Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem sieciowy z odpaleniem EVE
LosBekoczoS:
Doom problem byl po stronie CCP nie zmieniajac nic tylko cierpliwie czekajac za kolejna proba poprostu nagle pojawil sie launcher updater i problem solved. *Miracle*
Blaster:
--- Cytat: Doom w Marzec 16, 2012, 19:03:20 ---Blaster co tam u Ciebie?
--- Koniec cytatu ---
Sorki ze to tyle trawalo ale z powodu wyjazdu nie moglem sie tematem zajac odpowiednio.
No to po kolei:
--- Cytat: Blaster w Marzec 15, 2012, 12:11:41 ---- z obejsciem spróbuję jak wróce do domu
--- Koniec cytatu ---
Obejscie poskutkowalo ale tylko w taki sposób, ze EVE sie odpalila ale problem z brakiem avatarów i newsów pozostal czyli po prostu wyeliminowalem launchera ale problem pozostal :(
--- Cytat: Blaster w Marzec 15, 2012, 12:11:41 ---- kabel też spradzę w domu (nie wpadłem na to wcześniej)
--- Koniec cytatu ---
Nie pomoglo efekt ten sam co na wifi czyli brak polaczenia :(
--- Cytat: Blaster w Marzec 15, 2012, 12:50:58 ---blueconnect ma ustawione TCP/IP4 a karta wifi zarówno TCP/IP4 jak i TCP/IP6.
W domu odznaczę 6 i zobaczę co się będzie działo.
--- Koniec cytatu ---
Tez nie pomoglo :(
Generalnie to co wczesniej
- odpalam siec wifi (to samo na kabelku) moge sobie czekac do usranej smierci na polaczenie do EVE
- odpalam na blueconnect i nie ma polaczenia, po czym wracam do kompa po jakims czasie i jest - wylaczenie bluceonnecta i wlaczenie wifi umozliwia dostep do gry takze po tym laczu :-X
- nowe spostrzezenie (przetestowane dwukrotnie) - odpalenie sieci z blueconnect po czym od razu wylaczenie i wlaczenie firewalla windosowego i dostep do eve jest natychmiastowy (bez czekania)
- powyzszy motyw z wifi i kabelkiem nie daje rezultatu
Wyglada na to ze polaczenie blueconnect jest przez system traktowane jakos inaczej i dostaje "lepsze uprawnienia seiciowe", które pozostaja do wylogowania/wylaczenia kompa :-X
Doom:
BC jak rozumiem łączysz się przez gwizdek albo inny rodzaj modemu z pominięciem domowego routera?
Sterowniki na kartach sieciowych masz domyślne windy, czy ładowałeś jakieś dedykowane osobno?
Blaster:
BC to gwizdek USB ze swoimi sterami.
Co do kart sieciowych to dokładnie nie wiem bo mam laptopa HP z predefiniowaną Windą i całym badziewiem firmowym HP. Większość tych dodatkowych programików (zwłaszcza dotyczących "protection") wywaliłem.
Sterownik do wifi to Broadcom 4313 802.11b/g/n do kabelka Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection.
Doom:
Można spróbować reinstalować sterowniki, ale muszą to być osobne strowniki, pobrane najlepiej bezpośrednio od producenta lub w ostateczności od hp (jakaś tam szansa że masz starsze niż te które na stronie są jako najnowsze).
Potem w kolejce jest router (tyle że go w zasadzie wyklucza fakt że na gwizdku z bc też jest problem)
Ostatnia rzecz jaka mi przychodzi do głowy to poszukanie czy gdzieś w systemie nie masz jakoś poblokowanych portów, lub też czy nie idzie przez nie jakiś syf szpiegowski od HP czy innego microsoftu, ale tutaj musiałby by powiedzieć ktoś kto wie które porty trzeba skontrolować. Ranshe?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej