Eve Online > NoobGarten

handel 3 pytania

<< < (4/5) > >>

Doom:
Orka -> corporet hangar 8)

Jonas:

--- Cytat: mkx w Kwietnia 25, 2012, 11:17:45 ---ok z tym kupowaniem to macie racje, wiec chodzi mi oto zeby wystawic order do skupywania ktory sie pojawi w markecie w tabelce Buyers poprostu chce skupywac w regionie towar po swojej cenie da sie tak ? ;p w zakladce sellers nie ma np zadnej oferty ( a jesli by byla to ja nie chce skupywac itemkow z zakladki sellers tylko od graczy) wiec jesli gracz wpadnie do stacji bedzie mogl sprzedac dany item mi po cenie ktora ja ustale.

--- Koniec cytatu ---
Korzystając z marketu można kupować i sprzedawać na dwa sposoby. Pierwszy - bezpośrednio. Kupujesz za cenę wystawioną przez innego gracza lub sprzedajesz takiemu co chce kupić za podaną przez niego cenę. Jest to metoda szybka zarówno na sprzedaż jak i kupno czegoś i nie wymaga żadnych skilli, ale jak to z marketem bywa kupując tak przepłacisz, a sprzedając dostaniesz czasami dużo mniej niż wartość itemka. Druga metoda to kupno i sprzedaż przez ordery (odpowiednio buy order i sell order) - co istotne na markecie korzystając z pierwszej metody kupujesz z cudzych sell orderów a sprzedajesz na cudzych buy orderach. Aby wystawić sell order (sprzedać item za taką cenę jaka ciebie interesuje - oczywiście jeżeli znajdzie się kupiec)wybierasz sell z opcji rclick itemka, który sprzedajesz, wybierasz ustawienia zaawansowane (ikonka w prawym dolnym rogu), wprowadzasz cenę i wystawiasz. Sell order jest wystawiany zawsze na stacji, na której znajduje się sprzedawane dobro. W przypadku wystawiania buy orderu wchodzisz na market, znajdujesz interesujący cię item i wybierasz opcję Buy order (na dole okna marketu) lub dwukrotnie klikasz dowolną pozycję z buy orderów na markecie. Otworzy ci się okno wystawiania buy orderu, gdzie wprowadzasz cenę jaką jesteś gotów zapłacić za interesujący cię itemek (musi się jeszcze znaleźć ktoś kto ci go za taką cenę sprzeda poprzez szybką sprzedaż), ilość sztuk jaka cię interesuje, batch (ilość sztuk jaką musi ktoś mieć jednorazowo, aby ci sprzedać) oraz zasięg orderu (dystans od miejsca wystawiania w jakim order będzie widoczny na markecie dla sprzedających. Maksymalny zasięg to cały region, ale do tego niezbędne są już dość wysokie skille. Jest jeszcze opcja czasu trwania orderu, czyli ile jesteś gotów czekać na sprzedających. Po tym czasie order jest anulowany.
I jeszcze jedna uwaga. Znacząca większość itemków na markecie (stawiam, że pod 95% albo więcej) to ordery wystawione przez graczy (wyjątkiem są skillbooki, które wystawiają NPCe na stacjach szkolnych), zarówno po stronie buy jak i sell.

Edytka:widzę, że wyjaśnienia spóźnione, ale może się komuś przydadzą. ;)

mkx:
dzieki dzieki :))  ps jak wystawiam order na caly region to moze ktos sprzedac mi item w low secu jesli w setings marketu mam ustawione display order only in hi sec ?

noi te nieszczesne narkotyki.. nie rozumiem oco caman z tym tankiem i jaka taksa za przewoz przez brame moze byc i jakie ryzyko ze npce mnie zaczna naparzac ;p

Jonas:

--- Cytat: mkx w Kwietnia 25, 2012, 12:19:34 ---dzieki dzieki :))  ps jak wystawiam order na caly region to moze ktos sprzedac mi item w low secu jesli w setings marketu mam ustawione display order only in hi sec ?

--- Koniec cytatu ---
Może. Ustawienie wyświetlania nijak się ma do ustawienia orderu. Jak dasz zasięg cały region, a są w tym regionie jakieś low-seci to tam też może ci coś sprzedać. Trzeba więc znaleźć taki system do wystawienia, że jest jak najdalej od low i ustawić na określoną ilość jumpów.

mkx:
ano dobra rada bo tak moga trapa zastawic specjalnie w lowie kupujac ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej