Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (72/89) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 14, 2012, 15:32:54 ---A niby czym sie rózni racenie w hi od racenia w null? Racenie w null nie ma za zadanie zarobić jak najwięcej w jak najkrótszym czasie?

--- Koniec cytatu ---

Tym, że w hisecu masz - ciut złudne - poczucie bezpieczeństwa. Nie chcesz się bić z innymi graczami - możesz sobie tam siedzieć.

Jeśli jesteś w null... cóż, nie narzekaj. Zwłaszcza, że odstrzelenie takiego "nikomu nie wadzącego misiaczka" ma też szerszy aspekt - podkopywanie jego korpa/aliansu/koalicji. Nie wierzysz? To otwórz dotlana i zobacz jak znikło 2000 membersów z Tribal Band ;)

--- Cytat: Punct w Grudzień 14, 2012, 16:01:39 ---eve przez te lata kiedy ccp niewiele robiło ognośnie gameplaya w porównaniu z innymi MMO zaczął odstawać jeśli chodzi o jakość oferowanej rozgrywki i możliwych starć z innymi graczami. To pvp i ta forma 1v1 jak ją nazywasz w eve jest na poziomie brazylijczyków w tibi spychających do jakiejś dziury bądź urwiska.
Jest to niewątpliwie jakaś forma pvp, ale daleko temu do szacownego określenia 1v1.
żeby nie było ja nic do takiego zachowania nie mam, ale nazywajmy rzeczy po imieniu...

--- Koniec cytatu ---

1v1 oznacza tylko i wyłącznie liczbę ludzi biorących udział w starciu w danym momencie. W żadnym wypadku nie chodzi o honorowy pojedynek gentlemanów. Jak ktoś mi proponuje "duel solo" to ja mu odpowiadam "polskim solo".

I bardzo dobrze, że w Eve jest jak jest. Bo to nie jest nudne, w przeciwieństwie do zyliona gier, gdzie zawsze masz równe teamy i tak dalej. Przykładowo, WoT mógłby być świetną grą, gdyby nie te ciasne mapy i cholerne 15v15. Na przykład zrobili tryb grania, gdzie jedna strona musi bronić bazy, a druga ją zdobyć. No rewelacja... tylko czemu nadal jest to 15v15? Powinno być 10 broni, 15 atakuje.

Punct:
to że nie respektujesz 1v1 to jedna sprawa - może i mądrze w chlewie zwanym eve.
ale to że nie wiesz czym jest 1v1 to już zupełnie inna i oznacza tylko to że eve cię wychowało i w pewien sposób zdegradowało.
pora może przypomnieć sobie quaka. Miłego o7.

SokoleOko:

--- Cytat: Punct w Grudzień 14, 2012, 16:47:27 ---to że nie respektujesz 1v1 to jedna sprawa - może i mądrze w chlewie zwanym eve.
ale to że nie wiesz czym jest 1v1 to już zupełnie inna i oznacza tylko to że eve cię wychowało i w pewien sposób zdegradowało.
pora może przypomnieć sobie quaka. Miłego o7.

--- Koniec cytatu ---

Doprawdy, ubawiłeś mnie swoim poczuciem wyższości, milordzie ;)

Po latach grania w FPS-y, Eve wreszcie było czymś świeżym i nowym. Tkwij sobie mentalnie dalej w grach sprzed 10 lat, tylko z ładniejszą grafiką.

Nitefish:
Tu nie chodzi o samo 1 vs 1 na anomalkach tylko, że te anomalki czy paski służyły do spawnienia przeciwników.

1 vs 1 w Eve to rzecz dyskusyjna, bo jedni uważają że alt w boosterze to wciąż 1 na 1, falcon w zanadrzu to też 1 na 1, vagas vs ibis to też 1 na 1 bo ibis ma broń... itd.

Jak Jabolex pisał - patch nic nie zmienił w zakresie walk małych gangów spotykających się np na planecie ale to sztuczna sytuacja. Zazwyczaj bitki trzeba wypracować.

Doom:
Nite przestań pierdolić, podobnie jak reszta. Na anomalkach gankuje sie cele i basta. Mówienie o tym że to 1:1, albo sposób na spawnienie walki to to hipokryzja poziomu tuska i jego twierdzeń ile dobrego przyniosły polsce jego rządy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej