Eve Online > NoobGarten

Ile można wydać ISK na CNR aby nie prowokować samobójców w High Sec

(1/10) > >>

Prowe:
Latam sobie radośnie CNR-em i po dwóch misjach L4, Dread Pirate Scarlet a drugiej nazwy nie pamiętam (5 części, 4 z Gallente a w ostatnim Matarzy z okrutnym DPS - 6x wracałem na Hull-u) przyszła mi myśl, że wypadałoby nieco odpimpować mój okręt, bo głupio tak obrywać i tracić ISK-i na naprawy. Pytanie brzmi...

Do jakiej ogólnej wartości ISK (hull + moduły) można wyposażyć CNR-a aby nie narażać się na odstrzelenie w High Sec-u?

Dotychczas utrzymywałem się mniej więcej na poziomie ~850 mln (razem z samym okrętem). Mniej gdy leciałem bez EM Deflection Filed a więcej gdy musiałem to założyć aby wytrzymać z Sanshą czy Bloodsami. Odłożyłem parę ISK-ów, do Tengu mam jeszcze daleko, więc mogę sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa :) Dodam jeszcze, że anulowanie tych misji nie bardzo mnie odpowiada, bo akurat z Matarmi na końcu daje mi średnio 50mln samego dropu za każdą z 5 części.

Proszę, nie piszcie tylko, że mam kupić Rattlesanke. Wiem, że jest świetny do L4. Niestety zorientowałem się dopiero po wyskillowaniu Cruise do 5 lvl i nie mam skilli do dron, nadal latam z Hobgoblinami T1. Aby wyciągnąć sensowny DPS na dronach potrzebowałbym miesiąca czasu, który wolę poświęcić Tengu. Cóż, dałem ciała, bo mocne drony są bardziej przydatne niż liche Cruise Missiles :(

[BWTF] Xapitan Bomba:
Widziałeś kiedyś żeby ktoś gankował kerbirowego BS'a w HS bez wyraźnej przyczyny? Wydaj tyle ile możesz zeby czuć się bezpiecznie i mieć na reship.
A dread pirate scarlet to się w drejku bez problemów robi, jeśli masz tam problemy inne niż permjam to imho chyba bezpieczniej byłoby zrewidować fit niż kupić to samo ale droższe.

Dux:

--- Cytat: 6thsurvivor w Listopada 23, 2012, 17:03:03 ---Widziałeś kiedyś żeby ktoś gankował kerbirowego BS'a w HS bez wyraźnej przyczyny?

--- Koniec cytatu ---

Wypimpowana raciarka jest tego właśnie przyczyną ;)

FN:
Generalnie 5 czesc Enemies Abound to strata czasu (pomysl ile zrobisz przez ten czas uzerajac sie z ta jedna) i standu.
Raciarka hi-seckowa w dzisiejszych czasach to imo faction dmg mody i koniec pimpowania(od tego jest nul z dobrym intelem)  jesli masz troche kasy na wallecie to zainwestuj w crystale i jakaś tania wydajna ladowarke, np. Republic Fleet X-Large Shield Booster

ps. z tego co widze to chyba ja ostro z nerfili (Enemies Abound5/5) kiedys na dzien dobry miales od gory do dolu spam besow ale glowy nie dam

Dziobak:
Witam Cześć i Czołem
hm tak z innej mańki to nie wiem czy się orientujesz ale jak będziesz robił misje przeciwko frakcją imperialnym to nie będziesz później mógł latać po części hi sec, :) ale może nie którzy wolą mieć ograniczone pole działąnia

a swoją drogą to jak chodzi o pimpowanie raciarki to, zobacz o co kamam z implantami hi grade cystalami, na sloty 1do5 lub 1do6 ponadto mozesz dac impy do pradu i lub do dmg danej raciarki co odciąży cie sloty zajmowane przez tego typu moduły co pozroli na wrzucenie modułó do mordulcowania krzyżyków, crystale chyba wydaje mi się że sprawiają że shield raciarki mają dzięki bonusom od nich znaczną przewage nad raciarkami armorowymi bo nie ma chyba opcji bustowac tanka z impów tak bardzo, ponadto jak wpakujesz kase w impy, to suesaid kerbiry ci nie przeskanuja implantów a bonus jak sie zkomuluje jest całkiem całekim, inna sprawa jak chcesz racic poza empire gdzie wchodzi w gre strata jajka wiec racenie na hi endowych impach już jest mniej fajne, a co do pakowania kasy w modułuły to musisz mniej więcej policzyć ile ile wynosi koszt suesaida twojej zabawki i wtedy wiesz ile możesz wrzucić kaski w moduły żeby się kerbirkom nie opłacało agrowac bo im sie nie zwróci.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej