Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Nitefish:
To kwestia człowieka nie gry. Jak ktoś jest wyleniałym cipskiem to zawsze będzie chciał mieć gf jak ma przewagę 10:1 lub miażdży superami. W Curse próbowaliśmy nauczyć jednych kolesi, że jak będą kampić ciągle system ze stadem falconów to będziemy im napierdalać hot dropy na łeb do skutku, aż przestaną. Nawet im o tym centralnie powiedzieliśmy.
W odpowiedzi obrazili się, że jesteśmy źli i nie gramy fair. Jak nas widzą to spieprzają ale dalej robią swoje.
Isengrim:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 14, 2012, 11:25:17 ---Ja mam kilka możliwości batphone'a, ale po prostu wkurza mnie fakt, że mi się supercapitale ładują w moje skirmish warfare.
--- Koniec cytatu ---
A co racja to racja. Chociaz moze tak... edukacyjnie pare warto by ustrzelic, to rozni misiowie radosni przestaliby wrzucac Nyxy na roam 30 BCkow.
--- Cytuj ---Kiedyś nie było f-bomberów i setek Nyxów a POSy jakoś spadały.
--- Koniec cytatu ---
No moze i tak, ale wtedy jak rozumiem mozna bylo wlasnie wystawic flote Dredow nie bojac sie, ze dostaniesz ta setke Nyxow na pysk. Zreszta PoS to pol biedy, ale sov struktury bez superkapsli zapewniaja cale godziny "zabawy".
Rozwiazanie proponowane przez Puszka mogloby dzialac, jesli obcieto by EHP strukturom.
Larving:
VonBeerpuszken czyli dajesz przykład używania superów przy walce o SOVA/z dużym ally. Tak, masz rację, że jak takie PL, NC. RAideny czy inne cholerstwa przylecą, to srają superami na prawo i lewo przy okazji narzekając na rozmaitych forach, że nikt się z nimi bić nie chce.
Jonas:
--- Cytat: Isengrim w Lutego 14, 2012, 11:30:23 ---A co racja to racja. Chociaz moze tak... edukacyjnie pare warto by ustrzelic, to rozni misiowie radosni przestaliby wrzucac Nyxy na roam 30 BCkow.
--- Koniec cytatu ---
Wyjaśnijcie mi proszę, co w świetle ostatnich zmian w superach (SCkach w szczególności i ich dronebayu), taki Nyx może zrobić flocie BCków, poza zajmowaniem miejsca na gridzie?
VonBeerpuszken:
No tak, daje taki przykład, bo wcześniej padła propozycja "zmuszenia" aliansów/korporacji do walki o struktury, więc piszę o tym bo przy dzisiejszych rozwiązaniach nic to kompletnie nie zmieni, wielki sojusz załatwi takie struktury szybciej niż się właściciel zbierze, a mały sojusz nie ruszy takowych bo na 95% przeciwnik albo jego większy kolega zrzuci na niego dziesiąt superów i pozamiatane. Nawet jeśłi to bądą struktury bez reinforsa, znając życie będzie sie bardziej opłaciło odpuścić obronę, stracić strukturę a po wszystkim postawić nową.
--- Cytat: Jonas DaVerde w Lutego 14, 2012, 11:37:18 ---Wyjaśnijcie mi proszę, co w świetle ostatnich zmian w superach (SCkach w szczególności i ich dronebayu), taki Nyx może zrobić flocie BCków, poza zajmowaniem miejsca na gridzie?
--- Koniec cytatu ---
sam Nyx nic, ale kilka lotnisk w asyście kilku nyxów juz sporo :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej