Eve Online > Wsparcie techniczne
Nowy komputer
Lt Rook:
Przecież to nie jest z serii ROG, tylko tak sobie nazwali "GAMER" dla bajeru ;)
ManganMan:
--- Cytat: Lt Rook w Czerwiec 09, 2014, 11:17:53 ---Przecież to nie jest z serii ROG, tylko tak sobie nazwali "GAMER" dla bajeru ;)
--- Koniec cytatu ---
Ważne że nie ma gówno wartego Realteka :P
Zgudi:
Dobrze, że piszecie o MSI :)
Chciałem zamienić na fajną płytę od MSI za 500zł, już klikałem zamów, ale ciągle myślę i tu czytam takie coś. Dowiedziałem się że fatal1ty od asrocka ma od tygodnia zablowowane podkręcanie. Więc musialem anulować dziś rano zamówienie i trza zmienić płytę
Miotam się pomiędzy:
asrock z97 extreme 4
gigabyte z97 gaming 5
MSI z97 gaming 5
i nie moge się zdecydować. I nie chodzi mi o funkcjonalność, ale pewność i nieawaryjność. Te plyty z chipsetami z97 obsługują Intel Broadwell, z technologią 14nm. Haswell mają 22nm. I nowa generacja wydzie pod koniec roku i bedą sporo szybsze od obecnej. Więc chcę zostawić sobie taką furtkę, możliwość wymiany proca w przyszlosci, dlatego z97.
Która polecacie?
Kira Korpii:
Prawdopodobienstwo ze bedziesz musial zmieniac ta haswellowa i5 bez zmiany plyty pewnie i tak jest nikle ;]
A jesli mowisz o bezkompromisownosci to ssd polecalbym raczej w pierwotnym zestawie miec nawet kosztem slabszej grafy, bo to jest wlasnie element ktory najwiecej kosztuje a najmniej daje w stosunku do wzrostu ceny i latwiej go pozniej wymienic jak cena spada ;p Z kolei ssd to element ktory teraz juz nie kosztuje tak wiele ... a daje masakrycznie duzo ;]
Kurcze zabawa jak w eft widze kiedys dawno temu ;]
Soulscream:
Ja mam komputer sprzed 3 lat i w przyszłym roku zanosi się wymiana.... chociaż nie widzę potrzeby. Nie gram w gry by mieć wszystko na super duper high. Ja już się przyzwyczaiłem, że za jednym razem wymienię procesor z płytą. Co chwila nowe sockety etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej