Eve Online > Wsparcie techniczne

Nowy komputer

<< < (7/11) > >>

ManganMan:

--- Cytat: sztosz w Czerwiec 09, 2014, 19:22:47 ---Kiedyś, przez długi czas pracowałem z Arest.pl * Też, standardowo, bez żadnej dopłaty składaliśmy kompy** i testowaliśmy czy się przy głupim 3d marku nie wywalą :) Ogromny plus takiego rozwiązania to jest to, że jak coś jest walnięte na starcie to od razu jedzie do serwisu. Jak coś nie chce działać (np. niektóre pamięci z płytami gigabyte w czasach jak ja pracowałem) to też się nie próbują wciskać kitu, tylko dzwonią po testach i mówią że trzeba coś zmienić i proponują sensowny zamiennik. Ogólnie, w pierwszym tygodniu, czy miesiącu wracał do nas śmiesznie niski odsetek kompów. Z czego, z tych wracających większość to były problemy z klientem a nie kompem, typu nieumiejętność zainstalowania sobie systemu czy podłączenie monitora do integry zamiast osobnej karty grafiki.

Ogólnie, już nawet nie chodzi o sam arest, tylko o to, że jeżeli tam gdzie kupujesz kompa, złożą ci go od razu i przetestują, to masz sporo głupich problemów z głowy, bo masz prawie 100% pewność że po prostu będzie działał i nie musisz się zastanawiać, czy to płytę masz ferelną, proca czy zasilacz, czy dwie lewe łapy i zapomniałeś że do proca jest osobne zasilanie...

--- Koniec cytatu ---

Wszystko fajnie, ale szkoda że w Wrocławiu siedzicie (z chęcią bym zmontował coś pod Star Citizena u nich, a tak to na drugi kraniec Polski zaiwaniać, a sklep internetowy to nie to samo, chyba że twoi byli współpracownicy też testują własne konfy z neta) :(

Zgudi:
A ja blisko do wrocławia

Moze anuluje zamowienie? :) Trzeba bylo wczesniej :) Wolalbym miec sprawdzony komp, bo w morele skadaja ale watpie czy poza samym odpaleniem cos sprawdzaja.

sztosz:
@ManganMan http://www.arest.pl/konfigurator/ tu sobie możesz złożyć kompa i od razu podliczyć, stronka jest na tyle sprytna ze większości głupich konfiguracji, jak i5 z DDR2  etc nie pozwoli złożyć ;) Ogólnie nie ma problemów z wysyłką, bo facet na dole składa kompy i ma głęboko w dupie czy to jest odbiór osobisty, dowóz we Wrocławiu czy wysyłka kurierem. On składa i testuje kompa a później przychodzi handlowiec żeby go wydać klientowi, albo magazynier żeby go zapakować kurierowi, dla składacza nie ma to znaczenia.

Naprawdę nie wiem jak wyglądają teraz ceny na rynku ani w Areście, bo jak mam coś kupić to po prostu tam idę. Jakby ktoś chciał to tu są maile handlowców: http://www.arest.pl/o-firmie/ Naprawdę trochę tam przepracowałem, więc jak ktoś napisze do Adriana albo Łukasza i powoła się na moje imię postaci spod avatara * to może dorzucą jakąś gierkę z promocji AMD albo rabat dadzą. Ale nie daję oczywiście żadnych gwarancji... bądźmy dorośli ;)

Ale wracając do testów. To takie przetestowanie kompa czy instalacja systemu jeżeli płytkę w areście kupisz... to przy iluś tam kompach miesięcznie to jest bardzo mały jednostkowy koszt dla właściciela. Owszem jest to przynajmniej jeden etat więcej w firmie, ale te powiedzmy 10 ** zł brutto od kompa to stosunkowo nie wiele. Za te pieniądze dostaje pewną gwarancję jakości swojego wyrobu (zestawu) a tym samym zadowolenia klienta, ale odchodzi też cały proces sprawdzania czy to klient jest fajtłapa i z własnej winy spieprzył podzespół, czy to jest jednak wadliwa sztuka. Jeżeli kompa składa i testuje doświadczony człowiek, to można przyjąć bez zastanowienia, że to jest jednak ferelny egzemplarz który można bez problemu wymienić w hurtowni. Naprawdę nie wiem dlaczego tak mało firm testuje sprzęt, biorąc pod uwagę wszelkie plusy tego rozwiązania.

--- Cytuj ---Zero problemów, gdyby nie te długie kolejki za każdym razem gdy byłem.. :)
--- Koniec cytatu ---
Właśnie te kolejki w małym wrocławskim sklepie komputerowym nie brały się znikąd :)

Naprawdę Arest mogę z ręką na sercu polecić bo wiem jak to tam wygląda od kuchni. A nie wiem jak jest ogólnie z cenami podzespołów, bo od dawna nic poważniejszego nie kupowałem a 4 letni komp, nota bene z Arestu, działa dalej bez problemu.

ManganMan:
No dobra, jak na razie się zastanowię nad zestawem Gigabyte G1.Sniper A88X i AMD A10-7700K...
Jak wyjdzie Star Citizen to i tak będzie to wszystko zrewidowane.
Teraz muszę dorwać sobię cuś z DX11 na gwałt... :P
A tak na starcie sobie wypróbowałem, i zrobiłem sklejkę "na odwal": http://www.arest.pl/konfiguracja-754201

Lt Rook:

--- Cytat: ManganMan w Czerwiec 10, 2014, 00:38:11 ---....AMD A10-7700K...
--- Koniec cytatu ---

WTF  ??? ??? ??? ???

weź sobie kup i3-4360 jak człowiek a nie jakieś AMD...  :'(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej