Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem sieciowy z odpaleniem EVE

<< < (7/10) > >>

Blaster:

--- Cytat: Herezja w Marzec 20, 2012, 00:46:10 ---A odrobinę odbiegając od tematu to czy Ty Blaster wysyłałeś o tym wzmiankę do CCP i późniejszych spostrzeżeniach?

--- Koniec cytatu ---

Nic nie zglaszalem bo nawet trudno by mi bylo to wyartykuowac po angielsku.

--- Cytat: Ranshe w Marzec 20, 2012, 10:12:52 ---Może być też coś takiego:

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=953796#post953796

Tu jest mowa o IDS, ale może być że jakiś antywirus też to przypadkiem wyłapał.

--- Koniec cytatu ---

Co to jest ten IPS/IDS?
Obecnie mam jedynie firewalla windowosowego. Czy tam się jakoś ustawia ograniczenia dla sieci?
Dodam, że na blueconnecie problemu nie juz zaraz po wlaczeniu a na wifi i kablu jest.
Gdyby to bylo blokowanie konkretnego pliku (czy portu dla niego) to z blueconnecta tez powinno nie dzialac.

Jestem bliski poddania sie i stosowania jedynie wytrychu w postaci odpalenia blueconnecta a pózniej przelaczenia sie na inna siec  >:(

Ranshe:

--- Cytat: Blaster w Marzec 20, 2012, 21:42:49 ---Co to jest ten IPS/IDS?

--- Koniec cytatu ---

Intrusion Prevention/Detection System. Taki firewall tylko zazwyczaj hardware'owy i dość kosztowny :)

--- Cytuj ---Obecnie mam jedynie firewalla windowosowego. Czy tam się jakoś ustawia ograniczenia dla sieci?

--- Koniec cytatu ---

Przejrzyj te ustawienia co w poście poprzednim podałem, postaram się jeszcze jutro zrobić screeny ale teraz akurat jesteśmy na roamie ;p

Jonas:

--- Cytat: Blaster w Marzec 20, 2012, 21:42:49 ---Obecnie mam jedynie firewalla windowosowego. Czy tam się jakoś ustawia ograniczenia dla sieci?
Dodam, że na blueconnecie problemu nie juz zaraz po wlaczeniu a na wifi i kablu jest.
Gdyby to bylo blokowanie konkretnego pliku (czy portu dla niego) to z blueconnecta tez powinno nie dzialac.

--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Programy zabezpieczające mają możliwość różnego definiowania poziomu ochrony przy różnych połączeniach. Ja przykładowo mam różne ustawienia firewalla dla połączenia przez wifi w domu, a inne jak korzystam z publicznych hot-spotów.

Z tego co widzę miałeś zainstalowanego NODa, a z tym antywirem jest poważny problem przy obecnym laucherze, na który narzeka wiele osób. Ostatnio w newsach była nawet szczegółowa informacja jak sobie z nim radzić (oczywiście odinstalowanie nie było jedną z metod) - ale nie mogę teraz znaleźć tego newsa. Istnieje prawdopodobieństwo, że NOD zostawił w systemie jakieś śmieci po sobie, które prowadzą do blokady portu dla klienta. Poszukaj na stronie producenta, czy nie ma tam przypadkiem jakiegoś softu czyszczącego system z tych pozostałości, niektórzy producenci udostępniają takie narzędzia. Możesz też przelecieć system jakimś ccleanerem czy podobnym softem (tylko ostrożnie, bo czasami kasuję nie to co powinny).

Proponuję też spróbować takich idiotycznych metod jak zmianę nazwy katalogu z EVE, przeniesienie go na inny dysk/partycję (najlepiej główny systemowy), uruchomienie gry z modyfikatorem "/end /lua:off".

Daj znać czy coś znajdziesz.

Ah, jeszcze jedno, jaki masz router bo nie mogę znależć w wątku tej informacji.

[VIDE] Herezja:
Lub najbardziej prozaiczna czyli ... przeinstalować windę.

Doom:
Ale bierzesz pod uwagę że:
a) winny może być router jednak
b) takie tematy zwykle powstają jeśli się nie chce  / nie może wykonac takiej czynności
c) nie każdy jest zwolennikiem użycia bombardowania dywanowego kiedy do wykonania zadania wystarczy jedna rakieta... :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej