Eve Online > NoobGarten
Skróty
Goomich:
Fregatą oczywiście. Zanim nauczysz się tańczyć, spróbuj wcześniej trochę poraczkować.
CIVMAN:
No wiem, wiem taki to mój już charakter :). Poczułem sie zbyt pewnie bo wygrałem duel z innym krążownikiem z postacią, która gra już od 3 miesięcy chyba. No i poleciałem i dostałem - może to czegoś mnie nauczy.
Szkoda, ze moja przegrana nie pokazała sie na BattleClinic.
Dormio:
--- Cytat: Proxima w Grudnia 16, 2013, 11:14:31 ---BTW, Właśnie frytka, fretka, deska... Fachowe nazwy, z terminologii, którą każdy noob rozumie ;p;p;p
--- Koniec cytatu ---
To akurat można dość szybko zrozumieć - frytka/frigate, deska/destroyer - przynajmniej zrąb nazwy/skrótu jest zbliżony, ale wytłumacz mi jak powstały skróty AF/HAC ? Obecnie z tymi skrótami nie ma problemu, bo CCP zmieniło system i dość łatwo je zidentyfikować, ale wcześniej oficjalnie funkcjonowały nazwy kategorii: Assault Ship i Heavy Assault Ship. Oczywiście wyjaśnienie jest proste (typ kadłuba), ale wciąż nie wyjaśnia dlaczego AF został AFem, a nie ASem 8) >:D
--- Cytat: CIVMAN w Grudnia 16, 2013, 11:40:41 ---Tylko jedno pytanie - wszyscy, mi podpowiadają nie lataj krążownikami bo za słaby jesteś - no to czym mam latać :) Myslałem, że chociaż wielkość statku i poważne punkty obrony chociaż częściowo wyrównają moje szanse.
--- Koniec cytatu ---
Jak sam zauważyłeś kruz odpowiednio kosztuje, a teraz policz sobie ile w ramach wartości hulla kruza możesz kupić sobie fretek ? Podpowiem jeszcze, że deski na razie też zostaw na boku, a potem jak już się nauczysz latać kruzami zostaw BCki i BSy. Na misje lvl1-2 wystarczają fregaty, a na lvl3 kruzy. Ratowanie na paskach zaś możesz robić czymś co jest tanie i strata nie boli, a bez porządnych skilli (wspominane T2) "tłustszych" ratów i tak nie załatwisz w sensownym czasie.
W low sprawdza się taktyka hit'n'run, ale dla niej potrzeba znać teren i mieć przygotowane tzw. spoty (punkty na jakie warpujesz w razie potrzeby)... no i staraj się sam dyktować warunki. Z własnego doświadczenia wiesz, że noob w kruzie ma słabo opanowane i skille i sam ship, a więc wykorzystaj to pod kątem fregat i lataj wymaksowaną (na ile dasz radę) fregatą. Nauczysz się PVP, a przy okazji nie stracisz zbyt wiele ISK :)
Proxima Alland:
Dokładnie.
Ja teraz latam Rifterem. Koszt statku? 300.000 ISK
Do tego fit ca. 5.ooo.ooo,oo
Zrobiłam sobie 10 takich i rozbijam teraz w Low-secu, ucząc się latania i strzelania od najlepszych ;p Ale latam też sama.
Warto obczaić na początek takie rzeczy jak robienia safe spotów, czy obsługa radaru. Pomyśl też jak ustawić sobie Overview. Podpowiem, że najlepiej w kilku zakładkach.
SokoleOko:
--- Cytat: Proxima w Grudnia 16, 2013, 12:41:51 ---obsługa radaru
--- Koniec cytatu ---
Nie ma żadnego radaru, jest "d-scan" (directional scanner).
A Overview ściąga się po prostu gotowe w pliku XML (niech ktoś linknie!)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej