Eve Online > Patche i dodatki

Kronos - letni dodatek 2014

<< < (46/81) > >>

GlassCutter:
Herezja przestań pić, albo po prostu nie pisz po pijaku. Jak to mówią stare zabijaki: pić to cza umić.

Nie trzeba wywalać cyna od razu, wprowadzając jednego dnia całego eve w osłupienie a kolejnego w mega emo rage. Stopniowo można je nerfić, potem dać capitalom możliwość skoku przez bramy (niech to trwa odpowiednio dłużej niż u subcapitali). Potem wywalić coraz mniej użyteczne i popularne cyno i wsio. Zostawić covertowe, bo na strategiczne zastosowanie tych statków nie ma co liczyć. Tyle.

Pol Kent:

--- Cytat: Herezja w Maja 05, 2014, 18:11:54 ---Pol myślę, że w tych czasach w ogóle było mniej graczy więc nie mógłbyś uzyskać zbyć miarodajnych danych w ten sposób. Na marginesie. Czy czasem 0,0 w domyśle, nie miało być dla ludzi lepiej zorganizowanych i chcących na tworzenie swojego "poletka" poświęcić więcej czasu?

--- Koniec cytatu ---
To jasne, że było mniej graczy w tamtych czasach ale można by porównać dane procentowe. Jestem ciekawy czy były znacząco inne.
W końcu taki BoB czy inni Gooni z tamtych czasów mieli słuszne procentowo liczby i jakoś żyli. Czyli dało się.

--- Cytat: Herezja w Maja 05, 2014, 18:11:54 ---Swoją drogą. Kosmos jest ponoć nieskończony i są w nim różne anomalie. A CCP przewidziało, że coś co świeci się jak boja zawsze będzie wskazywać dobrą drogę i zawsze jak już skoczysz na nią to i na niej wylądujesz. Wystarczyłoby wprowadzić jakąś losowość w to a gra by się bardzo urozmaiciła (dodatkowy content). Stawiasz świeczkę i statek skacze do systemu ale chyba nie znaczy to, że ma się znaleźć na tej świeczce w odległości 100 metrów. Wystarczyłoby aby się pojawił w dowolnym miejscu (np. wewnątrz paska asteroid i dostał solidnego bump-a lub nawet obok wrogiego pos-a). Lub idąc tym tokiem myślenia. Mógłby powstać zaburzenie w danych i zamiast do systemu A skoczyłby do systemu C oddalonego o 3 czy 4 regiony dalej.

Myślę, że ludzie nadal by korzystali z cyn a i gra by uzyskała dodatkowy content tzw. "smaczek".

--- Koniec cytatu ---
Ten temat tez był już wałkowany choćby na tym forum. "Rozrzut" cyna w obrębie systemu/kilku systemów itp. Wszystko wydaje się proste do zrobienia dla nas ale widać dla CCP nie koniecznie.
A co do przyzwyczajenia graczy to CCP robiło już nie raz konkretne zmiany - choćby likwidacja 2 JB w jednym systemie - wiec mogło by zrobić następne.
Zdecydowanie najprostsze wydaje się ograniczenie ilości shipów (masy?) jaka może być przerzucona przez jedno cyno.

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: GlassCutter w Maja 05, 2014, 18:43:03 ---Herezja przestań pić, albo po prostu nie pisz po pijaku. Jak to mówią stare zabijaki: pić to cza umić.

Nie trzeba wywalać cyna od razu, wprowadzając jednego dnia całego eve w osłupienie a kolejnego w mega emo rage. Stopniowo można je nerfić, potem dać capitalom możliwość skoku przez bramy (niech to trwa odpowiednio dłużej niż u subcapitali). Potem wywalić coraz mniej użyteczne i popularne cyno i wsio. Zostawić covertowe, bo na strategiczne zastosowanie tych statków nie ma co liczyć. Tyle.

--- Koniec cytatu ---

GlassCutter wynika z tego, że sam za mało pijesz bo Twoje myśli są proste jak droga po przejechaniu walca ];)
Proponujesz długotrwałe nerfienie czegoś a ja jedynie niewielką zmianę w obrębie choć jednego systemu. Mój pomysł to jak by nie było nie jest nerf jedynie wprowadzenie poprawek urozmaicających grę. I tak mogłoby to przedstawić CCP.

GlassCutter:
Takie rozrzucanie po systemach byłoby całkiem spox na pierwszy rzut oka. Koniec z dropieniem flot na miejsce bitwy. Bitwy przenoszą się pod bramy tak jak kiedyś.

[VIDE] Herezja:
Najpierw musiały by się na tej bramie zebrać z całego systemu. A to już jakiś bałagan powoduje w szyku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej