Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Pol Kent:
--- Cytat: Ranshe w Lutego 13, 2012, 12:24:19 ---To teraz ci powiem fakt autentyczny:
--- Koniec cytatu ---
Fakt z natury rzeczy jest autentyczny :P Choć może w obecnych czasach definicja faktu też już nie jest tak oczywista jak była. ;D
--- Cytat: Ranshe w Lutego 13, 2012, 12:24:19 ---jeśli scout zaraportuje "30 na lokalu" (nawet przyjmując, że scout ma coś w głowie i nie raportuje friendly, więc są to same potencjalne cele), to faktycznie 30 osobowy gang do tego systemu nie wskoczy. A wiesz czemu? Bo taki raport sam w sobie jest gówno warty. I nie dlatego, że jest ich też 30.
Liczy się też setup, co ten gang robi, gdzie siedzi, kto to konkretnie jest i kogo może mieć jako backup i sporo innych rzeczy. Sama informacja ze skanera kierunkowego, że w systemie istnieje 30 statków też nie jest wystarczającą informacją. Dopiero w połączeniu z wiedzą kto, gdzie, jak i po co, ma to sens albo i nie.
Bo nie ma najmniejszego sensu wdawać się w bitkę, którą z definicji mój gang przegra mimo identycznej ilości osób we flocie. (...)
--- Koniec cytatu ---
Ah jo...westchnął krecik....i gdzież tu jest to mityczne, radosne, bezstresowe, PvP ? ;)
Skoro na starcie musi być spełnionych naście warunków żeby w ogóle do czegoś mogło dojść... :(
Tloluvin:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 13, 2012, 10:19:54 ---To o czym mówisz zdarzałoby sie tylko i wyłącznie podczas robienia zasadzki na latający po okolicy gang.
--- Koniec cytatu ---
Mozliwe ze masz racje.
I tak jednak pozostaje kwestia ile osob by zostalo w 0.0/EVE i czym zajmowaliby sie Ci co zostali jakby usunac local.
Ze swej strony obawiam sie, ze na tyle niewiele, ze CCP by zrezygnowalo z projektu EVE
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 13, 2012, 10:19:54 ---myślę że to by jednak sprowokowało do częstszych bitek, bo przynajmniej jedna strona by nie znała dokładnie liczebności przeciwnika. Teraz jest to tak, że leci 30 osobowy gang, scout raportuje 30 na lokalu, gang nie wskakuje bo... nie ma 100% pewności że wygra nokautem... bo bądźmy szczerzy, wszelkie gadki o szukaniu bitki dla samej bitki są bajką, jeśli gang nie ma dwukrotnej przewagi to nie zaczyna zabawy.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak teraz o tym sobie mysle, ze zastanawiam sie czy najlepsza rzecza jaka mozna by zrobic dla EVE nie bylaby likwidacja KB. Moze wtedy wiecej ludzi podejmowaloby walke wtedy gdy moga tez przegrac, a nie tylko gdy moga wygrac bo inaczej zepsuja sobie KB
--- Cytat: Jonas DaVerde w Lutego 13, 2012, 11:29:12 ---Ja jestem hipokrytą
--- Koniec cytatu ---
Wow. Starczylo jaj na przyznanie sie. Kto by pomyslal.
To jak jeszcze starczy na odejscie od hipokryzji to mozemy pogadac. Narazie szkoda czasu
--- Cytat: Jonas DaVerde w Lutego 13, 2012, 11:29:12 ---to ty się chowasz za altem, więc kim jesteś? Tchórzem.
--- Koniec cytatu ---
Ty dalej swoje. Bierzesz z ksiezyca jakis niczym nie uzasadniony pomysl, wbijasz sobie go do glowy az uwierzysz ze to jest fakt i potem przedstawiasz go jako fakt.
Fajnie ze tak potrafisz, ale to ze wierzysz w jakis wymysl nie oznacza, ze staje sie on czyms wiecej niz twoim wymyslem
A zebys mial o 1 wymysl mniej zawiadamiam cie, ze nie chowam sie za altami poniewaz ich nie mam. A zebys nie musial sobie wysilac swojej zapewne pieknej glowki przekonywaniem sie, ze przeciez dopiero co mowilem, ze mam alty w C0venie spiesze wyjasnic, ze nie mam tam altow i nie twierdzilem, ze mam. Podalem tylko przyklad tego o czym nie wiesz, a o czym mowisz tak jakbys wiedzial.
Co tez nie oznacza, ze np nie mam dostepu do kont ludzi w C0venie i infrastruktury zarowno tej w grze jak i poza nia C0venu ;)
--- Cytat: Zsur1aM w Lutego 13, 2012, 11:35:10 ---Co do twierdzenia że zwolennicy takiego podejścia mają swoje 'WH', niestety samo WH mnie nie satysfakcjonuje i myślę że innych ludzi o podobnych poglądach również.
--- Koniec cytatu ---
Skoro WH nie jest satysfakcjonujace, to czy nie oznacza to, ze powinno sie poprawic WH by bylo bardziej satysfakcjonujace, a nie zmieniac 0.0/cokolwiekinnego by WH bylo bardziej satysfakcjonujace?
Bo z tego co piszesz dalej to wynika, ze lepiej by bylo wprowadzic np stabilizacje tuneli pomiedzy WH niz zmieniac local poza WH (nigdy nie pamietam jak sie nazywa przestrzen poza WH)
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 13, 2012, 11:56:51 ---Ach więc taką armatę szykowałeś.
--- Koniec cytatu ---
E tam armate od razu.
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 13, 2012, 11:56:51 ---Niemniej, obawiam się że trafiłeś kulą w płot :)
--- Koniec cytatu ---
Moze nie dokladnie tam gdzie celowalem, ale tez nie w plot co potwierdziles zarowno Ty jak i Nitefish post przed Toba.
Jak sam mowisz przyszedles z nastawieniem na PVE czyli na kerbirke. Po 3. miesiacach Ci przeszlo. Sa jednak ludzie ktorzy przychodza z nastawieniem na pvp ale nimi nie zostaja, lub jak Ty przychodza z nastawieniem na pve, ale przy tym zostaja bo
--- Cytat: Nitefish w Lutego 13, 2012, 11:51:35 ---- kiedyś wtopili w źle zorganizowanym korpie,
- nie mają pomysłu gdzie iść bo nie mają znajomych, nikt im nie powiedział, że w null może być fajnie, po prostu brak im wiedzy
--- Koniec cytatu ---
Przy odrobinie innej polityce C0venu sporo z tych ludzi predzej czy pozniej zrobiloby to co Ty i uznalo, ze jednak pvp jest najlepsza czescia EVE i zasililo szeregi aktywnych mordulcow C0venu, na co obecne warunki nie pozwalaja.
Oczywiscie C0ven moze z nich dalej rezygnowac. Jego swiete prawo (co ciagle powtarzam). Tylko niech potem nie narzeka, ze ma dziure pokoleniowa, malo aktywnych pvperow itp
Xeovar:
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 12:58:44 ---Przy odrobinie innej polityce C0venu sporo z tych ludzi predzej czy pozniej zrobiloby to co Ty i uznalo, ze jednak pvp jest najlepsza czescia EVE i zasililo szeregi aktywnych mordulcow C0venu, na co obecne warunki nie pozwalaja.
Oczywiscie C0ven moze z nich dalej rezygnowac. Jego swiete prawo (co ciagle powtarzam). Tylko niech potem nie narzeka, ze ma dziure pokoleniowa, malo aktywnych pvperow itp
--- Koniec cytatu ---
Powtórzę jeszcze raz i zrobię EOT, bo dalsze wałkowanie tego konia nie ma sensu.
Z naszego doświadczenia wynika, że to co proponujesz w PRAKTYCE jest niemożliwe.
Było wiele prób robienia jakiś kombinowanych ally, podziałow na PvP i industry w ramach jednej organizacji itp itd i TO NIE DZIAŁA. Zarówno dla PvPerów jak i kerbirów. Żeby nie sięgać daleko w czasie i przestrzeni, pogadaj z ludźmi którzy organizowali Ion Core np, czy wcześniej bodajże Fallen Angels. W sojuszu Stella Nova United w którym było RAVE jak zaczynałem grę w 2005 też był ten problem.
Owszem, lepiej by było gdybyśmy byli w stanie jakoś wyciągać rękę do nowych, ale w tym celu lepszym narzędziem są np. szkolenia w UA, i tutaj owszem dajemy trochę dupy, z przyczyn jak zwykle osobowych.
Co do narzekania, to nikt nie narzeka i nie chciałbym po raz kolejny czytać że C0ven narzeka na dziurę czy cokolwiek innego. Była dyskusja, padły konkretne zapytania i opinie, zaprezentowaliśmy nasze stanowisko. Obiektywna analiza sytuacji i jej przyczyn a narzekanie to dwie różne rzeczy. Swoją opinię na temat polityki C0venu zaprezentowałeś, nawet Ci na to odpisałem, a ty nadal wałkujesz temat... od powtarzania swojej opinii w kółko nie stanie się ona ważniejsza, to nie RL polityka ;)
Jonas:
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Bo przeciez nic o mnie nie wiesz. Nie wiesz co robilem w tej grze, a czego nie. Nie wiesz ile czasu spedzilem w C0venie, w ilu flotach C0venu bralem udzial itp. Widzisz tylko mojego maina, a nawet o jego doswiadczeniach nic nie wiedzac mowisz mi co ja wiem, czego nie wiem i w czym mam prawo sie wypowiadac.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 12:58:44 ---Ty dalej swoje. Bierzesz z ksiezyca jakis niczym nie uzasadniony pomysl, wbijasz sobie go do glowy az uwierzysz ze to jest fakt i potem przedstawiasz go jako fakt.
Fajnie ze tak potrafisz, ale to ze wierzysz w jakis wymysl nie oznacza, ze staje sie on czyms wiecej niz twoim wymyslem
A zebys mial o 1 wymysl mniej zawiadamiam cie, ze nie chowam sie za altami poniewaz ich nie mam. A zebys nie musial sobie wysilac swojej zapewne pieknej glowki przekonywaniem sie, ze przeciez dopiero co mowilem, ze mam alty w C0venie spiesze wyjasnic, ze nie mam tam altow i nie twierdzilem, ze mam. Podalem tylko przyklad tego o czym nie wiesz, a o czym mowisz tak jakbys wiedzial.
--- Koniec cytatu ---
Czy ty w ogóle czytasz co piszesz? Weź odstaw flaszkę na chwilę jak planujesz coś napisać, bo to ni ładu ni składu nie ma, tylko jakis pijacki bełkot.
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Co tez nie oznacza, ze np nie mam dostepu do kont ludzi w C0venie i infrastruktury zarowno tej w grze jak i poza nia C0venu ;)
--- Koniec cytatu ---
Account sharing reported. A ciekaw jestem jaką to infrastrukturę posiada C0ven poza grą. Czyżbyś był adminem ich TSa i trzymał serwer z forum pod sukienką?
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Jak sam mowisz przyszedles z nastawieniem na PVE czyli na kerbirke.
--- Koniec cytatu ---
Bullshit. PVE to PVE a kerbirka to granie dla pomnażania kasy i pomnażanie kasy dla samego pomnażania kasy. Ty nie rozpoczynaj dyskusji skoro pojęcia mylisz.
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Po 3. miesiacach Ci przeszlo. Sa jednak ludzie ktorzy przychodza z nastawieniem na pvp ale nimi nie zostaja, lub jak Ty przychodza z nastawieniem na pve, ale przy tym zostaja bo
--- Koniec cytatu ---
Przeszło mu? LOL Chęc korzystania z części PVE gry to jakaś choroba zakaźna jest pewnie. To wszystkie osoby grające w gry single player muszą być chore na umysle skoro graja przecież w PVE.
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Przy odrobinie innej polityce C0venu sporo z tych ludzi predzej czy pozniej zrobiloby to co Ty i uznalo, ze jednak pvp jest najlepsza czescia EVE i zasililo szeregi aktywnych mordulcow C0venu, na co obecne warunki nie pozwalaja.
--- Koniec cytatu ---
A skad ty wiesz, że sporo? Znasz tych wszystkich ludzi, którzy zostali kerbirami bo ich C0ven nie wziął pod swoje skrzydła? To podobno ja jestem hipokrytą, ale ty masz zdecydowanie problemy z odróżnieniem życia od fantazji.
--- Cytat: Tloluvin w Lutego 13, 2012, 09:38:02 ---Oczywiscie C0ven moze z nich dalej rezygnowac. Jego swiete prawo (co ciagle powtarzam). Tylko niech potem nie narzeka, ze ma dziure pokoleniowa, malo aktywnych pvperow itp
--- Koniec cytatu ---
A co ty się w ogóle martwisz na co C0ven narzeka? Jakaś dziwna nadopiekuńczość z ciebie wychodzi.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Pol Kent w Lutego 13, 2012, 12:37:51 ---
Ah jo...westchnął krecik....i gdzież tu jest to mityczne, radosne, bezstresowe, PvP ? ;)
Skoro na starcie musi być spełnionych naście warunków żeby w ogóle do czegoś mogło dojść... :(
--- Koniec cytatu ---
Nie ma czegoś takiego... przestałem już jakiś czas temu latać na roamy bo to jest powtarzalne jak robienie misji (gwoli informacji, latałem w wielu poważnych aliansach pod wieloma FC, więc ew. zarzut że nie trafiłem na dobrego FC jest z góry spalony) - wskakuje sie do systemu jak na lokalu jest połowa mojego gangu, gdy jest tyle samo stoimy na bramie i czekamy co sie stanie... jeśłi jest więcej to lecimy inną drogą. Roamowanie w większości polega na zawodach kto ma szybszego locka i whoruje się na KB pojedyńczej rozdziaway nie czytającej intela.
Ranshe, próbując obalić moje tezy zaczynasz gonić za własnym ogonem, już widzę jak stoisz na bramie i czekasz aż scout wyskanuje wszystkie statki w systemie, w dodatku skanerem pokładowym. Swoją drogą takie skanowanie jest gówno warte, bo powie Ci tylko ile jest statków w przestrzeni, ale nie powie Ci czy nie są one czasami bez pilotów na POSie, nie mówiąc już o tym kto jest we flocie przeciwnika a kto ma to w dupie i chowa się na w/w POSie. Teorię zafundowałeś ładną, ale ma sie ona tak do rzeczywistości jak świnia do karety.
I nie nie przyznaje że zmiana wyszła by na dobre tylko covertowcom, jak mówiłem, starczy pomyśleć i w każdej zmianie znaleźć miejsce dla siebie... poza tym co to za pieprzenie, ŻADNA zmiana nie dotyczy wszystkich, zmiana w mechanice SOV dotyczyła tylko niewielkiej części pilotów, tych żyjących w null... zmiana mechaniki cloaka (niewykloaczanie cloakera przez innego w cloaku) też dotyczy tylko niewielkej grupy w dodatku sporadycznie... i wiele wiele innych..znaczy co, nie wprowadzać bo będzie dotyczyła tylko wybranej grupy? Po co więc wogóle jakiekolwiek dodatki i zmiany?
Tloluvin, w jednym masz rację, KB zabija cąłą radoche szaukania guza w gangu.. ale patrzę że dokłądne czytanie jest jednak trudne - GDZIE NAPISAŁEM ŻE JESTEM ZA PERMANENTNYM ZLIKWIDOWANIEM LOKALA??????
Znudziło mi się udowadnianie że nie jestem wielbłądem....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej