Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
Doom:
Dla wyjaśnienia nie pisałem o sytuacji ze odsiecz spadnie pvperowi na dupe w takim tempie ze ten nie będzie miał opcji ucieczki, bo np cep spadł mu na dupe w trakcie zwrotu wymuszonego kończacym sie marginesem zasięgu punkta
VonBeerpuszken:
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 14, 2012, 18:38:24 ---Nie wiem gdzie wyście się wychowywali w tym eve ale dla mnie te dwa zacytowane przypadki są całkowicie naturalne. No poza przypadkiem że jak już się coś złapało to raczej sie odstrzeliwuje.
Ja czasem zwracałem kase za statek ubitemu kolesiowi jak przeglądałem potem co ubiłem i kogo. Ale gość musiał być nowy, czeęsto gęsto z takimi potem gadałem i wyjaniałem co i jak. Puszku możesz sie smiać, możesz boki zrywać, ale w takim pvp sie obracałem i jeśli wrócę do gry to innego sobie nie wyobrażam. A Ty dalej szukaj tych Yeti.
--- Koniec cytatu ---
Jak znajdę, to uwierzę że istnieją jeszcze tacy pvperzy jak mówisz.
Bo ZAWSZE kiedy udało sie takiemu "wyspawnić kolegów" fujary raciarza, w momencie gdy ci koledzy wpadali na anomalie/pasek, ów propefauper podkulał ogon i darł zelówy aż kurz z asteroid podnosił. Często gęsto odspawniał się już w momencie pojawienia się na lokalu, w dodatku rzucając błotem że "potrafimy tylko blobować" i nie wiemy co to GF... Zawsze lubiłem poczytać o 4 osobowym blobie ;)
Teorie są piękne, praktyka w większości jest totalnie inna.
Ja też lubię dopisywać sobie otoczkę walki z przeciwnikiem w postaci niszczenia jego zaopatrzenia i morale.... a to nic innego jak tylko rozbójnictwo i kradzież dla poprawy własnego walleta :P
Tak samo traktuje bajki o próbach wyspawnienia walk itp... po prostu bajki i nic więcej.
kasiarz:
SokoleOko opisał skutki ostatnich zmian (na własnym przykładzie). Okazały się one na tyle istotne, że znacznie utrudniły lub nawet wyeliminowały kilka rodzajów aktywności PvP. Mam tu na myśli np. "latanie na ninje", poszukiwanie gapowatego kerbira itd itp. Pojawił się problem, którego wcześniej nie było.
Autor wątku ma rację. Dziwi mnie tylko, że prowadzi dyskusję z ludzmi, którzy tego nie rozumieją lub zrozumieć nie chcą. Ponadto usiłują przekonać go, że się myli.
Tu mamy do czynienia z grą komputerową, więc problem tego typu zachowań nie jest aż tak istotny. W realnym życiu sytuacja zmnienia się całkowicie. Co z tego, że ktoś ma rację skoro zostanie zakrzyczany, przegłosowany itp?
Sokół "daj se siana", bo z nerwów osiwiejesz.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 14, 2012, 18:13:23 ---Chiałbym się dowiedzieć jaka, i pewnie nie tylko ja, ale i wielu nullsekowych raciarzy, którzy się okazuje zyli w totalnym błedzie i swoje raciarki wykorzystywali po prostu bardzo źle.
--- Koniec cytatu ---
W raciarce nullsecowej - i generalnie w zarabianiu w 0.0 - chodzi o to, żeby zarabiać nie wdupiając. Czyli jednak trzeba wcisnąć tego neuta i set ECM dronek choćby kosztem DPS-u po to, żeby w razie W móc sobie poradzić, a nie spaść.
Chyba najlepiej widać to na przykładzie carrierów - jak fituje się lotnisko tak, że cały tank to EANM+repka (bo przecież na raty styknie, a lowsloty są od 4-5 DDA) i w high slotach masz tylko DCU bo "trzeba dymać ISK', to nie można mieć pretensji, że się zostaje wydymanym :)
Doom:
--- Cytuj ---SokoleOko opisał skutki ostatnich zmian (na własnym przykładzie). Okazały się one na tyle istotne, że znacznie utrudniły lub nawet wyeliminowały kilka rodzajów aktywności PvP. Mam tu na myśli np. "latanie na ninje", poszukiwanie gapowatego kerbira itd itp. Pojawił się problem, którego wcześniej nie było.
Autor wątku ma rację. Dziwi mnie tylko, że prowadzi dyskusję z ludzmi, którzy tego nie rozumieją lub zrozumieć nie chcą. Ponadto usiłują przekonać go, że się myli.
Tu mamy do czynienia z grą komputerową, więc problem tego typu zachowań nie jest aż tak istotny. W realnym życiu sytuacja zmnienia się całkowicie. Co z tego, że ktoś ma rację skoro zostanie zakrzyczany, przegłosowany itp?
Sokół "daj se siana", bo z nerwów osiwiejesz.
--- Koniec cytatu ---
Już ronię łzy nad Twoją krzywdą. Biedny, pokrzywdzony przez CCP highsecowy dresie (sądząc po przykładach "pvp" jakie to niby zostały Ci odebrane)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej