Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
LosBekoczoS:
Ja mam tylko jedno ale do całej tej dyskusji. Czy to był "włam włam - keylogery itp" czy po prostu ktoś z dostępem do tytanow postanowił je oddać nc. ? ( całkiem niezły cashout z covena)
Czemu o to pytam ? bo jeśli osoba ta w logach ccp wcześniej wielokrotnie logowala sie na to konto, to generalnie http://www.youtube.com/watch?v=0h5sUsMaBSc. Jesli rzeczywiscie jest to włam wtedy mozna dopiero cokolwiek myslec o zapraszaniu policji do wspolpracy.
Btw ciekawe co policja zrobi jesli ktos logowal sie z jakiejs kafejki i generalnie bez szansy na "trackowanie" kto to byl.
Rohun:
--- Cytat: LosBekoczoS w Marca 17, 2013, 13:59:27 ---Ja mam tylko jedno ale do całej tej dyskusji. Czy to był "włam włam - keylogery itp" czy po prostu ktoś z dostępem do tytanow postanowił je oddać nc. ? ( całkiem niezły cashout z covena)
Czemu o to pytam ? bo jeśli osoba ta w logach ccp wcześniej wielokrotnie logowala sie na to konto, to generalnie http://www.youtube.com/watch?v=0h5sUsMaBSc. Jesli rzeczywiscie jest to włam wtedy mozna dopiero cokolwiek myslec o zapraszaniu policji do wspolpracy.
Btw ciekawe co policja zrobi jesli ktos logowal sie z jakiejs kafejki i generalnie bez szansy na "trackowanie" kto to byl.
--- Koniec cytatu ---
Obecnie wygląda na to, że to jeden z dyrków ale to sie okaże.
Mnie natomiast zastanawia złożenie tego wniosku o popełnieniu przestepstwa.
Wszystkie 4 konta należały do Xeowara i tylko on i zawsze on się na nie logował osobiście?
Doom:
Rohun zaczyna mnie męczyć czytanie Twoich wypocin. Definitywnie jesteś kimś kto powinien psychologom pokazać na lalce gdzie CIę zła władza c0venu dotykała, w celu ustalenia terapi, względnie jesteś jednym z dyrów LFN jeśli nie samym Ozzym który jest wkurzony o to ze Xeovar zdążył zmienić hasła na tytanach coho zanim je podpierdoliliście z tym co sie dało.
Zacznij pisać merytorycznie, pokaż swojego maina a nie chara który służy najwyraźniej do anonimowego trlowania, a nede wszystko przestań próbować flejmować poza wyznaczonym na to działem bo za to ostatnie dość szybko się doigrasz
Julius Septimus:
Nawet jeśli były by alliansowe to konta do kogoś należały. I jesli ów właściciel nie udzielił zgody na taką akcję to w świetle polskiego prawa była to kradzież.
I owszem, daliśmy ciała z tytanami. Ale naszym zbójeckim prawem jest dopilnowanie, żeby osoba odpowiedzialna była w większej dupie od nas. Bo czemu mielibyśmy tego nie robić?
--- Cytuj ---Wszystkie 4 konta należały do Xeowara i tylko on i zawsze on się na nie logował osobiście?
--- Koniec cytatu ---
Nawet jesli Xeovar udostępniałby owe konta 10 różnym osobom (co oczywiście nie jest prawdą), to według polskiego prawa nie robi to żadnej różnicy. A forsowanie pomysłu, że EULA jest nadrzędna względem KK jest tak rozkoszne, że zaczynam myśleć, że to ty podjebałeś te tytany i rozpaczliwie próbujesz przekonać siebie i innych, że nic ci się z tego powodu nie stanie :)
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Rohun w Marca 17, 2013, 13:58:21 ---Cat. Odpowiedz tak szczerze bo wszyscy wiedzą, że tytki covenowe należały do aliansu i nie były prywatne.
Obsługiwałeś więcej niż jeden, że aż tak kurczowo trzymasz się tego wszytkiego?
--- Koniec cytatu ---
Nie mialem nigdy dostepu do tytanow. Wallet aliansowy, do ktorego mam dostep pozostal nienaruszony (kupimy sobie nowe). PACH kolejna mydlana banka pekla ;D
--- Cytat: LosBekoczoS w Marca 17, 2013, 13:59:27 ---Ja mam tylko jedno ale do całej tej dyskusji. Czy to był "włam włam - keylogery itp" czy po prostu ktoś z dostępem do tytanow postanowił je oddać nc. ? ( całkiem niezły cashout z covena)
--- Koniec cytatu ---
IP z ktorego dokonano kradziezy nigdy wczesniej nie logowalo sie na tytany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej