Eve Online > Wsparcie techniczne

Neostrada 20 Mbit czy DSL 20 Mbit ???

<< < (3/4) > >>

sztosz:
U mnie, w dosyć dużym bloku jest podłączony światłowód, a w ścianach normalnie UTP. Chociaż na najwyższym piętrze to podobno max 10 mbit osiągniesz, bo kable kładli jak leci i są po prostu za długie :D

Komi:
Dobra zapytam ciut inaczej bo w tym momencie to już raczej minie tylko jedna rzecz interesuje. Czy po zmianie neo na DSL o tej samej lub podobnej prędkości spadną mi opóźnienia w porównaniu z obecnymi, czasami pingi mam takie że [parę wulgarnych słów] nie chce się kompa włączać.

PS.
Testowałem LTE od cyfrowego polsatu, i wiem że łącząc się z tymi samymi serwerami pingi mogą być przyjemniejsze.

sztosz:
Tak, jest prawdopodobieństwo, że pingi będziesz miał trochę mniejsze. Jest wielce nieprawdopodobne, że pingi będziesz miał większe. Jest też prawdopodobne, że będziesz miał pingi na tym samym poziomie.

Dużo zależy od infrastruktury TP obok Ciebie. W dużym mieście jest lepiej, bo może podłączą Cię do innej centrali, ale jak to małe miasteczko to pewnie będzie tak samo pod względem pingów.

Nie wiem jak teraz to wygląda, ale kiedyś dostawałeś ich router i nie miałeś do niego dostępu, ani możliwości wymiany na swój :)

[VIDE] Herezja:
Od siebie dodam (może nie do końca w temacie).

LTE z Cyfrowego Polsatu (i zapewne inni dostawcy mają podobnie) to największy błąd jaki można zrobić. Byle jaka neo jest lepsza nić śmieci w technologi LTE.

ps. Cyfrowy Polsat wykazywał bliskie zeru zainteresowanie problemami jakie miałem z tym badziewiem. Z całego serca odradzam nawet wrogowi.

Komi:
Widzę że na obecną chwilę TP'sa nie jest w stanie zaoferować mi nic lepszego, dziękuje za rady i objaśnienia.

--- Cytat: Herezja w Kwiecień 21, 2013, 14:32:06 ---LTE z Cyfrowego Polsatu (i zapewne inni dostawcy mają podobnie) to największy błąd jaki można zrobić. Byle jaka neo jest lepsza nić śmieci w technologi LTE.

ps. Cyfrowy Polsat wykazywał bliskie zeru zainteresowanie problemami jakie miałem z tym badziewiem. Z całego serca odradzam nawet wrogowi.

--- Koniec cytatu ---

niestety nie zgodzę się z tobą. Ja przygodę z LTE wspominam przyjemnie. zajebiste pingi w BF3, szybko działający internet, nie przycinający Skype. Jedyna bolączka to limity jedna gra kupiona i ściągnięta na steamie i po transferze :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej