Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
Julius Septimus:
A bo takie juz z nas msciwe skurwysyny :D
IP wskazuje na UPC i Warszawe.
akira akawa:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marca 17, 2013, 14:40:34 ---Sorry Cat, napisałeś to w ten sposób że można odnieść wrażenie że nie dopuszczasz do myśłi że to był ktoś wewnątrz, tylko włam z zewnątrz, co by było chyba łatwiejsze do przelknięcia niż świadomość że lidership Covenu sam dał tyłka rozdając dostęp do kont na prawo i lewo.
--- Koniec cytatu ---
jest dokładnie odwrotnie, większość uważa , że to "insider job" - na razie twardych dowodów brak.
azell:
tak z czystej ciekawości jaką podstawe prawną podaliście? w jakim kraju został złożone zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa i jak wykazaliście tytuł prawny do skradzionej rzeczy?
poczytałem troche wywodw domorosłych prawników i pękam ze smiechu :)
Drogie panie z covenu jedynie co wam przysługuje w tym momencie to pozew do sądu cywilnego o naruszenie posiadania. Zgodnie z zapisami eula nie jesteście właścicielem niczego w EVE co oznacza iż stosownie do art 17 par 1 ust. 10 KPK postępowanie nie zostanie wszczęte a wszczęte zostanie umożone .
Teraz pytanie dotyczące miejsca popełnienia przestepstwa (zakładając że jakieś jest) jaki kraj powinien prowadzić postępowanie? polska bo wniosek złożył poszkodowany polak? islandia bo tam jest zarejestrowana spółka będąca właścicielem tego bałaganu czy może kraj miejsca w którym usytuowane są serwery?
Wcale nie jestem przekonany polskie prawo i polskie ograny ścigania mają jurysdykcję do badania tej sprawy.
Teraz podstawa prawna niezależnie czy jest to art 284 czy 287 KK to przy poprzednich wątpliwościach jestem skłonny uznać że wasze tytki "przemineły z wiatrem" a szczęśliwy posiadacz hm.. będzie szcześliwy :)
W mojej skromnej opinii możecie skoczyć kolesiowi na pukiel
garnoo:
kazdyby sie wkurzyl to pewne, ale skoro nie mozna okreslic wartosci i jezeli podpadaloby to pod polskie prawo to od jakies wartosci jest to kradziez (czy znajac polse bedzie to mala szkodliwosc spoleczna?)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: akira akawa / Zuglub w Marca 17, 2013, 14:48:37 ---jest dokładnie odwrotnie, większość uważa , że to "insider job" - na razie twardych dowodów brak.
--- Koniec cytatu ---
No i na Wasze nieszczęście pewnie to prawda, bo jakby to był typowy, klasyczny włam na konta sprawa byłaby wybitnie prosta.
Jak mówiłem, życzę odzyskania skradzionego majątku, ale.... obawiam się że to raczej marne szanse...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej