0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wiem, że można.
Wiem, że można. Ale jakim prawem, ktokolwiek zakłada taką blokadę? To komputer produkowany przez Microsoft? To by się dało jeszcze zrozumieć. W innym wypadku powinno się napisać, wielkimi literami "Windows os only". Poza tym, jak bym chciała być więźniem jednego systemu, to bym sobie kupiła Mac'a. PC to PC....
Doom wyedytuj sobie posta bo Cię zgłoszę do ADMINA !
W omawianym przypadku Mangana jest Asus, ale na razie nie wiem czy ma blokade w bios czy nie, bo sie okazało że do samego biosu nie mógł wejśc
bullshithttp://www.engadget.com/2013/02/11/linux-foundation-secure-boot/
Eve to jest "drugie życie"
Zadzwoń do asusów i pogadaj, czasem naprawde warto skorzystać z takich opcji
w launcherze przestaw kontrolnie na dx9.
Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny Modern UI (czy jak to się tam teraz nazywa, w skrócie kafelki), szczególnie po apgrejdzie do 8.1 to zajebista sprawa i ja, po ponad roku używania, nie wyobrażam sobie powrotu do menu start, które jest koszmarnie niewygodne. Regulowana wielkość kafelków, nazwy paneli, aktywne kafle, kilka skrótów klawiszowych plus przypięcie najczęściej używanych aplikacji do paska zadań, wstążka w eksploratorze, dzielenie okna w trybie modern i mieszanym, kilka naprawdę fajnych, kafelkowych aplikacji i mamy system dużo bardziej intuicyjny niż poprzednie wersje okienek. W dodatku o dobre kilka procent wydajniejszy i szybszy w działaniu niż w7 (przynajmniej w tych zastosowaniach, w których ja go używam na moim przedpotopowym laptopie). Moim zdaniem, są to najlepsze okienka od bardzo dawna.Tylko trzeba się przestawić, bando konserw Ja potrzebowałem około tygodnia, bo generalnie jestem przeciwnikiem zmieniania tego co działa ale się zaparłem i nawet classic shella nie instalowałem Doszło do tego, że musiałem się przyzwyczajać do tego idiotycznego przycisku imitującego dawne menu start, który się nagle pojawił w 8.1...Co do tych problemów z ubuntu, to wubi nie działa? W ostateczności, jak masz wydajny sprzęt, pakujesz sobie VirtualBoxa i pod nim instalujesz co chcesz
To ja powiem, co ja słyszałam. Problem z Win8 jest taki, że nie wszystko można zrobić. Pewne funkcje są po prostu niedostępne. I jak teraz, mogę ręcznie ustawić pewne rzeczy tak ponoć w win8 nie da się. Tak samo jak z pewnymi programami czy oprogramowaniem. Sterowniki nie podpisane cyfrowo itp... Zmusza do korzystania i posiadania kont w usługach Xbox i Windows Live. Ale to tylko to, co słyszałam do tej pory. Ja mogę się zgodzić z jednym. Z doświadczenia wiem, że np Windows Phone z kafelkami itp. Bardzo intuicyjny i prosty, ogranicza mnie jak cholera! W porównaniu z tym, co mogę robić na Androidzie.
To ja powiem, co ja słyszałam.
Bo jak dla mnie to jest system dla osób, które nie widziały kompa na oczy
Ale może dyskutujmy o faktach, a nie o tym "co jedna pani drugiej pani"?
Z doświadczenia wiem, że np Windows Phone z kafelkami itp. Bardzo intuicyjny i prosty, ogranicza mnie jak cholera! W porównaniu z tym, co mogę robić na Androidzie.
Widziałem 8 dwa razy w sklepie.Wszedłem do jakiś apek i mie potrafiłem wyjść.Fail/
Na komputerach osobistych to faktycznie jest fail.Dopiero po jakimś czasie się zorientowałem, że trzeba wywołać pasek z prawej i wcisnąć Start, a potem wywołać lewy pasek, prawo-klik na apkę i Zamknij...Mam nadzieję, że w Dziewiątce pomyślą i zmajstrują wersję bardziej dostosowane pod docelowe urządzenia, a nie tylko pod tablety jak to jest obecnie w 8 (8.1 jest zrobiona lepiej, ale nie dość; w każdym razie: mały trening i da sie żyć).
A wystarczyło złapać ją myszą/palcem przy górnej krawędzi ekranu i przeciągnąć w dół aby się zamknęła.lub ALT F4
Na komputerach osobistych to faktycznie jest fail.
A ty co? Okres masz? Piszę co słyszałam, żeby ktoś bardziej zorientowany napisał jak jest naprawdę. Więc co? Psuję/ zmieniam tym dyskusję?
Fail to jest na serwerach 2012 bo maja takie samo UI
To ja powiem, co ja słyszałam. Problem z Win8 jest taki, że nie wszystko można zrobić. Pewne funkcje są po prostu niedostępne. I jak teraz, mogę ręcznie ustawić pewne rzeczy tak ponoć w win8 nie da się. Tak samo jak z pewnymi programami czy oprogramowaniem.
Sterowniki nie podpisane cyfrowo itp...
Zmusza do korzystania i posiadania kont w usługach Xbox i Windows Live.
Wiesz... Jak sam widziałeś, Doom na pewno pogoniłby na przymusowy "urlop" za głoszenie czegoś takiego
Co do Win8 to naprawdę nie rozumiem tego całego hejtu, w dodatku sianego zazwyczaj przez ludzi, którzy z systemem mieli kontakt co najwyżej marginalny i mocno okazjonalny
Bo Doom to jest konserwatysta i najchętniej w ogóle nie korzystałby z windowsa, tylko został przy MS-DOSie
No, tu jest drobny kłopocik, bo rzeczywiście, tak na wprost, sterowników cyfrowo nie podpisanych nie da się zainstalować (naciąłem się przy okazji instalowania sterówników adb). Ale... Wystarczy wejść w zaawansowane uruchamianie, restartnąć i wyłączyć w tej sesji wymuszanie cyfrowego podpisu i voila, działa
Kury szczać prowadzać, a nie...
Powiedzcie mi w takim razie dlaczego spotykając się w mojej robocie z różnej maści przygłupami, najtrudniejszse rozmowy mam zawsze z małpami które mają na pokładzie win 8? Na wcześniejszych mówię co ma kliknąć i wsio w 8 jakieś zasrane wyskakujące paski które juak zjeb źle kursor przesunie to się nie pojawiają, a nie mogę każdej rozmowy zaczynać od kompletnego przemeblowania idiocie os bo raz że to nie efektywne jest,
dwa rozmowa robi się kilkanascie razy trudniejsza bo najpierw muszę tłumaczyć kilkanaście innych rzeczy, do tego sterowniki wifi do tego gówna to jakieś AIDS jest. Że z moldemami tepsy nie wszystko chce się łączyć jeszcze zrozumiem, ale obecnie jak klient mimo poprawnego skonfigurowania modemu i os nie może się połączyć bo coś tam to w 3 na 4 lub pięć przypadków jest to win 8 właśnie
Hint - szybki dostęp do panelu sterowania i wszelkich ustawień masz pod prawym klawiszem myszy w lewym dolnym rogu ekranu. Z wierszem poleceń włącznie, a to powinno rozwiązywać każdy problem
W 9 przypadkach na 10 wina nie leży po stronie systemu, a tepsy i zjebanego oprogramowania liveboxów, pisanego chyba pod win 95 I nie próbuj mi wmawiać, że jest inaczej, za długo w tej firmie siedziałem i ze zbyt wieloma wkurzonymi technikami miałem kontakt A to, że system z 2012 nie jest kompatybilny ze sterownikami napisanymi 6+ lat wcześniej, to raczej nie jest wina systemu
Mangan zlituj się. Naprawdę sądzisz że na infolinię wsparcia technicznego dzwonią po pomoc ludzi którzy wiedzą co kupili? Tacy stanowią promil tych co dzwonią i zazwyczaj dzwonią z konkretnym problemem który rozwiązuje się w czasie poniżej dwóch minut, albo mają jakąś betonową (...) sprawę która i tak kończy się spuszczeniem go po brzytwie albo przełączeniem na reklamacje
(np pingi w jakimś lol czy innym gównie ma niby za wysoki, okazuje się po tacercie że pierdoli się jakieś gówno już poza polską a ten dalej że to wina tp...)
Natomiast większość tych modemów co tam padły są dość wysoko na mojej liście modemów przy których szympansowi po drugiej stronie pokazuję palec bo nie mam zamiaru tracić godziny czasu na idiotę który nie potrafi się poruszać w menu modemu mimo że prowadzę za rękę po tym jak musiałem 5 minut szukać instrukcji bo w części przypadków producent jej (już lub wcale) nie udostępnia, wyjątek robię tylko wtedy jeśli jest jakaś ogarnięta osopba po drugiej stronie której problem polega na tym że nie ma parametrów do podania na modemie.
Kolejny motyw - konfiguracja z płyty - co to kurwa ma być konfigurowałem kilka modemów znajomym (różni isp) i w pracy, pomijając modemy usb i podobne prehistoryki mam zarejestrowany jeden przypadek poprawnej konfiguracji z płyty, znajomi informatycy to samo, pierwsze co to wyrzucają płytę i odpalają menu modemu z przeglądarki