Eve Online > Wsparcie techniczne

Neostrada 20 Mbit czy DSL 20 Mbit ???

<< < (2/4) > >>

HammerSnake:
Z zwykłą Neostradą też w sumie szybko przyjeżdżają przynajmniej w Poznaniu czasem tego samego dnia, parę razy już sprawdzałem jak pomagałem "nietechnicznemu" w rodzinie- jak tylko coś się dzieje to do mnie dzwoni, ale może dsl rzeczywiście bardziej priorytetowo traktują. Raz miałem z dslem od tp do czynianie, ale to musiałem w jakiejś tam firmie im skonfigurować kompy i ruter. Tyle mi się rzuciło w oczy, że technik specjalnie się pofatygował to im zamontować i kabelek od dsla ma mniejszą wtyczkę niż od rj-45. 8). Jak podłączyli tak chodzi już parę lat bez zgrzytów, a i oni wtedy tę parę lat temu dostali chyba tylko prosty modem, ale może teraz i ruter dają, rynek zmienił się w końcu nie do poznania. :P

sztosz:

--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 20, 2013, 21:49:04 ---Tyle mi się rzuciło w oczy, że technik specjalnie się pofatygował to im zamontować i kabelek od dsla ma mniejszą wtyczkę niż od rj-45.

--- Koniec cytatu ---

RJ-11 i podłączona do niego para miedzianych drutów czyli normalny kabel telefoniczny, niby czym się to różni od neostrady?

DLS ma sens: Primo: coś wysyłasz od siebie i nie masz alternatywy w rodzaju sieci szkieletowej 100 Mbit. Secundo: Masz dostęp tylko przez telefon a uptime sieci bliski 100% jest priorytetem. Tertio: masz dostęp tylko do TP, a musisz mieć koniecznie stałe IP.

I to tyle w temacie ;)

HammerSnake:
a to do neo też rj-11 jest podłączone? Może rzeczywiście :P. Mi mój dostawca do chaty pociągnął rj-45, to chciałem zwrócić uwagę patrząc pod kontem sprzętu bo jak wiadomo ten od neo można zapakować do kartonu, ale jeśli tak to nie ma problemu.

Doom:
Jak masz rj-45 w domu to prawdopodobnie jesteś już za jakimś routerem

HammerSnake:
Nie mam neo :P, ale pewnie w piwnicy czy gdzieś jest jakaś skrzynka, ale cała infrastruktura jest w miarę nowa więc kabla telefonicznego raczej nie zastosowali. Niby oferują 250 Mbps/4 Mbps więc nie na koncentryku to nie pójdzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej