Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
Nitefish:
Mando, nie rób scen. Nikt nie napisał że na anomalkach to pvp 1 na 1. Niemniej jednak nie oczekuję od Ciebie, żebyś skumał coś czego nigdy nie robiłeś :P
Doom:
Znaczy ze nie napadłem nigdy nikogo na psku lub anomalce? Napadłem, ale w życiu nie bedę twierdził że to było 1:1 albo inne solo. Solo na moim króciutkim KB masz np tutaj: http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=9230058 chociaż zabij mnie, ale nie mam pojęcia dlaczego ten koleś do mnie zaczął strzelać po tym jak leciał za mną chyba przez 3 paski
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 14, 2012, 17:22:25 ---Tu nie chodzi o samo 1 vs 1 na anomalkach tylko, że te anomalki czy paski służyły do spawnienia przeciwników.
--- Koniec cytatu ---
Chcesz mi wmówić, że atakując samotnie raciarza na anomalce masz na celu wyspawnienie 5 jego kolegów?
Po co? żeby móc uciec z honorem czy pokonać ich 1v5?
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 14, 2012, 16:10:56 ---Tym, że w hisecu masz - ciut złudne - poczucie bezpieczeństwa. Nie chcesz się bić z innymi graczami - możesz sobie tam siedzieć.
Jeśli jesteś w null... cóż, nie narzekaj. Zwłaszcza, że odstrzelenie takiego "nikomu nie wadzącego misiaczka" ma też szerszy aspekt - podkopywanie jego korpa/aliansu/koalicji. Nie wierzysz? To otwórz dotlana i zobacz jak znikło 2000 membersów z Tribal Band ;)
--- Koniec cytatu ---
Nienie nie, nie zmieniaj tematu proszę. Moje pytanie było bardzo konkretne, ale może jeszcze bardziej je uścislę - czym sie rózni hisekowe kerbirzenie od kerbirzenia nullsekowego w kontekście tylko i wyłącznie chęci zarobienia isków... bo o ile sie nie mylę, kerbirka nie ma żadnych głąbszych tudzież innych celów jak napchanie sobie kabzy. Tak więc czym się różni raciarka ( mająca na celu tylko jedno, wygenerowanie największej możliwej ilości isków w możliwie najkrótdzym czasie) hisekowa od raciarki ( mającej na celu tylko jedno, wygenerowanie największej możliwej ilości isków w możliwie najkrótdzym czasie) nullsekowej.
Z twojej wypowiedzi:
"Jak sama nazwa mówi, to ma być statek do zarabiania isków nie walki, więc to ratio jest najważniejszym współczynnikiem na tego typu sprzęcie
W hisecu, owszem. "
wynika że raciarka nullsekowa ma zdeka inne zadanie niż ta hisekowa.
Chiałbym się dowiedzieć jaka, i pewnie nie tylko ja, ale i wielu nullsekowych raciarzy, którzy się okazuje zyli w totalnym błedzie i swoje raciarki wykorzystywali po prostu bardzo źle.
Nitefish:
Chodzi o to Doom, że jeśli nie jesteś pvperem który przemierza null na różne sposoby szukając ofiar, bitki, ... etc natomiast specjalizujesz się w produkcji, kopaniu i zabijaniu ratów to jest Ci to bardzo obce.
Możesz się wkurzać jak ktoś Cię stuknie na pasku i tyle.
Ten koleś w retri to był jakiś kretyn, który najwidoczniej nie skojarzył, że do matarskich shipów t2 nie strzela się laserkami. Z drugiej strony zapewne to go czegoś nauczyło.
GlassCutter:
Doom, umówmy się że faktycznie sa goście którzy się może i jarają ubiciem drejka na anomalce.. Ale mowa tu o osobie/osobach która będzie tego drejka rzymała tak długo aż przyleci odsiecz. Non stop pierdzielicie o dresach napadających na raciarki. To półśrodek, a celem jest coś zupełnie innego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej