Eve Online > NoobGarten
handel 3 pytania
Danath Riddick:
Z dragami jest tak, ze jak cię kontrabanda złapie to pytają czy je oddasz po dobroci. Jeżeli je oddasz, zapłacisz karę w iskach i spadnie ci trochę ss'a. Jeżeli nie oddasz to dostaniesz insta weba tak że nie ruszysz się wcale i cie milicja zatłucze. Skanują na bramach. Na ss'ach, koło stacji i na planetach powinieneś być bezpieczny.
Są dwa rodzaje dragów:
- Item z czachą przeważnie można je znaleźć na misjach dropią z budynków lub NPC
- Combat boostery. Po ich łyknięciu wzrasta nam odpowiedni atrybut.
Jeżeli chodzi o dragi to najlepiej je przewozić szybko zbierającą się do warpa fregatą. Kontrabanda ma duże opóźnienie w skanowaniu.
Ale i tak najpierw przetestuj z 1 dragiem w tanim statku tak dla pewności. Robiłem to ok 3 miechy temu i nie wiem czy czegoś nie zmienili.
Odpada więc transport jakimś statkiem industrialnym. Chyba że masz tech II transporta z clokiem.
mkx:
do tematu ...
czy jest jakis sposob latwego ustawiania zasiegu buy orderow w sensie takim ze jestem w danej stacji i chce sprawdzic na ile moge ustawic jumpow order aby nie siegal low seca czy musze to recznie na mapce sobie sprawdzac ?
Doom:
Mapa to najszybszy i najlepszy sposób
Nitefish:
Ja mam nieco inne doświadczenia z dragami. W 99% przypadków było tak:
- łapała mnie policja, płaciłem karę i traciłem troszkę ss'a ale nigdy nie zabierali mi dragów.
Natomiast jakiś czas temu, po przeskoczeniu do 0.5 koło Amarr, czyli do miejsca w którym grzecznie wcześniej płaciłem kary, dostałem standardowe zapytanie o przewóz dragów + insta aggro od shipów na bramie.
Nie wiem, czy to była jakaś anomalia, czy wcześniej miałem szczęście, czy po prostu coś się zmieniło.
Siri Irme:
--- Cytat: mkx w Kwietnia 26, 2012, 00:48:51 ---czy jest jakis sposob latwego ustawiania zasiegu buy orderow w sensie takim ze jestem w danej stacji i chce sprawdzic na ile moge ustawic jumpow order aby nie siegal low seca czy musze to recznie na mapce sobie sprawdzac ?
--- Koniec cytatu ---
Nie musisz sobie psuć wzroku przy monitorze i in-game mapce. Ściągnij i wydrukuj sobie 2d EvEMaps, czyli mapy układów Nowego Edenu, i planuj swoje imperium handlowe siedząc na kibelku ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej