Eve Online > NoobGarten

Ile można wydać ISK na CNR aby nie prowokować samobójców w High Sec

<< < (5/10) > >>

observer:
Problem tanka i dps w CNR idzie załatwić skilami, ale to wymaga troche czasu, można to zrobić szybciej, ale wymaga to sporej kasy (tank, bo do dps i tak nie pomoże), dlatego też nie kupował bym low grade crystali, bo jeśli masz założone implanty +4 do, to zejście na +2 w low grade jest troche bolesne czasowo przy dłuższym skilowaniu, no i też wcale takie tanie nie są. Nowe EFT pod retribution pokazuje przy CNR dps dochodzący pod 800, bez implantów, przy pociskach t2 fury (w porównaniu do aktualnego EFT jest minimalnie wiekszy dps i troche obcięty zasięg), na BS-y starczy, na mniejsze cele drony i precision-y, albo zwykłe cruise. Tank - Pitch A-type XL, sam na tym latam + bateryjka, kupiony za nie całe 200kk i w zupełności wystarcza bez crystali.
Moja bardzo tania propozycja jest taka: CNR do garażu, kup Scorpiona Navy, popraw skile latając sobie w między czasie na misje (praktycznie wszystko oprócz dron i specki na cruise-y przyda się też na tengu), po jakimś wróć do CNR i sprawdź efekty. Na fit nie tracisz, bo praktycznie wszystko przekładasz. Patrząc na price history Scorpiona Navy, to jego cena teraz jest bardzo przystępna, może jeszcze zyskasz na odsprzedaży.

Doom:

--- Cytuj ---Nowe EFT pod retribution pokazuje przy CNR dps dochodzący pod 800, bez implantów, przy pociskach t2 fury (w porównaniu do aktualnego EFT jest minimalnie wiekszy dps i troche obcięty zasięg), na BS-y starczy, na mniejsze cele drony i precision-y, albo zwykłe cruise.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli nic nie zmieniło się od czasów kiedy ostatni raz to sprawdzałem (rok temu?), lub nie zamierzają tego ruszać w retribution (mogło mi umknąć po tym jak mnie rew zalała na widok zmian w HM) to ten dps jest mocno, mocno na papierze i bez dwóch TP na celu wielkości bs go nie zobaczysz ponieważ parametry furry cruise z bliżej nieznanych mi powodów są takie że torpedy pod względem celności są lepsze

observer:
DPS graph w EFT raczej uwzględnia takie rzeczy, na ficie testowym nie ma żadnych tp ani rigów. Dps teoretyczny przy skilach na 5 to równe 800dps, dps z wykresu przy ustawieniu prędkości na najmniej korzystne: w bs-a wchodzi 794, w bc - 345, w cruza jedynie 118 (t2 fury cruise), zasięg 189km.
Zmiana na precision daje: 592 w bs-a i bc, 263dps w cruza, 126km zasiegu.
Sprawdziłem na torpedach: t1 nie gubią dps na celu wielkości bs-a( taki sam raven navy bez AB), t2 javelin minimalnie, a t2 rage tak z 1/4.
EFT 2.16 pokazuje niższy maksymalny dps - 758, ale w bc wchodzi 475, a w cruza 142.

Ciekawostka jest taka, że w bs-a wielkości scorpiona, lecącego na ab wchodzi ledwie 345 dps z tych teoretycznych 800, co może sprawić spory problem przy strzelaniu do szybkich angelowych bs-ow.

Nie wiem teraz, czy to zmiany, czy błąd EFT, pozostaje poczekać te pare dni i postrzelać, a w między czasie wyskilować destroyery na 5 i fregaty min. na 4 :)

Doom:
A teraz grzecznie usiądź w ravka /cnr / cns uzbrojonego w cruise furry (jak nie chce Ci sie kulać do jity to daj znać mam tego w choler w magazynie z czasów kiedy jeszcze nie zwracałem uwagi na takie niuanse jak sygnatura / celność / explo radius / explo velocity i fury były lepsze od t1 dlatego ze były fury ;) ; jak nie masz w garażu to sio na sisi) i skonfrontuj ten teoretyczny dps z faktycznym na misji. Metoda testu:
- wlatujesz na misję czekasz aż dwa bs tej samej klasy zaczną Cię orbitować na swoim optimalu (żeby nie było że ich ab / mwd fałszuje wyniki) i jednego kasujesz fury, drugiego z t1. Bez painterów oczywiście
W trakcie strzelania obserwujesz DMG jaki wchodzi, ewentualnie logi strzelania wrzucasz w np taki program: http://www.chaos.org.uk/~dean/cla/

Pol Kent:
Doom, a ten combat analyzer nie jest aby ździebko przeterminowany ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej