Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Delve War
Nitefish:
Szczekasz Soul tylko żeby szczekać.
Pamiętam jak wprowadzili TiDi to na początku był płacz goonsów bo już nie można było wywalać noda. Nawet sam uczestniczyłem w takich bitkach i dostali sromotne bęcki.
To pokazało, że ich siła nie drzemała w skillu.
Teraz ich siła, oraz kolegów siedzących okrakiem na jedynej darmowej fontannie kasy, właśnie polega na tej kasie. Na niczym więcej. Niemniej jednak daje to dużą przewagę bo jak dupni nie byli by membersi to wiedzą, że walka ich nic nie kosztuje. To raczej duży plus.
Na pocieszenie powiem Ci, że to nie ma znaczenia kto by miał pod kontrolą pole z tech mooonami - zachowywał by się dokładnie tak samo :P
Soulscream:
--- Cytat: Nitefish w Lipca 03, 2012, 16:14:57 ---Szczekasz Soul tylko żeby szczekać.
Pamiętam jak wprowadzili TiDi to na początku był płacz goonsów bo już nie można było wywalać noda. Nawet sam uczestniczyłem w takich bitkach i dostali sromotne bęcki.
To pokazało, że ich siła nie drzemała w skillu.
Teraz ich siła, oraz kolegów siedzących okrakiem na jedynej darmowej fontannie kasy, właśnie polega na tej kasie. Na niczym więcej. Niemniej jednak daje to dużą przewagę bo jak dupni nie byli by membersi to wiedzą, że walka ich nic nie kosztuje. To raczej duży plus.
Na pocieszenie powiem Ci, że to nie ma znaczenia kto by miał pod kontrolą pole z tech mooonami - zachowywał by się dokładnie tak samo :P
--- Koniec cytatu ---
Szczekać to możesz ze swoimi kolegami. Ja Ci nie ubliżam gnojku i nie będę z Tobą dyskutował skoro nie umiesz normalnie rozmawiać. A ta Twoja mantra jacy my jesteśmy dobrzy tylko wyłącznie przez technetium jest tak nudna i stara, że wolałbym już tutaj Strasznego czytać bo w trollingu to mu do pięt nie dorastasz.
Tooten:
--- Cytat: Nitefish w Lipca 03, 2012, 16:03:55 ---@Tooten - tu n ie chodzi o to, że nikt nie potrafi tego zorganizować. Chodzi o to, że nikt poza nimi nie ma "darmowej kasy" lecącej strumieniem.
Oni po prostu wrzucają sobie nowe, darmowe statki i wali ich to czy coś spadnie czy nie. Sory ale tak, to każdy głupi potrafi prowadzić wojnę i naśmiewać się z innych że "nie mają jaj".
--- Koniec cytatu ---
To kasa ze zdobytego technetu to "darmowa kasa" (bo WN i Raiden wykopały się z Branch i Tenal/Venal same), a kasa z bocących rentierów na całym południu jest ciężko wypracowana? Wszystko sprowadza się do tego, że kasa z technetu jest wykorzystywana przez ogół ludzi przez reimubrsementy etc., a kasa z rentowania botom na południu jest niewidziana przez nikogo. Każdy z podstawową znajomością kalkulatora może w jita policzyć ile isków będzie generował jeden, dziesięć czy 300 posów z technetem przez miesiąc. A kto policzy ile doi południe z renterów, plus własnych botów? Tam, gdzie nie widać, tam zawsze machloje i przekręty. I potem słyszymy jakie to południe biedne. A czy nie ma kasy na reimbursement/kupno "darmowych statków" bo teren dupny, czy dlatego, że ktoś napycha sobie kieszenie i po prostu łże wszystkim innym, nigdy nie wyjdzie na światło dzienne.
--- Cytuj ---Tooten troche pitolisz . Bob zawsze mial te same problemy co ma poludnie. Obluda i kicz z wiecznym we are better then you. Swoja droga Destructive Influence jest w NC. z tego co kojarze.
--- Koniec cytatu ---
Problemy miał podobne, ale potrafił stworzyć wokół siebie aurę która przyciągała ludzi żeby być w bobie/z bobem/pod bobem (to, czy wychodziło im na zdrowie czy nie to inna sprawa) w postaci właśnie takich kiczowatych kampanii. A kto poleci na appeal -A- czy RoL? Widać od razu, że spektakularnych wypadów nie będzie, jedyne ofensywy jakie mogą wyprowadzić to ze Stain na Catch (jak uda się pożyczyć od kogoś FC do prowadzenia flot). Jak już, to zrobią gdzieś roadtripa oraclami czy stealth bomberami, a potem będą płakać jak ktoś ich dojedzie, tak jak dzisiaj CFC czy niegdyś Init...
Edit:
--- Cytuj ---Pamiętam jak wprowadzili TiDi to na początku był płacz goonsów bo już nie można było wywalać noda. Nawet sam uczestniczyłem w takich bitkach i dostali sromotne bęcki.
--- Koniec cytatu ---
Mylisz się, jeszcze w grudniu to Goonsi czekali niecierpliwie na TiDi, bo to dzięki niemu te 1500 draków/maeli mogło rzeczywiście wskoczyć do systemu i strzelać do Raidenowych matek/tytków.
Soulscream:
--- Cytat: Tooten w Lipca 03, 2012, 16:43:24 ---Problemy miał podobne, ale potrafił stworzyć wokół siebie aurę która przyciągała ludzi żeby być w bobie/z bobem/pod bobem (to, czy wychodziło im na zdrowie czy nie to inna sprawa) w postaci właśnie takich kiczowatych kampanii. A kto poleci na appeal -A- czy RoL? Widać od razu, że spektakularnych wypadów nie będzie, jedyne ofensywy jakie mogą wyprowadzić to ze Stain na Catch (jak uda się pożyczyć od kogoś FC do prowadzenia flot). Jak już, to zrobią gdzieś roadtripa oraclami czy stealth bomberami, a potem będą płakać jak ktoś ich dojedzie, tak jak dzisiaj CFC czy niegdyś Init...
--- Koniec cytatu ---
Ja z moich doświadczeń z BoBem i ludzmi, którzy zawsze byli wokoło nich mam wrażenie (swoją drogą później potwierdzone przez upublicznienie forów dyrektorskich), że zawsze byłeś gorszy i to stety bądź niestety nie pozwalało na zdrowy układ, który zawsze był w RSF, a teraz w CFC. Goonswarm miał swoje fuckupy ale to głównie przez nas samych, a nie przez partnerów. Zresztą co ja będę tutaj dużo gadał - Hargoth Agaamar to książkowy przykład różnic w podejściach do ludzi.
Xeovar:
--- Cytat: Tooten w Lipca 03, 2012, 16:43:24 ---rentierów na całym południu jest ciężko wypracowana? Wszystko sprowadza się do tego, że kasa z technetu jest wykorzystywana przez ogół ludzi przez reimubrsementy etc., a kasa z rentowania botom na południu jest niewidziana przez nikogo. Każdy z podstawową znajomością kalkulatora może w jita policzyć ile isków będzie generował jeden, dziesięć czy 300 posów z technetem przez miesiąc. A kto policzy ile doi południe z renterów, plus własnych botów?
--- Koniec cytatu ---
Ja ci powiem. Pół regionu Esoteria przynosi mniej przychodu niż 2 moony z techem (aktualnie moon z techem to 20-25b/mies). Tak się przypadkiem składa że to tyle co zarabiamy, bo własnych botów niet. A my mamy dość drogi koszt najmu z tego co plotka niesie...
Druga połowa zdania to blanket statement, który właściwie mam w dupie, ale że nie ma innego polskiego sojuszu na południu, to odpowiem - z tego co zarabiamy 1/4 zjada utrzymanie sova, 1/4 utrzymanie kont aktywnych FC i oficerów oraz używanych przez ally (cynonet, tytki, CIA) plus paliwo do posów, capsli i logistyki, 1/4 reimburs (tak mało, bo jest limitowany), 1/4 idzie w rezerwę tudzież jest wydawana na extra reimbursy (jak coś nadmiernie wjebiemy, czy też na akcje typu frachtówka).
Nie wiem co robi reszta tzw. południa z kasą i mam to w dupie, ale byłbym wdzięczny za nie wrzucanie nas do jednego worka z -A-, ROL czy Nulkami jak chodzi o podejście do ludzi i kasy we własnym sojuszu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej