Eve Online > Retribution
Dev Blog: Ship Balancing Winter Update
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Wrzesień 19, 2012, 10:34:37 ---Pytanie pomocnicze do pytania pomocniczego - co jest ważniejsze, boże narodzenie czy wielkanoc?
--- Koniec cytatu ---
A Ty swoje.... Nie potrzebujesz 100% negacji DPS-u przeciwnika, wystarczy go tylko zredukować o tyle, żebyś był w stanie zajechać przeciwnika zanim on zajedzie Ciebie.
TD działające na wszystko oznacza, że moduł mógłby się nazywać "WeaponDebuffModule" i tyle. Kompletnie nie rozumiem dlaczego wszystko ma być takie samo!!
HML mają już dziś dupny DPS, ale jedną zaletę - zawsze trafiają i to ze sporego zasięgu. Bardzo dobra broń do walki z blobem plus świetna do (nudnego jak p....) PvE.
Centurion:
--- Cytuj ---Pytanie pomocnicze - czy 1v1 ahac (Zealot) jest w stanie zabić dzisiejszego Dreja czy nie?
--- Koniec cytatu ---
Nie jest (żelek), chyba że ma ostrego farta lub eccm i średniego farta. EC-300 for the win, drake teoretycznie zawsze ucieknie.
Przy farcie w drugą stronę czyli częstym jammie drake wygra.
Tylko nie wiem czy takiej odpowiedzi na pytanie się spodziewałeś. ;)
edit:
żeby nie być gołosłownym:
http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=13151710
z początków mojego latania na pvp w ogóle, miał przez 40-60% walki jamma z dronek i nawet nie fiknął. Skile miałem z dupy wtedy naprawdę. (owszem używałem HAM a nie HM, ale efekt byłby ten sam)
SokoleOko:
A pomijając drony? I pomijając weba?
To jest sztuczny przykład i nic takiego się przecież nie zdarza.
Ale OK - 100MN Tengu versus cokolwiek rakietowego?
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 19, 2012, 11:17:04 ---A pomijając drony? I pomijając weba?
Ale OK - 100MN Tengu versus cokolwiek rakietowego?
--- Koniec cytatu ---
A pomijając wszystkie moduły ofensywne i defensywne?
No....ale ja jako nie propefauper, wiem tylko tyle że podczas walki jest tyle zmiennych że nikt nie jest w stanie z góry stwierdzic jaki bedzie wynik spotkania dwóch statków... chyba że to będzie propefauper, on pewnie wie wszystko z góry.... :-X
Centurion:
--- Cytuj ---A pomijając drony? I pomijając weba?
--- Koniec cytatu ---
Ja się nie kłócę dla zasady, tak tylko odpowiedziałem bo mi się przypomniała tamta akcja (btw, nie miałem weba).
Generalnie się zgadzam, że missile są obecnie ok, nie potrzeba żadnego modułku do zmniejszania dps ani nerfa tegoż dps.
Drakowi jak już to faktycznie powinni jakoś zmniejszyć tank (uniemożliwić konfigurację 2 lse + 2 invu) lub zmniejszyć resy. Tylko że te draki to alfa doktryna, która przy bc t3 sama za chwilę umrze, bo bc t3 na tej samej zasadzie działają a są lepsze więc IMHO nic nie trzeba z tym robić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej