Eve Online > Wsparcie techniczne

Komp pod EVE

<< < (5/6) > >>

Soulscream:

--- Cytat: observer w Maj 08, 2013, 22:49:34 ---Ten komp z AMD Phenom X4 Quad Core 9650 to ten stary? http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+9650+Quad-Core, jakoś stęchlizną jeszcze nie zalatuje, sam mam troche szybszy Athlon II X4 635, który wg tego testu ma 3200 pkt i W8 na starym dysku segate 500GB uruchamia mi się w 25 sekund od wciśnięcia guzika power. Trochę lepsza karta, więcej ramu i jeszcze by pobrykał. Nie wiem jak w AMD, ale np w Intelach, które mają ochronę procka przed przegrzewaniem poprzez zmniejszenie taktowania sama wymiana starej pasty pod radiatorem daje staremu komputerowi niezłego kopa.
Jak bym miał jednorazowo wydac blisko 3k na nowy komp to by mi krzywda była. Wolę wydać tysiaka średnio co 2 lata, albo mniej co roku na modernizacje. Efekt jest taki, że od jakichś 10 lat nie miałem wrażenia że mam za wolny komputer.

--- Koniec cytatu ---

Ja wydaje raz na 3 lata i jakoś nic się nie dzieje ;). Kwestia podejścia szczerze mówiąc.

Dormio:
Dzięki za uwagi. Obecny CPU to już trzeci gość tego mobo. Osobiście nie narzekam na wydajność (przyzwyczajenie ?), tym bardziej, że szczególnie przy rozdzielczości na jakiej gram (1920x1050) jeden klient daje spokojnie radę. Drugi do sensownego grania niestety wymaga najniższych ustaleń, ale nie da się powiedzieć, że to płynna gra.

Dlaczego i7 ? Zastanawiałem się raczej nad i5 3570K. Obudowy oczywiście nie potrzebuję, zasilacza raczej również - SilverStone ST56F albo ZF nie widzę potrzeby zmieniać.
Wymyśliłem sobie zestaw:
i5 3570K
Maximus V
2x 8GB 2133MHz
SSD 128-256GB
GTX 660Ti

Zgudi:
Całkiem niezły zestaw. Ja osobiście brał bym Radka 7950. Bo jest w tej samej cenie i o ok. 20% wydajniejszy, ale jak lubisz Geforcy, to jak najbardziej. Ten Gef. 660 Ti bierze więcej prądu niż radek. Ma jednak kilka ciekawych efektów poprawiających grafikę, których nie ma Radek. Tak czy siak EVE będzie śmigać na ultra + AA parę lat.

ManganMan:

--- Cytat: observer w Maj 08, 2013, 22:49:34 ---sam mam troche szybszy Athlon II X4 635, który wg tego testu ma 3200 pkt.

--- Koniec cytatu ---

Hehe też mam ten procek, Athlon II X4 635 FTW :D

--- Cytat: Dormio w Maj 09, 2013, 09:10:00 ---Wymyśliłem sobie zestaw:
i5 3570K
Maximus V
2x 8GB 2133MHz
SSD 128-256GB
GTX 660Ti

--- Koniec cytatu ---

Mam nadzieję że masz 500W zasilacz  :P

--- Kod: ---System Type: 1 physical CPU
Motherboard: High End - Desktop
CPU Socket: Not Sure - Show All CPUs
CPU: Intel Core i5-3570K 3400 MHz Ivy Bridge
CPU Utilization (TDP): 90% TDP
RAM: 2 Sticks DDR3 SDRAM
Video Card 1: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti
PPU: AGEIA PhysX PPU

Flash SSD: 1 Drive
Keyboard and mouse: Yes
System Load: 100 %
Capacitor Aging (+ W %): 20 %

Minimum PSU Wattage: 379 Watts
Recommended Wattage: 429 Watts
--- Koniec kodu ---

Dormio:

--- Cytat: ManganMan w Maj 09, 2013, 09:41:59 ---Mam nadzieję że masz 500W zasilacz  :P

--- Koniec cytatu ---
Tak. A jak ostatnio sprawdzałem to miał nawet 560W, 2 dedykowane SLI osobne linie zasilające, CPU zasilane w peak 20A (wymaganie obecnego mobo to 18A) i certyfikat 80% plus.

EDIT:

--- Cytat: Mona X w Maj 08, 2013, 16:18:54 ---Małżonkę można spacyfikować Mass Effectem...

--- Koniec cytatu ---
Na razie wysyłam ją na tydzień do Zimbabwe

--- Cytat: Mona X w Maj 08, 2013, 16:18:54 ---Cóż, widziałem filmik, gdzie koleś polecał 8 i to co mnie od tego odstręcza, to było coś takiego, że te programy, które nie są na tych brzydkich kafelkach można sobie wpisać w wyszukiwarkę.
Jakiś geniusz inaczej musiał na to wpaść.

Sekundka...
7 ma jakieś coś do SSD, że się wolniej zużywają, ale nie wiem czy wista też ma.
Raczej tak, bo to 7 to tylko upgrade do niej.
Szybki gugiel: artykuły z 2010 twierdzą, że vista nie ma jakiegoś trima, który coś tam coś tam.

--- Koniec cytatu ---
Tak na szybko:
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,13875154,Microsoft_przyznaje_sie_do_bledu__Juz_w_czerwcu_Windows.html#BoxTechTxt
Można dyskutować na temat tego czy to dobrze, czy źle, ale na pewno jeden z argumentów "przeciwko" Win8 odpadnie. Kafelki mi się nie podobają, a skoro Win8(.1 ?) ma wyglądać jak Win7, a Win8 już mam...  8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej