Eve Online > Retribution
Retribution - główny wątek
Lt Rook:
--- Cytat: Mona X w Listopada 26, 2012, 12:44:49 ---A jak właściwie działa ten ASB?
--- Koniec cytatu ---
Ładujesz go cap boosterami (najlepiej navy 400 dla wersji asb x-l - wchodziło 13, stąd te 13x w kalkulacji Sokoła) i jedziesz... zjada jeden cap boosterek załadowany na cykl, jak się skończą zjada cap shipa, albo reload (60 sekund).
Mocno latałem sleipnirem na tych x-l asb, i powiem wam że jak nie porywasz się z motyką na słońce, to to co będzie (z siege linkami) wystarczy, nawet aby walczyć dobrych pare minut.
SokoleOko:
Warto uzupełnić, że boost ASB nie zależy od wielkości załadowanej bateryjki, dlatego opłaca się pchać jak najmniejsze (w sensie objętości wyrażonej w m3, a nie ilości energii).
Generalnie ASB daje tank na poziomie klasycznego dead-space'owego shield boostera. Ale tylko do 4 grudnia, bo później - moim zdaniem - nie będzie warto tego używać na shipach, które nie mają dedykowanego bonusa do aktywnego tanka (resy lub wydajność boostera).
Lt Rook:
--- Cytat: SokoleOko w Listopada 26, 2012, 13:02:47 ---Generalnie ASB daje tank na poziomie klasycznego dead-space'owego shield boostera.
--- Koniec cytatu ---
nie prawda, 980 z ASB X-L bez bonusów > 840 z Pith X-Type X-L bez bonusów, różnica w cenie, chyba nie trzeba przywoływać, poza tym X-L ASB fituje się lepiej niż najlepszy deadspace.
Nerf capa na ASB X-L wynika z tego że z rigami Cap Safeguard, lub link do capa (a najlepiej oba) byłeś w stanie napędzić go pojedyńczą 800 z medium cap boostera na cykl czasem na dwa, i tak ludzie robili, gdy musieli, na BSach i innych co miały slot na med/heavy cap booster, po tym nerfie to nie będzie już możliwe.
SokoleOko:
--- Cytat: Lt Rook w Listopada 26, 2012, 13:10:38 ---nie prawda, 980 z ASB X-L bez bonusów > 840 z Pith X-Type X-L bez bonusów, różnica w cenie, chyba nie trzeba przywoływać, poza tym X-L ASB fituje się lepiej niż najlepszy deadspace.
--- Koniec cytatu ---
To miałem na myśli - za ułamek ceny masz tank jak z modułem za 1B+
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Listopada 26, 2012, 13:14:11 ---To miałem na myśli - za ułamek ceny masz tank jak z modułem za 1B+
--- Koniec cytatu ---
Tyle tylko że na slepka pakujesz takie 2 :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej