Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (32/138) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Mona X w Marca 17, 2013, 14:30:06 ---Skąd wiecie, że to NC.?

Twierdzisz, że to żaden dowód ten IP.

--- Koniec cytatu ---
Mona.... czytaj dokładnie a nie po łebkach. Odnoszę się do konkretnych wypowiedzi, po to je cytuję.
Ale dla pewności żę może skumasz o czym piszę -
Do kont miało dostęp kilka osób, może kilkanaście, nie wiem. Te kilka osób logując się na konta zostawia ślad, jeden ma stałem ip, inny nie. jedna osoba mogła zostawić SETKI róznych IP. To ostatnie IP nie jest dowodem na WŁAM, bo mogła to być osoba która wcześniej zostawiła te SETKI IP.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marca 17, 2013, 14:29:53 ---Kurde, ma, nie wkładajcie mi w palce słow których nie napisałem, gdzie napisałem że mając dynamiczne IP jest się niewykrywalnym????
To że ktoś się zalogował ten RAZ z danego IP nie znaczy że wcześniej sie nie lgował 10 x na dzień z błogosławieństwem dyrów Covenu. Cały czas mowa o włamie na konto. Jeśli to ktoś kto miał dostęp z błogosławieństwa lidershipu to jaki to włam?

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marca 17, 2013, 14:17:50 ---Cat, już pisałem wcześniej,to żaden dowód, jeśli masz Neo to masz codziennie inny IP, a nawet częściej niż codziennie.
Do tego na jedno konto mogę się logować z domu, z pracy, od kolegi.

--- Koniec cytatu ---

A gdzie pisalem, ze to, ze nikt wczesniej z tego IP sie na konto nie logowal, oznacza ze jest to dowod na cokolwiek? Po prostu odpowiedzialem komus na pytanie, reszte sobie sam dopowiedziales

VonBeerpuszken:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 14:35:57 ---A gdzie pisalem, ze to, ze nikt wczesniej z tego IP sie na konto nie logowal, oznacza ze jest to dowod na cokolwiek? Po prostu odpowiedzialem komus na pytanie, reszte sobie sam dopowiedziales

--- Koniec cytatu ---
Sorry Cat, napisałeś to w ten sposób że można odnieść wrażenie że nie dopuszczasz do myśłi że to był ktoś wewnątrz, tylko włam z zewnątrz, co by było chyba łatwiejsze do przelknięcia niż świadomość że lidership Covenu sam dał tyłka rozdając dostęp do kont na prawo i lewo.

garnoo:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 12:49:53 ---nom, czytanie jest trudne, lepiej w tym czasie napisac komentarz z dupy w temacie o ktorym sie nic nie wiem
ciekawe, skad masz takie informacje  8)

--- Koniec cytatu ---
przeczytalem, niestety 2 strony ktore wczesniej pominalem nic nie wniosly do dyskusji

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 12:49:53 ---Tyle byly warte z oficerskimi fitami i wszystkim co mialy w cargo. To, ze masz na ten temat swoje domysly naprawde niewiele zmienia.

--- Koniec cytatu ---
dowodow brak, ale mniejsza o to

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 12:49:53 ---Przelicznik na PLN pojawil sie w jakims innym poscie, naprawde nie bierzemy odpowiedzialnosci za to, co na centrali pisza zupelnie przypadkowe osoby, i czy przeliczaja ISK na PLN, ruble, dolary czy drahmy

--- Koniec cytatu ---
http://cdn2.tmcdn.org/sites/default/files/styles/inline_stopgap/public/coventitansthefteditversion_0.png?itok=xk90gHkA
1 post, 3 akapit

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 12:49:53 ---Ciekawi mnie, skad masz informacje na temat tego, ze nie bylo wlamania. Na prawie tez sie nie znasz, wiec sie nie kompromituj.

--- Koniec cytatu ---
grubo ponad 90% "włamań" to najzwyklejsze niedopilnowanie haseł (udostepnianie) oraz ludzka naiwnosc

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marca 17, 2013, 12:49:53 ---EULA nie ma tu nic do rzeczy. Sklep sobie moze wywiesic karteczke "reklamacje nie beda uwzgledniane" czy cos w tym stylu, a i tak nijak sie to ma do systemu prawnego kraju, w jakim dany sklep funkcjonuje. Podobnie tworcy gry moga pisac regulamin, ale jezeli dojdzie do przestepstwa to sprawe rozpatruje sie wedlug systemu prawnego kraju, w jakim do danego przestepstwa doszlo, a w Polsce takie dzialania sa scigane.

--- Koniec cytatu ---
niestety ale nie mozna jednoznacznie wskazac gdzie popelniono przestepstwo, bo tylko wlasciciel byl(?) z polski, a samo przestepstwo moglo zostac popelnione  z innego kraju w takich przypadkach wieksze zastosowanie ma prawo miedzynarodowe a nie polskie przepisy prawa (roznice sa oczywiste)

inna sprawa czy wy faktycznie chcecie uruchamiac cala ta machine prawna potrzasac tpsa aby dostac logi, jedna, moze kilkoma zagranicznymi spolkami tylko po to aby odzyskac cos co nie ma zadnej wartosci w realnym swiecie? zadnej waretosci - fakt moznaby je sprzedac, co byloby lamaniem eula = czystka po wykryciu (do tego nie mozesz przeniesc prawo do wlasnosci z czegos czego nie posiadasz... bo konta sa wlasnoscia ccp)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: garnoo w Marca 17, 2013, 14:41:58 ---inna sprawa czy wy faktycznie chcecie uruchamiac cala ta machine prawna potrzasac tpsa aby dostac logi, jedna, moze kilkoma zagranicznymi spolkami tylko po to aby odzyskac cos co nie ma zadnej wartosci w realnym swiecie? zadnej waretosci - fakt moznaby je sprzedac, co byloby lamaniem eula = czystka po wykryciu (do tego nie mozesz przeniesc prawo do wlasnosci z czegos czego nie posiadasz... bo konta sa wlasnoscia ccp)

--- Koniec cytatu ---
Co do wartości to bym się sprzeczał. Dla mnie osobiście moja postać jest wiele warta, choćby czasu który dla niej poświęciłem i zwykła wartośc sentymentalna  :P
Nie wszystko da sie i powinno przekładać na kasę.
Każdy tffardziel twierdzący że to tylko pixele, mogę iść o zakład, wkurwiłby sie niemożebnie gdyby ktoś mu tę postać zapitolił. I niejeden poleciałby w szale na pierwszy z brzegu posterunek policji  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej