Eve Online > NoobGarten

Parę pytań

<< < (3/13) > >>

Proxima Alland:
Trochę to moim zdaniem nielogiczne.... Chodzi mi o same gabaryty statku. Wielki, niezgrabny, powolny i bazowo z małą ładownością... Nie rozumiem czemu, stateczek 5 x mniejszy od niego ma porównywalną ładowność bazową?

A tak z ciekawości, mają one jeszcze inne zastosowanie poza transportem?

No to czekają mnie wydatki... :-[  ::)

Dzięki Wam serdeczne za pomoc :D

Jeszcze na koniec.... Czytałam gdzieś takie zdanie. "Codziennie lecą do nas transporty paliwa, amunicji itp"
Jakiego paliwa? Co określa się tym mianem? Bo przecież statki latają napędzane siłą woli. ;P

@Cors,

Dobrze wiedzieć,
Nie spełniam jeszcze warunków akademii. ;p
Ale tak, rozważam wiele opcji...

ps, lubię kopać :D

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Proxima w Września 13, 2013, 09:38:08 ---
Jeszcze na koniec.... Czytałam gdzieś takie zdanie. "Codziennie lecą do nas transporty paliwa, amunicji itp"
Jakiego paliwa? Co określa się tym mianem? Bo przecież statki latają napędzane siłą woli. ;P

--- Koniec cytatu ---
Paliwo wykorzystują POSy, kapitale i blackopy do skoku na cyno lub stawiania portalu, samo cyno, jumpbridge.
Coś pominąłem?

Coritsikaela Enth:
W Eve wiele rzeczy jest nielogiczne - ale zakładając ze potrzebujesz "lorowego" rozwiązania problemu modułów zwiększających pojemność: to wyobraź sobie, ze fakt faktem ładownie ten statek ma duża - ale co z tego skoro porządek w tej ładowni jest jak... dajmy na to - w damskiej szafie. Nie da się ani jednego wieszaka dopchnąć... oczywiście są to tylko pozory - bo można zainstalować moduł optymalizujący rozłożenie tych towarów tak że zyskamy dodatkową przestrzeń - w mojej przenośni będzie to facet który niezgrabnym ruchem ręki zrzuci połowie ubrań na dół i dopchnie jeszcze 3 koszule bez problemu- i jeszcze wolne miejsce będzie miał... a to co spadło to kiedyś się podniesie, przecież i tak już leży wiec co się 'wygło' i pogniotło to się pogniotło, damage is done - kiedyś się podniesie - true story, wiem po sobie.

a co do ładowności fretki kopiącej z 5k cargo - Venture... cóż jest przekoksana ta fretka - ale przynajmniej raz na zawsze ccp wprowadzając ją położyła kres non-sensom jak kopanie gazu cruzami z gazo-ssaczkami.

-> co do paliwa - jest paliwo w eve - korzystają z niego POSy - dla uproszczenia powiedzmy ze są to założone przez graczy stacyjki w kosmosie oraz niektóre statki jak capitale czy black-opy

--> a Unseen Academy przyjmuje każdego nowego- to corporacja szkoleniowa - posiedzisz tam trochę a oni opowiedzą o róznych aspektach eve - od kopania, przez skanowanie, eksploracje, wh, prdokcuje, misje do pvp włącznie oraz opowiedzą o różnych Polskich korpach zajmujących się danymi rzeczami i wtedy dopiero byś podejmowała decyzje co chcesz robić w Eve i gdzie grać.

Proxima Alland:
Cors - Facet, który rozumie kobiety. ^^

Właśnie o to mi chodziło :D Wyjaśnienie, takie, żebym mogła sobie to logicznie w główce poukładać. ;p
Dzięki :)
Teraz wszystko rozumiem. Widzę tą gigantyczną przestrzeń... A przy samej śluzie niewielka przestrzeń uzbrojona w mocowania dla kontenerów na surowce i wieszaki na ubrania....  ;)

@ VonBeerpuszken, Cors,

Dzięki za wyjaśnienie sprawy z paliwem. Tak daleko nie doszłam wtedy. :)

Ale powiedzcie mi, Jak to jest z tym Unseen'em. Można sobie robić ogólnie co się chce? W sensie, że mam ochotę sobie np. danego dnia tylko kopać, to sobie kopię. Czy raczej jest to sprawa mocno angażująca?
Poza tym, czekam z przyłączeniem się do jakiegoś Korpa, bo moje poprzednie słuchawki szlag trafił a obecne (Crative Fatal1ty) czekają na wypłatę (27.09.2013) ;)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Proxima w Września 13, 2013, 10:15:24 --- Tak daleko nie doszłam wtedy. :)

--- Koniec cytatu ---
Nie przejmaj się waćpanna, wiele AU, wkurwów i "więcej się tu nie zaloguje" Cie jeszcze czeka zanim ogarniesz przynajmniej połowę tego świata  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej