Eve Online > Wsparcie techniczne
Neostrada 20 Mbit czy DSL 20 Mbit ???
Komi:
Witam
Ostatnio telekonsultanci z pomarańczowych gnębią mnie o to bym wziął DSL bo kończy mi się umowa na Neostradę itd.
Czy jest sens zmiany usługi na DSL, czy jakość internetu będzie lepsza [mniejsze opóźnienia], czy raczej będzie to zmiana na gorsze. Dodam iż nie mam żadnych serwerów u siebie postawionych i nie zamierzam mieć.
Doom:
Z tego co pamietam dwie podstawowe różnice miedzy połączeniem neo i dsl to takie że to drugie jest droższe i lepiej wysyła pakiety od ciebie (neo to chyba adsl więc dużo mniej łącza masz dostępne pod wysyłkę aby lepiej się ściągało).
W pracy używaliśmy dsl bo mieliśmy tam serwer który był obsługiwany zdalnie i połączenie było niezbędne do szybkiego robienie backupów i pobierania danych. W normalnym domu nie mam za bardzo pomysłu jak można by takie coś wykorzystać, poza może streamami itp
Komi:
z tego co mi wciskała pomarańczowa to niby stałe IP i lepsza pomoc techniczna.
co do pomocy technicznej nie mogę narzekać max czekałem 18h na rozwiązanie problemu i chodź panowie rodem z PRL'u to obsługa, życzliwość i kultura 1 klasa.
stremować niczego nie zamierzam, żadnych kamer IP, do ochrony dobytku też nie potrzebuje.
na forach piszą że dsl korzysta z innego szkieletu sieci do przesyłania pakietów i niby dzięki temu jest szybsza [tylko to był wpis sprzed 3-54at], nawet konsultantka prze telefon wspomniała że strony otwierają się szybciej [lecz akurat na to przy 20mbit neo nie narzekam]
Lt Rook:
- neo nie możesz dzielić "poza lokal",
- tak, tepsa projektowała sieć szkieletową dla DSL pod kątem klientów biznesowych, dlatego wszelkie dane "na łączach" mają priorytet względem neo,
- tak, jak dzwonisz z problemem i mówisz ze DSL to jesteś inaczej traktowany niż Ci od neo, właśnie przez powyższe.
Komi:
--- Cytat: Lt Rook w Kwiecień 20, 2013, 16:03:38 ---- neo nie możesz dzielić "poza lokal",
--- Koniec cytatu ---
Nie zamierzam dzielić łacza, zbyt samolubny jestem
--- Cytat: Lt Rook w Kwiecień 20, 2013, 16:03:38 ---- tak, tepsa projektowała sieć szkieletową dla DSL pod kątem klientów biznesowych, dlatego wszelkie dane "na łączach" mają priorytet względem neo,
--- Koniec cytatu ---
z tego co teraz na spokojnie czytam, to tak tp.sa projektowała osobne łącza dla klientów biznesowych i łacza te pozostały w dużej części tylko projektem.
--- Cytat: Lt Rook w Kwiecień 20, 2013, 16:03:38 ---- tak, jak dzwonisz z problemem i mówisz ze DSL to jesteś inaczej traktowany niż Ci od neo, właśnie przez powyższe.
--- Koniec cytatu ---
Ale jak pisałem nie mam problemu z pomocą techniczną dzwonie i panowie technicy są w ciągu max 18 godzin, średnio 8 h od zgłoszenia już mam naprawione
Prosił bym jeszcze o jakieś opinie o tej usłudze i jej sensie i instalacji w zwykłym mieszkaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej