Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Isengrim:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 14, 2012, 10:52:08 ---W Crucible dodano nam taką strukturkę, czyli POCO.
Efekt jest taki, że opłaca się atakować struktury tylko tych organizacji, które na 100% mają prime time identyczny z Twoim. W innym wypadku spędzisz kupę czasu waląc w coś co nie daje killmaila, a termin RF ustalany jest arbitralnie (inaczej niż z POS-ami), więc jak wypadnie w środku nocy w tygodniu, to dupa blada - nie zbierzesz ludzi a oni sobie spokojnie to naprawią.
Niestety, nie przesadza. Z doświadczeń ostatnich paru tygodni mam smutny dość wniosek, że gówno da się zrobić w NPC space bez superów, skoro każdy najbardziej gówniany alians w okolicy ma tytka albo i dwa, a do tego jeszcze czają się Nyxy.
W skali aliansów wystawiających 30 osobowe floty jeden super przekreśla całą "potęgę militarną", którą budujesz.
--- Koniec cytatu ---
Pogadaj z Mona X, mysle ze chlopaki z NC. i spolki cos zaradza w kwestii platajacych sie po okolicy Nyxow z dupy. :)
--- Cytat: Jakis Pandemik z Kugu ---So I thought things was going very slow this morning, so was baiting carriers to agro on station because I was boored of no normal targets. my Neutral bait chimera was 15km off station defending its cyno hound (wreck) like a faithfull dog guards his dead master. after 10min things was going very slow abbadon,arazu ,talos keres was doing some pot shots but their thanny was refusing to agro and just repping them.
Then coms goes EN GARDE NYX tackled by RED LEGION in FMH (1j from 77s), they are requesting support. as we was sorting out the cynos to hit that nyx(lead by manny) , I was slowboating the bait chimera back in dock range, since I didnt wanna have to cyno in just to save it from a few battleships. As Im 1km off dock range the arazu pops a cyno and jumps in a aeon on top of the chimera.
This is out of titan bridge range, so while coms goes apeshit for 20seconds , we get ghostriders rdy and jump in and kill it. Barly pointing him before he gets full speed to warp.
Props to the aeon for no smack/no selfdestructing.
Then we rush back and whore on that nyx mail.
TD:DR 2 supers down, 4 jumps between eachother in 8min.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 14, 2012, 11:08:53 ---Nie twierdzę że całym złem są superkapitale, wiadomo że młotek którym zatłuczono na śmierć nie jest zły tylko człowiek go trzymający. Myślę że sporo zmieniłoby wprowadzenie niemożności atakowania struktur przez wszelki drony i fajtery, nie tylko z superkapitali ale dla równowagi też z subkapitali, ot żeby RPG trzymało się kupy. Gdyby główną siłą przy walce o sov stały się Dredy i BSy, być może wojny zmieniłyby trochę swoje oblicze, i każdy by znalazł w nich swoje miejsce.
--- Koniec cytatu ---
ARGH! To znaczy, ze bicie gownianego posa trwaloby 3 razy dluzej, bo nie da sie na niego wrzucic jednej matki. Nie, dzieki.
Pol Kent:
Fajnie byłoby wiedzieć czy i jakie siły CCP poświęca w ogóle na roztrząsaną przez nas tematykę. Mogliby przynajmniej na SiSi wypróbować kilka/kilkanaście pomysłów zwłaszcza tych nie wymagających przerobienia dużej ilości kodu gry. Np. minsy z moonów które powinny się wyczerpywać i "wędrować" po galaxy czy np. heavy bombery przeciw capslom z jakimiś capital bombami czy innymi EMP bombami wyłączającymi takiego capsla na 5-10minut z walki. Pomysłów jest naprawdę wiele. Pytanie czy dla CCP to jest obecnie rzecz którą się zajmują czy zupełnie nie.
@Isengrim.
Kiedyś nie było f-bomberów i setek Nyxów a POSy jakoś spadały.
Dux:
Co fakt, to fakt. Już widziałem po okolicy nyxy zostawione puste, na małej szpilce bez jednego działka, czy jakiegokolwiek innego modułu obronnego :D
Nitefish:
Puszek, ty piszesz o większych sojuszach, które nam nawet na dramiela dropowały matkę. Lubią się bawić w ciotowaty sposób, a drugiej strony po prostu mają możliwości.
Sokół pisze o innej sytuacji, która nam się nie zdarzyła dlatego, że w okolicy Curse jest wielu chętnych na takie pojedyncze supery. Tak czy siak jest to prawdopodobne, szczególnie kiedy taki mały zdupixowaty korp ma + z wielkim misiem mieszkającym obok. Wtedy pojawia się odwaga, pokazują się pierwsze włosy na jajkach... świat jest ich!
SokoleOko:
Ja mam kilka możliwości batphone'a, ale po prostu wkurza mnie fakt, że mi się supercapitale ładują w moje skirmish warfare.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej