Eve Online > Wsparcie techniczne

Płyta główna - pomóżcie przy zakupie

<< < (4/14) > >>

Hastrabull:
Dzięki wszystkim za posty. Może w takim razie zacznę w ogóle od początku.

Po instalacji Win 8 na stacjonarce pojawił się problem. Podczas podłączania załączników na różnych stronach (do tej pory gumtree i facebook) nie wiadomo dlaczego w niektórych momentach (raz na 4, 5 razy) następuje rozłączenie internetu. Dopiero naprawa łącza przywraca internet a system wywala komunikat, że brama domyślna była nieznana i że błąd został naprawiony. Po czym kolejna próba dodania załącznika znowu wywala internet i tak w kółko.

Test na lapie, który jest podłączony do tego samego routera nie wykazał, żeby na lapie był ten sam problem (też win 8)

Telefon do UPC i konsultant mi powiedział, że on ze swojej strony problemu nie widzi żadnego i że to najprawdopodobniej problem sprzętu.

Sprawdziłem na stronie Asusa i ten niestety sterowników do win 8 dla mojej płyty głównej (a co za tym idzie karty sieciowej) nie ma.

Więc jedynie rozwiązanie jakie widzę, to wymiana samej płyty głównej na taką, która ma sterowniki do WIN 8.

Nie wiem, czy moje rozumienie jest poprawne ale wydaje mi się, że tak... Jakieś sugestie z Waszej strony?

pozdro

Luisa:
A próbowałeś, jeszcze raz zainstalować system? Rozumiem, że sprawdzałeś też na kilku przeglądarkach? Masz jakiegoś antywira, zaporę?

Hastrabull:
antywira i zapore wbudowana w win 8. reinstalki nie probowalem jeszcze
co do przegladarek jest tylko chrome. sprawdze na ie i na firefoxie.

Dzięki

ManganMan:
Znalazłem stery dla twojej płyty (chipset Intel G31), tyle że jaką masz wersję bitową, 32 czy 64bit?

PS: Fitti, to Durony i Semptrony są odpowiednikami Celeronów a nie Athlony :P

Wysłane z mojego WT19i

Hastrabull:
32bit

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej