Eve Online > Wsparcie techniczne

Zajętość RAM a 32-bitowy system

<< < (3/5) > >>

SokoleOko:
No dobrze, a przy okazji takie pytanie:

Miałem kiedyś 2 dyski 320 MB w Raid 0. Macierz z czasem padła (wysypał się kontroler) i teraz oba dyski wykorzystuję jako po prostu dwa dyski - niemniej, sformatowały się na 2x150 zamiast 2x320. Jak to naprawić?

Doom:
Partition Magick próbowałeś?

Asag:
Miałem WinXP, potem przesiadłem się na Vistę. Wytrzymałem niecałe 2 tygodnie i wróciłem an XP. Takiego syfu dawno nie widziałem. Ten system to porażka pod względem wydajności i stabilności. Potem zmieniłem sprzęt, przesiadłem się na Win7 i jestem cholernie z tego systemu zadowolony.

Co do RAMu, wykorzystanie 4GB zamiast niecałych 3 na pewno byłoby odczuwalne. Problem w tym ze jeżeli sprzęt jest naprawdę stary to nie tylko RAM może być problemem ale i pozostałe komponenty.

NeX:
Zmieniając ustawienia z poziomu kontrolera raid w biosie, lub hard formatem (odpowiedni program dla producenta dysku z jego strony), lub używając jakiegoś klasycznego menedzera dysku (DOS type), który odczyta fizyczną strukturę i ustawi nowy format.

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 19, 2012, 16:34:23 ---Partition Magick próbowałeś?

--- Koniec cytatu ---

Właśnie tak i poległem.

Nie chcę wdawać się w dyskusję na temat Visty - ja jestem zadowolony. Twardy reset zdarza mi się raz na pół roku i w porównaniu z XP stabilność jest bardzo dobra.

Sprzęt jest z 2006 roku, nie powinno być problemów z kompatybilnością z Win7.

NeX, rzuć jakieś konkretne nazwy, to sobie pogooglam :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej