Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Doom w Marca 20, 2013, 20:00:35 ---Podpinam się pod pytanie kolegi z forum/ally/corpa. Czy ktoś wtajemniczony może napisać jak wygląda obecnie sprawa z ukradzionymi tytkami? Poszło zgłoszenie na policję czy to były tylko czcze groźby? Przeraża mnie fakt, że ten topić już totalnie zmienił się w gadkę o dupie Maryni :D (nie, nie przeraża, tak se plotę głupoty żeby nie odstawać od reszty :D)
Jesli nie mieliście siły czytać tego szamba co jest zrozumiałe, to ostatnia oficjalna informacja on topic była rano w poniedziałek lub niedzielę w nocy i brzmiała że czekają na coś od CCP.
Pewnie logi serwerów po których widać czy był włam (np x nieudanych logowań co sugeruje coś typu brute force), czy ktoś miał hasła (wtedy jeszcze opcja z key logerem zostaje)
--- Koniec cytatu ---
IP zlodzieja zalogowalo sie tylko raz, i dokonalo kradziezy. Dlatego musimy wyeliminowac najpierw wersje z keylogerem/kradzieza hasla. Potem bedziemy sie zastanawiac, czy ktos, kto mial klucze wyniosl nam plazme z domu :D
Jan Morgenstern:
Bo jestem przeziebiony i mam obnizony prog cierpliwosci oraz tolerancji :D
Xeovar:
A i tak nic nie zrobimy bez oficjalnej odpowiedzi od CCP. Które w swojej dokładności sprawę bada. Osobiście liczę na to że coś powiedzą przed świętami.
Jan Morgenstern:
Xeo pewnie masz racje. Tyle, ze mozna podgrzac jeszcze watek i przyjmowac zaklady, przed ktorymi swietami ;D
Dobrze byloby, gdyby odpowiedzieli jak najszybciej. Choc dla nich te wszystkie nasze i nie tylko nasze gdybania, newsy podkrecaja atmosfere i sa darmowa reklama.
Xeovar:
--- Cytat: Jan Morgenstern w Marca 20, 2013, 20:12:51 ---Dobrze byloby, gdyby odpowiedzieli jak najszybciej. Choc dla nich te wszystkie nasze i nie tylko nasze gdybania, newsy podkrecaja atmosfere i sa darmowa reklama.
--- Koniec cytatu ---
To raz, a dwa pewnie orają dokładnie, z tego co wiem to w takich przypadkach ryją ostro :> Choć też wolałbym żeby szybko odpowiedzieli, bo sytuacja jest z dupy.
W tej całej aferze to najśmieszniej dla mnie jest to, jak się rozdmuchała z tekstu który napisałem pod wpływem emocji zaraz po tym jak się zorientowałem że ktoś je zaiwanił, czyli kwestii zgłaszania sprawy do organów. Pomijając standardowy wysyp hejterów i naszych innych "miłośników" jest to chyba najbardziej kontrowersyjny aspekt całej sytuacji :P Szczerze mówiąc gdybym nie był wtedy wkurwiony to pewnie bym tego nie napisał, a teraz mam z tego PR że hej ::) Co nie zmienia faktu, że jak się okaże że mamy do czynienia z przestępstwem i znajdzie się prawnik..... ;)
Na razie jednak CCP musi zająć stanowisko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej