Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
C0VEN - dyskusja
Coritsikaela Enth:
a wtope oceniasz po ilości spadniętych shipów czy isk lost?
Xeovar:
To było bardzo dyskusyjne "zwycięstwo", bo faktycznie można polemizować czy ISK nie kłamie i czy 4 nyxe są warte 34 dreadów.
Faktem jest że:
- C0ven (a konkretnie vurionek) to ogarnął
- to był trap
- był dobrze wykonany
- gdyby NC. nie zachowało się idealnie to byśmy mieli 4 nyxy i tytka za carriera. Niestety FC NC. jest dobry i zrobił jedyną rzecz którą mógł - zabił inhibitor i miał 60 superów gotowych do wskoczenia na ratunek.
Kudos dla NC za zamienienie rejpu w bitkę. Mogliśmy kilka szczegółów dopracować (np repić jammer, albo upewnić się że żaden FOX nie został żywy, lub zabić nyxa FC NC wcześniej) i być może NC by się nie obroniło. Wyszło jak wyszło, my jesteśmy zadowoleni, z pola zlotowaliśmy ponad 20b+ nie licząc oficerskich modułów o trudnej do oszacowania wartości a każdy dread po insurce to koszt może 1.5b. Ergo zabicie 4 nyxów kosztowało nas +/- 50b. IMHO warte swojej ceny ale ofc każdy będzie polemizował na swoją korzyść.
Dla mnie najważniejsze było:
- że była zajebista akcja i fajna bitka
- że to miłe uczucie słyszeć rozkaz "tackle the titan, nyx primary"
- że to była akcja vurionka i to C0ven ją zorganizował oraz zapewnił większość dreadów i ludzi na fieldzie (no poza supportem CO2 który w sumie był ciut zbędny)
- że NC dostało w nos, może będą dwa razy uważać dropiąc w stain
- że aż taka akcja miała miejsce w wakacje kiedy wiadomo jak jest z aktywnością :)
- że trochę się zrehabilitowaliśmy za arka w HS :)
Coritsikaela Enth:
Nikt generalnie nie napisał, że było to zwycięstwo (iskowo blisko na remis) - ale nazwanie tego, że dostaliśmy wpierdol jest hejtem i niczym więcej
SokoleOko:
Xeo jak zwykle dobrze podsumował :)
--- Cytat: Xeovar w Lipca 16, 2014, 09:26:09 ---- że NC dostało w nos, może będą dwa razy uważać dropiąc w stain
--- Koniec cytatu ---
Tu się nie zgodzimy, raczej będą dwa razy częściej dropić, bo 4 Nyxy to niska cena za dobre kille.
--- Cytat: Cors w Lipca 16, 2014, 09:31:29 ---Nikt generalnie nie napisał, że było to zwycięstwo (iskowo blisko na remis) - ale nazwanie tego, że dostaliśmy wpierdol jest hejtem i niczym więcej
--- Koniec cytatu ---
Dlatego właśnie napisałem to, co napisałem - jak stracisz 100 Rifterów ubijając carriera, to jest to zwycięstwo. Ale kiedy jest remis w ISK, to liczy się kto wtopił więcej shipów.
"ISK" w tym przypadku oznacza "wartość na kb", nie "ile faktycznie straciliśmy netto, po ubezpieczeniu i lootowaniu pola".
I nie pisz, że hejtuję c0ven, bo tak nigdy nie było. Po prostu przyjmij do wiadomości, że jest to chyba największa strata dreadów c0ven od czasu... heh, "Mikker's maneuver" z PBN :D
Coritsikaela Enth:
wartość na kb jest mniej wiecej na remis - ale nvm.
Ja na to patrze inaczej - to nie "największa strata dredów od czasów Mikkera" tylko "pierwsze od dawna użycie dredów bojowo, a nie jako maszyny rolniczej czyli pług do orania posów"
a co emocji na TS było :) po obejrzeniu filmiku dopiero trafiło do mnie jakie epitety latały :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej