do not hesitate to contact us again.
Best Regards,
GM Scotsman
CCP Customer Support | EVE Online | DUST 514
--- Koniec cytatu ---
Zastanawiam się czy gość przeczytał / zrozumiał co pisałem w tickecie....
Soulscream:
--- Cytat: Doom w Lipiec 24, 2014, 19:28:13 ---Zastanawiam się czy gość przeczytał / zrozumiał co pisałem w tickecie....
--- Koniec cytatu ---
Dopóki nie wkleisz tego co napisałeś w tickecie nie mamy pojęcia co mógł pomyśleć :-D.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej