Eve Online > Wsparcie techniczne

Nowy komputer

<< < (6/11) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Kira Korpii w Czerwiec 09, 2014, 14:44:43 ---A jesli mowisz o bezkompromisownosci to ssd polecalbym raczej w pierwotnym zestawie miec nawet kosztem slabszej grafy, bo to jest wlasnie element ktory najwiecej kosztuje a najmniej daje w stosunku do wzrostu ceny i latwiej go pozniej wymienic jak cena spada ;p Z kolei ssd to element ktory teraz juz nie kosztuje tak wiele ... a daje masakrycznie duzo ;]
Kurcze zabawa jak w eft widze kiedys dawno temu ;]

--- Koniec cytatu ---

Zdecydowanie TO.

Grafika jest jak opony w samochodzie - zmieniasz co sezon, podczas gdy buda i silnik - umiejętnie dobrane - służą dłużej. Im więcej zainwestujesz w to na start, tym dłużej, przy upgrade'ach grafiki, będziesz mógł nie zmieniać komputera.

Mój złożyłem tak w lol 2006. Nadal działa, z trzecią grafiką (GTX 650) i jeszcze jakoś daje radę. Aczkolwiek to już ostatnie podrygi.

ManganMan:

--- Cytat: Zgudi w Czerwiec 09, 2014, 13:27:05 ---(...)
Miotam się pomiędzy:

asrock z97 extreme 4
gigabyte z97 gaming 5
MSI z97 gaming 5

(...)

Która polecacie?

--- Koniec cytatu ---
Jak powyżej wg mnie. Przeczytaj sobie o nich poniżej:
http://www.tomshardware.com/reviews/mainstream-gaming-z97-motherboard,3824-8.html -> Gigabyte
http://www.tomshardware.com/reviews/mainstream-gaming-z97-motherboard,3824-2.html -> AsRock
http://www.tomshardware.com/reviews/mainstream-gaming-z97-motherboard,3824-14.html -> MSI

Zgudi:
Kij z tym, zamawiaz z płytą asrock w morele. Jak mi coś spieprzą przy montażu, czy płyta nawali... trudno, będę wydzwaniał z reklamacją ;) Komp drogi, kieszeń boli to paskudnie byłoby, żeby mi coś padło, nie działało.

sztosz:

--- Cytat: Zgudi w Czerwiec 09, 2014, 16:29:30 ---Kij z tym, zamawiaz z płytą asrock w morele. Jak mi coś spieprzą przy montażu, czy płyta nawali... trudno, będę wydzwaniał z reklamacją ;) Komp drogi, kieszeń boli to paskudnie byłoby, żeby mi coś padło, nie działało.

--- Koniec cytatu ---
Kiedyś, przez długi czas pracowałem z Arest.pl * Też, standardowo, bez żadnej dopłaty składaliśmy kompy** i testowaliśmy czy się przy głupim 3d marku nie wywalą :) Ogromny plus takiego rozwiązania to jest to, że jak coś jest walnięte na starcie to od razu jedzie do serwisu. Jak coś nie chce działać (np. niektóre pamięci z płytami gigabyte w czasach jak ja pracowałem) to też się nie próbują wciskać kitu, tylko dzwonią po testach i mówią że trzeba coś zmienić i proponują sensowny zamiennik. Ogólnie, w pierwszym tygodniu, czy miesiącu wracał do nas śmiesznie niski odsetek kompów. Z czego, z tych wracających większość to były problemy z klientem a nie kompem, typu nieumiejętność zainstalowania sobie systemu czy podłączenie monitora do integry zamiast osobnej karty grafiki.

Ogólnie, już nawet nie chodzi o sam arest, tylko o to, że jeżeli tam gdzie kupujesz kompa, złożą ci go od razu i przetestują, to masz sporo głupich problemów z głowy, bo masz prawie 100% pewność że po prostu będzie działał i nie musisz się zastanawiać, czy to płytę masz ferelną, proca czy zasilacz, czy dwie lewe łapy i zapomniałeś że do proca jest osobne zasilanie...

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Czerwiec 09, 2014, 19:22:47 ---stuff o areście

--- Koniec cytatu ---
Kupowałem tam nie jednego kompa i potwierdzam że wsio składają za free i sprawdzają. Kiedyś do mnie dzwonili że pamięci które wybrałem nie chcą działać w dual-coś tam (wybaczcie wyszedłem z obiegu), a sprawdzili już ileś tam kombinacji. Doradzili, poprawili, działało. Zero problemów, gdyby nie te długie kolejki za każdym razem gdy byłem.. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej